ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

21Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια

Αυτές τις ημέρες αποκαλύπτεται με τον ποιο δραματικό τρόπο η φύση, ο ρόλος και οι πραγματικές επιδιώξεις της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. Με εκβιασμούς, τελεσίγραφα και υποδείξεις διαμηνύουν με κάθε τρόπο ότι οι βάρβαρες κυρίαρχες πολιτικές πρέπει να συνεχιστούν.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει το ναι σε αυτές τις πολιτικές:

• Σημαίνει διάλυση του συστήματος Υγείας, παιδείας και κοινωνικών υπηρεσιών.

• Σημαίνει εργασιακές σχέσεις δουλείας, βάουτσερ, πεντάμηνα, ανεργία, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι εργαζόμενοι κτλ.

• Σημαίνει μισθοί και συντάξεις πείνας.

• Σημαίνει καταστροφή του περιβάλλοντος, στέρηση κάθε ελεύθερου χώρου, του βουνού και της παραλίας, του ορυκτού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας στο βωμό του χρέους και των «επενδυτών».

• Σημαίνει διατήρηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, της φοροληστείας της λαϊκής οικογένειας, των πλειστηριασμών.

• Σημαίνει καταστολή, φασισμός, περιστολή κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ναι σε αυτές τις πολιτικές σημαίνει ότι την κρίση θα την πληρώσουμε όλοι εμείς (οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες) και όχι αυτοί που θησαυρίζουν πριν και μετά την κρίση (Τράπεζες, εφοπλιστές, κατασκευαστές, βιομήχανοι) που είναι και αυτοί που την δημιούργησαν.

Για αυτό με όλη μας την δύναμη και την αποφασιστικότητα καλούμε όλο τον κόσμο της Γλυφάδας να πει ένα περήφανο και ανυπότακτο ΟΧΙ. Μέσα στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μας αλλά και στην κάλπη του δημοψηφίσματος να πούμε το δικό μας ΟΧΙ, το ΟΧΙ του λαού.

Απέναντι σε παλιά και νέα μνημόνια, στην πρόταση των δανειστών αλλά και στην πρόταση της Κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο που θα κόστιζε 8δις € και θα συνέχιζε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Λέμε ένα διεκδικητικό ΟΧΙ για έναν άλλο δρόμο με μονομερή διαγραφή του χρέους, με ρήξη με την Ε.Ε. και το Ευρώ. Για μία άλλη ζωή με μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες κοινωνική ασφάλιση, δημόσια αγαθά και περιβάλλον για όλους μας. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι.

Για αυτό καλούμε τον λαό να πει ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

Καλούμε σε τοπική συγκέντρωση – πορεία υπέρ του ΟΧΙ

την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:00 στην συμβολή Γούναρη και Γεννηματά (πάρκο Αφροδίτης).

Λέσχη Αμπάριζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *