Για το ΟΧΙ της ρήξης-Δελτίο τύπου από τη συνέντευξη τύπου Πέμπτη 2/7

image002ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι αγωνιστές πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 2/7 το πρωί, κατάληψη των γραφείων του Ευρωκοινοβουλίου στην οδό Αμαλίας και ανάρτησαν πανό για το ΟΧΙ της ρήξης.

Στις 12 μ. πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για το «ΟΧΙ της ρήξης», εν όψει και της συγκέντρωσης που έχει κληθεί για τις 7 μμ στα Προπύλαια.

 Ο Άγγελος Χάγιος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε, μεταξύ άλλων:

Η μάχη για την έκβαση του δημοψηφίσματος διαρκώς οξύνεται. Για τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η σύγκρουση παίρνει πολεμικό χαρακτήρα: θέλουν να υφαρπάξουν ένα ΝΑΙ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα.

Από την άλλη, η κυβερνητική τακτική, με τη «συνέχιση της διαπραγμάτευσης» και τις συνεχείς προτάσεις προς την Τρόικα, ουσιαστικά «κονταίνει» την πολιτική δυναμική του ΟΧΙ, οριοθετώντας το από τώρα, εντός και παράλληλα με την συμφωνία με τους δανειστές για το 3ο Μνημόνιο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει ώστε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στο χρέος. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας.

 

O Δημήτρης Μητρόπουλος από τη ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση), επικεντρώθηκε στα εξής:

Η σημασία να χάσει το ΝΑΙ: Σήμερα, έχει κυρίαρχη σημασία το τι θα γίνει στην περίπτωση του ΝΑΙ. Γιατί στην περίπτωση του ΟΧΙ υπάρχει η ελπίδα για μια άλλη πορεία. Παραμένει ανοικτή η δυνατότητα της απελευθέρωσης από τους «θεσμούς». Αντίθετα, στην περίπτωση του ΝΑΙ, ο αργός θάνατος της κοινωνίας, των εργαζομένων, της δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

Το ΟΧΙ δεν είναι χάος: Ο δρόμος έξω από την ευρωζώνη, δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ο λιγότερο επώδυνος αν γίνει με το λαό ενημερωμένο και οργανωμένο, είναι ο μόνος εφικτός, ο μόνος ρεαλιστικός.

Δύο κόσμοι συγκρούονται: Για να καταλάβουμε τι κρίνεται στο δημοψήφισμα ας δούμε πως συμπεριφέρονται οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών, τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, το πολιτικό σύστημα που τάϊσε και ταϊστηκε από την πλουτοκρατία στη χώρα μας για πολλές δεκαετίες.

 

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος από το Κίνημα Δεν Πληρώνω μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

 

Ο λαός πρέπει να πει το ΟΧΙ παλεύοντας ταυτόχρονα για:

  • τη διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους
  • την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό, την υγεία, τη παιδεία, τους δρόμους, τις παραλίες, κ.α.
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων
  • τη παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και κερδοσκόπησαν πάνω στα κόκαλα του λαού.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται.

 

 

Ο Μιχάλης Χονδροκούκης, εκ μέρους του Συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. Κορδάτος, ανέφερε:
Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός καλείται να πει ένα περήφανο ΟΧΙ. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού δε θα περάσει.Το ΟΧΙ αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για την απελευθέρωση της χώρας και του λαού από τη θηλιά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ολιγαρχίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανοίξει μια τέτοια φιλολαϊκή διέξοδο, διότι είναι περιορισμένη εντός του πλαισίου της ΕΕ, καλλιεργεί αυταπάτες και εξακολουθεί να συγκαλύπτει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα.

Το ΟΧΙ της αντίστασης πρέπει να νικήσει το ΝΑΙ του φόβου, όμως χωρίς να γίνει λευκή επιταγή στον όποιο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη του ΟΧΙ απέναντι στα παλιά και τα νέα Μνημόνια πρέπει να συνεχιστεί και την επομένη του δημοψηφίσματος.

 

Ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας διάβασε την ακόλουθη δήλωση:

 

ΟΧΙ  στο ναι της υποταγής 

 

Όλες οι ” χρυσές ” εφεδρείες του συστήματος και τις μιντιοκρατίας, ρέπλικες χωρίς ανθρώπινα συναισθήματα, μπήκαν στη γραμμή και χωρίς καμία αναστολή ξεπέρασαν σε χυδαιότητα ακόμα και αυτούς τους καθημερινά μισθομένους και αναλώσιμους  ποντικούς.
Όμως τώρα τους είδαν και  οι πολλοί που δεν τους γνώριζαν και  έτσι    θα βρεθούμε κάποια μέρα στα Ψηλά Αλώνια.
Ήρθε και πάλι η μεγάλη στιγμή να μετρηθούμε γιατί όλοι εμείς που θα φτάσουμε την Κυριακή στην κάλπη θα έχουμε περάσει κάτω απο τις ερπύστριες  της παραπληροφόρησης των media, για να σταθούμε όρθιοι στο υπέρτατο καθήκον, με το ΟΧΙ της καρδιάς μας και το ΟΧΙ της ελπίδας στο χέρι.

Καλή δύναμη

Γιώργος Μεράντζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *