Δήλωση των εκπροσώπων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την επερχόμενη αντιλαϊκή συμφωνία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δήλωση των εκπροσώπων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

imagesΌχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Καμία αυταπάτη – καμία αναμονή!

Μόλις λίγες ώρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Οι ξένοι δυνάστες – δανειστές τροχίζουν τα μαχαίρια τους. Η κυβέρνηση υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και των ισχυρών του κεφαλαίου, ντόπιων και ξένων. Κάνει φύλλο και φτερό όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες για «κατάργηση των Μνημονίων με ένα νόμο», για επαναφορά της 13ης σύνταξης και του αφορολόγητου ορίου κλπ. Αντ’ αυτού καταθέτει συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ύψους 8 δις ευρώ τα οποία θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου, οι απόμαχοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Νέοι φόροι, νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις – μέσω της αύξησης των εισφορών και των κρατήσεων, είναι μόνο λίγα από τα μέτρα που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο δημόσιος πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι βγαίνουν στο σφυρί.

Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο για το λαό ότι, όποιος ισχυρίζεται πως μπορεί να εφαρμόσει φιλολαϊκή ή ακόμα και «αριστερή» πολιτική μέσα στα πλαίσια του δικέφαλου τέρατος της ΕΕ και του ΔΝΤ και στις συνθήκες όξυνσης και βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης, σπέρνει απλόχερα αυταπάτες. Συγκαλύπτει το αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Παραδίδει τον λαό αφοπλισμένο στις αδηφάγες απαιτήσεις των δυναστών του εντός και εκτός των συνόρων. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΔΝΤ, στο καθεστώς της επιτροπείας και των Μνημονίων διάρκειας, μπορεί να υπάρξει μόνο εργασιακή και κοινωνική έρημος. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δεν θα δουν καμία ουσιαστική ικανοποίηση των αιτημάτων τους αν και οι ίδιοι δεν ορθώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους.

Μπροστά στη νέα ζοφερή πραγματικότητα, στο νέο κοινωνικό οδοστρωτήρα που ανάβει τις μηχανές του, οι νεόκοποι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους για να αποκρύψουν το νέο Μνημόνιο που σε λίγα 24ωρα θα καθαρογραφεί. Αφού δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε χειροκροτητή της νέας συγκυβέρνησης, επιβάλλουν τώρα με τη σιωπή τους τη στάση αναμονής του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι προφανές ότι θέλουν να ροκανίσουν τον πολιτικό χρόνο. Όμως τα «καθρεφτάκια» και οι «χάντρες» της υποτιθέμενης «αυτοδιεύθυνσης» του σχολείου και της «άλλης – καλής» αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να θαμπώσουν το τοπίο της νέας κοινωνικής θύελλας που έρχεται. Τα οράματα και οι ανάγκες μας δεν φυλακίζονται στον ορίζοντα της ΕΕ και του ευρώ, στα οποία πίνει νερό η νέα συγκυβέρνηση.

Οι – μέχρι χθες – κυβερνητικοί αρέσκονται σε διαδηλώσεις «κατσαρόλας» με σύνθημα «μένουμε Ευρώπη» δηλαδή «μένουμε Μνημόνιο»! Ένω μέχρι χθες εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί δεν υπέγραφε συμφωνία με ΕΕ – ΔΝΤ, σήμερα την καταγγέλλουν για απαράδεκτη και βάρβαρη πολιτική στις πλάτες του λαού. Πάει πολύ οι – μέχρι χθες – θύτες, οι δήμιοι του λαού και των εργαζομένων να χύνουν κορκοδείλια δάκρυκα και να μιλούν στο όνομα των δικαιωμάτων των θυμάτων τους. Ουαί υμίν υποκριτές!

Να μην υπάρξει καμία αναμονή και καμία αυταπάτη. Η πραγματική διέξοδος για το λαό και τον τόπο βρίσκεται στον αποφασιστικό αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Για τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση όλων των εργασιακών και λαϊκών μας δικαιωμάτων. Δεν υποτασσόμαστε στο ρεαλισμό της αντικειμενικής κατάστασης. Να βάλουμε εδώ και τώρα μπροστά τις μηχανές των σωματείων. Όπλα μας οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, η διαδήλωση και η απεργία. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. Όσα είπαμε ισχύουν. Το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινά σε λίγες ημέρες να γίνει βήμα αντίστασης και αγώνα. Όλοι μας θα κληθούμε να πάρουμε θέση. Ή στον κατήφορο της υποταγής και του αναχωρητισμού ή στον δρόμο του αποφασιστικού και ανυποχώρητου αγώνα! Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό!

23 του Ιούνη 2015 – πέντε μήνες από την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Γιώργος Δεμερδεσλής
Χρίστος Σόφης
μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *