Ανακοίνωση ΚΟΜΜΑΝ για το δημοψήφισμα

250px-Logo_kommanΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Η μεταμεσονύχτια ανακοίνωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό  αιφνιδίασε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και τους ‘δανειστές’ μας. Φαίνεται όμως πως ήταν η μοναδική επιλογή μιας κυβέρνησης που δεν είναι διατεθειμένη να ξεπουλήσει τη χώρα και τους πολίτες της.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση έχει αναφερθεί πολλές φορές στην ουσία της πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και 5 χρόνια στην Ελλάδα κάτω από τον εκβιασμό του υπέρογκου δημόσιου χρέους. Αυτά που επιδιώκονται είναι:

  1. Η πλήρης υποδούλωση της εργαζόμενης κοινωνίας, που θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς δικαιώματα, με εισόδημα πείνας, υποταγμένο στη διάθεση των αφεντικών
  2. Η μεταβίβαση σε ελάχιστα χέρια, του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για αποπληρωμή του χρέους (ιδιωτικοποιήσεις, ΤΑΙΠΕΔ κλπ) αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας του τόπου μας, μέσα από την υπερφορολόγηση, τα υπερβολικά επιτόκια, την πώληση των επισφαλών δανείων σε ξένα αρπακτικά πιστωτικά ιδρύματα σε συνδυασμό με την κατάρρευση της εγχώριας αγοράς ακινήτων.
  3. Την συγκέντρωση κεφαλαίου σε λίγα χέρια μέσω της οικονομικής συντριβής των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Κι όλα αυτά δεν γίνονται επειδή υπάρχει μίσος κατά της Ελλάδας. Αυτή είναι η παγκόσμια πολιτική του κεφαλαίου, η παγκόσμια πολιτική του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που είναι σήμερα κυρίαρχος. Στην Ελλάδα, για να προχωρήσει αυτή η πολιτική, χρειάστηκαν μνημόνια, εξαιρετικά βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, τεράστιοι εκβιασμοί με άξονα το δημόσιο χρέος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, έπεσε θύμα της αδυναμίας της να κατανοήσει αυτή την πραγματικότητα. Πίστεψε ότι εμπλεκόμενη σε μια διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς», θα κέρδιζε κάποιες υποχωρήσεις από το κεφάλαιο, ώστε να παρουσιάσει μια συμφωνία που θα ήταν μεν επιβαρυντική για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά θα άφηνε μια προοπτική σταδιακής βελτίωσης της κατάστασης μεσοπρόθεσμα. Η κυβέρνηση αγνόησε το γεγονός ότι αυτή η παγκόσμια πολιτική είναι αδιαπραγμάτευτη για το κεφάλαιο, αγνόησε επίσης την βούληση των θεσμών να ταπεινώσουν την συγκεκριμένη κυβέρνηση ως κακό παράδειγμα για την υπόλοιπη ΕΕ. Ο σχεδιασμός τους για την Ελλάδα είναι να γίνει μια φτωχή χώρα τουρισμού, κι οι κάτοικοι της γκαρσόνια. Τίποτε άλλο.

Ευτυχώς, η συνεχής ολίσθηση της κυβέρνησης σταμάτησε εδώ. Ευτυχώς η κυβέρνηση κατάλαβε, ελπίζουμε οριστικά, με ποιους αντιπάλους έχει να αντιπαλέψει. Κατάλαβε πως οποιαδήποτε προσπάθεια επιπλέον φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου είναι αιτία πολέμου για τους δανειστές μας. Κατάλαβε επίσης ότι το μόνο που φοβούνται είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Κι έχει την ευκαιρία με αυτό το δημοψήφισμα να βγεί πράγματι στο προσκήνιο λέγοντας ένα ηχηρό και ισχυρά πλειοψηφικό ΟΧΙ.

ΟΧΙ στην πολιτική διάλυσης της εργαζόμενης κοινωνίας.

ΟΧΙ στην υφαρπαγή του συσσωρευμένου κοινωνικού πλούτου.

ΟΧΙ στην οριστική μετατροπή της Ελλάδας σε νεοαποικία χρέους που θα ασχολείται μόνο με τον τουρισμό.

ΟΧΙ στην παραγραφή των εγκλημάτων που έκαναν σε βάρος του λαού οι κυβερνήσεις Παπανδρέου- Παπαδήμου- Σαμαρά από το 2010 μέχρι το Γενάρη του 2015.

Αυτά τα ΟΧΙ έχουν στην πραγματικότητα θετικό πρόσημο. Είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στην προσπάθεια για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος, για να διεκδικήσουν ξανά οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα που τους πήραν πίσω, για να γίνει προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, για να επιστρέψουν οι νέοι έλληνες επιστήμονες πίσω στη χώρα τους. Αυτό το χαρακτήρα έχει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Από την άλλη μεριά το ΝΑΙ σημαίνει άρνηση όλων των παραπάνω, σημαίνει πλήρη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας, σημαίνει παραγραφή πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων, σημαίνει με μια λέξη ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

Όσο ευχάριστο είναι να βλέπεις τους ιθύνοντες της ΕΕ να είναι αμήχανοι μπροστά στην προοπτική να μιλήσει ο λαός, τόσο εξοργιστικό είναι να βλέπεις τους εγχώριους ανταποκριτές τους, ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν θυμωμένοι ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ.

Ψεύδονται όταν λένε ότι το ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή.

Το ερώτημα είναι υποδούλωση και διάλυση από τη μια, ελπίδα από την άλλη. Και αυτοί επιλέγουν ανοιχτά υποδούλωση.

Γνωρίζουμε ότι με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τα προβλήματα την Δευτέρα 6 Ιουλίου δεν θα έχουν λυθεί. Θα έχει όμως σταματήσει ο κατήφορος. Με λαϊκή παρέμβαση. Αυτό φοβούνται οι αντίπαλοι της εργαζόμενης κοινωνίας.

Κατανοούμε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεπεράσει οριστικά τις αυταπάτες της για το χαρακτήρα της σημερινής, υπαρκτής ΕΕ και την καλούμε να το κάνει τώρα που οι μάσκες τους έπεσαν. Και την καλούμε να ετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια νέα λυσσαλέα επίθεση έχοντας επεξεργασμένα εναλλακτικά σχέδια.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και   τον ελληνικό λαό:

Να ενημερωθεί για τα μέτρα μπου συνοδεύουν το ΝΑΙ στους δανειστές.

Όλη την επόμενη εβδομάδα να συσπειρωθεί και να οργανώσει πολύμορφες κινητοποιήσεις υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Να προσέλθει μαζικά και μαχητικά στις κάλπες την 5η Ιουλίου 2015 και να ψηφίσει

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ  –    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Να είναι σε εγρήγορση από την επόμενη του δημοψηφίσματος ώστε οποιαδήποτε σενάρια που θα αμφισβητούν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, να πέσουν στο κενό.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ-

ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *