Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για το δημοψήφισμα

555Ψηφίζουμε

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΧΡΕΟΣ, ΕΕ, ΔΝΤ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Εργαζόμενες/οι, νέες/οι, αγρότισσες/τες, άνεργες/οι, αυτοαπασχολούμενε/οι.

Την Κυριακή 5 Ιούλη λέμε το δικό μας περήφανο και αγωνιστικό ΟΧΙ:
• Στους εκβιασμούς της ληστρικής συμμορίας των θεσμών και στην καθημερινή προσβολή της λαϊκής κυριαρχίας και βούλησης.
• Στην παράταση της μνημονιακής καταστροφής, στην ανεργία, στην διάλυση της υγείας και της παιδείας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
• Στο βραχνά ενός χρέους που το έχουμε πληρώσει δυο και τρεις φορές.
• Στο ευρώ και την ΕΕ που αποδεικνύεται πραγματική φυλακή των λαών και λαιμητόμος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Το δικό μας ΟΧΙ είναι ένα ΟΧΙ ρήξης και ανατροπής, ένα ΟΧΙ για να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο των διαπραγματεύσεων. Το δικό μας ΟΧΙ δεν σημαίνει ναι στην αδιέξοδη τακτική της κυβέρνησης, που στην πραγματικότητα θέλει διαπραγμάτευση για ένα πιο ήπιο μνημόνιο. Δεν μπορεί κανείς να έχει πια αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει «έντιμος συμβιβασμός» με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαπραγμάτευση σημαίνει νέα μνημόνια.

Στις 5 Ιούλη ο λαός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πει ένα περήφανο ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που θα ακυρώνει την επιστροφή στις μνημονιακές κυβερνητικές προτάσεις των 47+ σελίδων και τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Ένα ΟΧΙ που θα ανοίγει δρόμους για μια άλλη πορεία, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

• Με στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
• Με έξοδο από ευρώ και ΕΕ.
• Με εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων.
• Με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Δεν μας τρομάζουν οι εκβιασμοί των δανειστών αλλά και των ντόπιων εργοδοτών, η ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ των εργολάβων, τα παπαγαλάκια της καταστροφής εάν ψηφίσουμε ΟΧΙ, η προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι τα μνημονιακά κόμματα.

Γυρνάμε την πλάτη στο φόβο. Κοιτάζουμε κατάματα την ελπίδα. Ξαναπιάνουμε το νήμα του λαϊκού ξεσηκωμού, των απεργιών, των καταλήψεων και των Πλατειών.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε. Ψηφίζουμε ΟΧΙ υπερήφανα κι αγωνιστικά, με το χαμόγελο των ανθρώπων που παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους και οικοδομούν το δικό τους μέλλον.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *