Ενιαία Αριστερή Κίνηση (ΕΝΑΚ): Ξεδιπλώνουμε τη σημαία της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Προόδου

image001Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση (ΕΝΑΚ) θεωρεί σαν θετική εξέλιξη την ανακοίνωση διεξαγωγής ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ την επόμενη Κυριακή και καλεί τον ελληνικό λαό να συμμετέχει μαζικά. Το δημοψήφισμα, στις παρούσες συνθήκες, συνιστά μια δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης του ελληνικού λαού. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, ούτε εξιλεώνει, ούτε δικαιώνει την πολιτική της, μια πολιτική συμβιβασμού και υποταγής στα ξένα κέντρα, μια πολιτική με αντιλαϊκά αντεργατικά χαρακτηριστικά.

Η ΕΝΑΚ δηλώνει ότι θα αγωνιστεί, με όλες τις δυνάμεις της και με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ, για να μετατραπεί το δημοψήφισμα (στο οποίο η κυβέρνηση συνειδητά προσδίνει ένα ελλιπές, ρηχό και περιορισμένο – διαπραγματευτικού τύπου – πλαίσιο, σαφώς κατώτερο των λαϊκών απαιτήσεων και αναγκών, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο την απόρριψη των πρόσφατων προτάσεων των “δανειστών”) σε μια πλατιά πολιτική ζύμωση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, σε ζύμωση λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης και ευθύνης, σε ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, σε ένα δημοψήφισμα ενάντια στις πολυεθνικές, ενάντια στο ευρώ, ενάντια στην ευρωζώνη και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε ένα δημοψήφισμα ενάντια στην εθνική εξάρτηση και την λαϊκή εργατοαγροτική εξαθλίωση, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στα ξεπουλήματα του εθνικού πλούτου, την παραγωγική καταστροφή και την αναδιάρθρωση με βάση τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του ντόπιου κεφαλαίου, ενάντια στην ανεργία, την πείνα, ενάντια στον αφανισμό της ελληνικής νεολαίας, ενάντια στην αστική τρομοκρατία και κινδυνολογία, να μετατραπεί σε ένα δημοψήφισμα υπέρ της Δημοκρατίας.

Η ΕΝΑΚ θεωρεί πως ριζοσπαστικά πλατιά τμήματα του λαού και της αριστεράς διεκδικούν σταθερά την ανατροπή και την αποφασιστική ρήξη με τα ξένα κέντρα και την ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη. Μέσα στο πλατύ κίνημα, η ΕΝΑΚ στέκεται μαχητικός εκφραστής της αγωνιστικής λαϊκής προοπτικής. Η ΕΝΑΚ εκτιμά και υπογραμμίζει πως οι εξελίξεις (από τη σκοπιά του λαϊκού κινήματος και του λαϊκού συμφέροντος) είναι ιδιαίτερα σοβαρές, επιτάσσουν συγκροτημένη πολιτική και όχι “συνδικαλιστικού” – διασπαστικού και επικοινωνιακού τύπου κινήσεις και πρακτικές, προερχόμενες από διάφορες κατευθύνσεις, που αθροιστικά θα μπορούσαν να συγκλίνουν στον αποπροσανατολισμό του λαού και στον περιορισμό της ενιαίας λαϊκής αγωνιστικής δυναμικής. Τέλος, πολιτικά επισημαίνουμε, ότι οι αντιδράσεις, οι θέσεις και ο ρόλος στις νέες αυτές εξελίξεις, τόσο των κομμάτων και των πολιτικών παραγόντων του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και της ντόπιας ξεπουλημένης αστικής τάξης, όσο των λοιπών πολιτικών δυνάμεων σημειώνονται και καταγράφονται βαθιά στην λαϊκή συνείδηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *