Την Κυριακή 5 Ιούλη – λέμε όχι στη συμμορία των Δανειστών!

363OXIΑνακοίνωση από το «Ξεκίνημα»

Η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ πήρε τελικά τη σωστή απόφαση! Να καταφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού για το θέμα της συμφωνίας και να προτείνει την απόρριψη της πρότασης των δανειστών!

Οι αρχικές υποχωρήσεις της κυβέρνησης οδήγησαν τους λεγόμενους «θεσμούς» (την Τρόικα δηλαδή που απλά άλλαξε προβιά) στο να ξεσαλώσουν απαιτώντας «γη και ύδωρ»! Ήθελαν να μετατρέψουν τη νέα κυβέρνηση σε πιστό αντίγραφο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, να την αναγκάσουν να εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές, να την γονατίσουν, να την γελοιοποιήσουν και μαζί μ’ αυτήν και το σύνολο του ελληνικού λαού. Μ’ αυτό τον τρόπο θα παραδειγμάτιζαν και κάθε άλλο λαό στην Ευρώπη που θα τολμούσε να «κουνηθεί».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ΟΧΙ! Επιτέλους, ένα μεγάλο, ηχηρό ΟΧΙ που θα ταρακουνήσει την Ευρώπη και θα φτάσει μέχρι την τελευταία γωνιά του πλανήτη!

Ο ελληνικός λαός, και μ’ αυτό εννοούμε τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι καταστραμμένοι από την κρίση μικροεπαγγελματίες, πρέπει να δώσουν τη μάχη του ΟΧΙ με όλες τους τις δυνάμεις.

Απέναντί μας θα βρεθούν σύσσωμες οι δυνάμεις του κατεστημένου – οι άνθρωποι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των εργολάβων, τα ΜΜΕ, το κατεστημένο της Ευρώπης, των διεθνών οργανισμών και των πολυεθνικών! Αυτοί όλοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν πως αν πούμε όχι στην υποταγή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την καταστροφή!

Καταστροφή είναι το «ναι» στα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι Δανειστές. Μέτρα που σημαίνουν συνέχιση της λαίλαπας των προηγούμενων 5 χρόνων και που θα κρατάνε γονατισμένη την οικονομία μας και υποταγμένο το λαό μας!

Αυτοί οι «κύριοι» (και «κυρίες») έχουν το θράσος να μας λένε πως αν πούμε «όχι» σ’ αυτούς που μας καταστρέψανε, θα καταστραφούμε! Αυτοί οι ίδιοι είναι που λέγανε ψέματα από την αρχή, ότι δήθεν οι πολιτικές τους θα λύσουν τα προβλήματα, θα φέρουν ανάπτυξη και θα μας «σώσουν». Και μας έβριζαν κι από πάνω (οι Σόιμπλε και οι Πάγκαλοι και όλος αυτός ο συρφετός) ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι είμαστε τεμπέληδες, αργόσχολοι και άχρηστοι,  που σπαταλάμε τα λεφτά τους και το χρόνο τους.

Ώρα να πάρουν την απάντησή που χρειάζονται!

Πρέπει να είμαστε καθαροί, την ίδια στιγμή, ότι το ΟΧΙ σημαίνει και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Η μετάβαση από ένα ισχυρό διεθνές νόμισμα όπως είναι το ευρώ, στη δραχμή, που θα είναι το νόμισμα μιας μικρής οικονομίας περιέχει και κινδύνους!

Αυτοί είναι όμως αντιμετωπίσιμοι!

Όλη η προπαγάνδα του ανθρώπων του κεφαλαίου ότι επιστροφή στη δραχμή σημαίνει «κόλαση» είναι ένα τεράστιο ψέμα από αυτούς που έχουν αναγάγει το ψέμα σε ύψιστη τέχνη! Έχουν πει ποτέ την αλήθεια, αυτά τα «λαμόγια» του κατεστημένου, για να την πούνε και τώρα;

Με μια σειρά μέτρων η οικονομία μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας!

Πρέπει άμεσα να μπει έλεγχος στην κίνηση των κεφαλαίων ώστε να σταματήσει το μεγάλο κεφάλαιο να βγάζει τα λεφτά και τα κέρδη του, δηλαδή το δικό μας μόχθο, στο εξωτερικό. Πρέπει να μπει ένα όριο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, τέτοιο που να καλύπτει τις ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας αλλά που να μην επιτρέπει στους καπιταλιστές να αδειάσουν τα ταμεία των τραπεζών.

Και στις 30 Ιούνη, που πρέπει να δώσουμε, από το αίμα μας στο ΔΝΤ, άλλα 1,6 δισ. ευρώ, να τους πούμε «δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το μεγάλο κεφάλαιο θα σαμποτάρει κάθε προσπάθεια της οικονομίας να ορθοποδήσει. Γι’ αυτό είναι εντελώς απαραίτητο, κατεπειγόντως, να εθνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα – δηλ. να περάσει η ιδιοκτησία, ο έλεγχος και η διοίκηση του στην κοινωνία. Και στη συνέχεια να περάσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Για να μπορέσει, μέσα απ’ αυτό το δρόμο, να σχεδιαστεί η παραγωγή και η διανομή για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων κι όχι να λειτουργεί για να αυξάνονται τα κέρδη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα! Δείτε τον πανικό των εκπροσώπων της άρχουσας τάξης στις ανακοινώσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού! Και χαρείτε!

Για τον εργαζόμενο, τον φτωχό, τον άνεργο, τον απελπισμένο είναι μια μεγάλη μέρα! Σήμερα μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπό του! Και την ίδια στιγμή να ζητήσει και να απαιτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ: Να μην μείνουμε στο ΟΧΙ. Να προχωρήσουμε τολμηρά και αποφασιστικά στην αφαίρεση της εξουσίας από το μεγάλο κεφάλαιο· οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας και τα ολιγοπώλια να περάσουν στην κοινωνία· και να προχωρήσουμε στο δημοκρατικό σχεδιασμό της οικονομίας μέσα από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση, για να τελειώνουμε μια και καλή με τη διαφθορά, τα ρουσφέτια και τα σκάνδαλα.

Με τέτοια τολμηρά σοσιαλιστικά μέτρα μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα όχι μόνο στον ελληνικό λαό αλλά και να γίνουμε καταλύτης για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *