«ΟΧΙ» στους δανειστές, «ΟΧΙ» σε μνημονιακές πολιτικές

000Αγωνιστική Συνεργασία Πανεπιστημιακών Αιγαίου (ΑΣΠΑ)

Ψηφίζουμε

«ΟΧΙ» στους δανειστές, «ΟΧΙ» σε μνημονιακές πολιτικές

«ΟΧΙ» επιστροφή στην αδιαφάνεια, στη διαφθορά και στη διαπλοκή

Βρισκόμαστε ενώπιον της μεγάλης πρόκλησης της γενιάς μας: θα εκχωρήσουμε την αυτοδιάθεσή μας σε αδιαφανείς εξωγενείς θεσμούς;
Η ΑΣΠΑ, χωρίς κανένα δισταγμό, τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα πάνω στην πρόταση των δανειστών.

H αποδοχή των προτάσεων των θεσμών σημαίνει αποδοχή της εξαθλίωσης του πληθυσμού, σταδιακά και από τα κάτω, αποδοχή του αποκλεισμού των ευρύτερων στρωμάτων του από τα μέχρι πρότινος δημόσια αγαθά, αποδοχή της διάλυσης του κοινωνικού ιστού εξαιτίας ψυχολογικής κατάρρευσης, μετανάστευσης ή ιδιώτευσης. Σημαίνει πλήρη υποταγή στους δανειστές, στο ΔΝΤ, στην ΕΕ και την ΕΚΤ. Και, όχι μόνο. Μια «εθελούσια» στάση υποταγής θα κλιμακώσει τις απαιτήσεις και για άλλα μέτρα. Και, στη συνέχεια, για ακόμη περισσότερα μέτρα. Χωρίς τέλος. Και το κυριότερο, χωρίς καμιά προοπτική και με ένα χρέος που συνεχώς θα αυξάνει.

Η οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την κρίσιμη εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα είναι μια καταφανής απόπειρα να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού. Οι εκβιασμοί των θεσμών αλλά και εκπροσώπων κυβερνήσεων άλλων κρατών, προς τον ελληνικό λαό, όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αντιθέτως μας ενδυναμώνουν.

Το ΟΧΙ, στη συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών, είναι ΟΧΙ και σε κάθε άλλη πρόταση που είναι στην ίδια κατεύθυνση, είναι ΟΧΙ στη λογική της εξάρτησης και της επιτροπείας από τους δανειστές, της αφαίρεσης της προοπτικής ανάπτυξης της χώρας, της απομύζησης του πνευματικού της κεφαλαίου, της υλικής και ψυχικής συντριβής της κοινωνίας. Είναι ΟΧΙ σε μνημονιακές πολιτικές, είναι ΟΧΙ σε μνημόνια, είναι ΟΧΙ στην αποπληρωμή του ληστρικού χρέους.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, και ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες που υπάρχουν στις γραμμές μας για τον τρόπο που δόθηκε η μάχη των διαπραγματεύσεων, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσει το ΟΧΙ, για να σταματήσουμε την επέλαση της βαρβαρότητας στην ζωή μας, για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!

01.07.15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *