Ποιος θα αντιμετωπίσει την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του «ΝΑΙ»;

21Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει το κλίμα τρομοκράτησης από την πλευρά των εργοδοτών υπέρ του «ΝΑΙ». Άλλοι ανακοινώνουν την αναστολή έργων και τη μείωση της παραγωγής, άλλοι απειλούν με κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια (άνευ αποδοχών) για τους εργαζόμενους, άλλοι απειλούν ότι οι εταιρείες τους δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα αν υπερψηφιστεί το «ΟΧΙ»!

Σε πολλές εταιρείες ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία μέχρι νεοτέρας. Επίσης διαρρέεται ότι οι μεγαλο-εργολάβοι θα προχωρήσουν στη διακοπή των τεσσάρων μεγάλων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Σε άλλες εταιρείες ανακοινώνεται ότι δίνεται άδεια άνευ αποδοχών, ενώ αλλού δίνεται υποχρεωτική άδεια, μαζί με εκφοβισμούς για απολύσεις. Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους ότι «εδώ δεν θα γίνουμε Σοβιετία». Από μεριάς των διευθυντών υπάρχει ξεκάθαρη πίεση για να ψηφιστεί το «ΝΑΙ». Μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», ενώ για όσους απουσιάσουν, αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση.

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και να πιέσουν τους εργαζόμενους για να μην ψηφίσουν «ΟΧΙ» την Κυριακή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργοδότες -τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους μιντιάρχες, τους φαρμακοβιομήχανους και τους εφοπλιστές- νομίζοντας ότι θα υπάρξει «μορατόριουμ» με το κεφάλαιο, είναι πολύ μεγάλη.
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, πρέπει άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να την αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα.

Το «ΟΧΙ» αποκτά ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ
ΡΗΞΗ -ΚΑΜΙΑ συμφωνία με το σφαγείο
ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς χρέος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., €ΥΡΩ, κυριαρχία του κεφαλαίου
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΜΕ ΛΑΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ,
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε «ΟΧΙ»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου

Μία απάντηση στο “Ποιος θα αντιμετωπίσει την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του «ΝΑΙ»;”

  1. Xτες Τετάρτη στο Le Roy Merlin ο Γάλλος Διευθυντής κάλεσε όλους τους εργζομενους και μεσω μετφραστή προέβη σε ένα οργιο τρομοκρατίας αν υπερψηφιστει ΟΧΙ απολύσεις δραχμική μετατροπή μισθων και μαλιστα καθορισε και την …ισοτιμια 1 Ευρω μια νεα δραχμή….
    Οι πολυεθνικές πήραν θέση.. Οσο κι αν αυτο το ΟΧΙ δεν είναι τοσο περήφανο όσο θα ήθελα ειναι η μονη λύση δυστυχως και μετα βλέπουμε
    κατερινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *