Ζήτω το περήφανο “ΟΧΙ” του λαού! Ο αγώνας συνεχίζεται!

avatarMail2ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση του συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ

Ο ελληνικός λαός είπε συντριπτικά το μεγάλο ΟΧΙ, παρότι κλήθηκε να εκφραστεί στο δημοψήφισμα μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας, έντονων εκβιασμών, ωμών οικονομικών και πολιτικών πιέσεων από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους εγχώριους συνεργάτες τους, μέσα σε ένα κλίμα ακραίας παραπληροφόρησης από τα μέσα ενημέρωσης της πλουτοκρατίας.

Το ΟΧΙ του λαού να γίνει αφετηρία ώστε καμιά παραλλαγή της συμφωνίας που απορρίφθηκε να μην γίνει δεκτή. Ο λαός έδειξε ότι επιθυμεί την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων.

Το ΟΧΙ μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή για την απελευθέρωση της χώρας και του λαού από τη θηλιά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Άμεσα αιτήματα και βήματα πρέπει να είναι:

· η άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων,

· η μονομερής διαγραφή του χρέους,

· η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (μαζί με τον έλεγχο των κεφαλαίων και των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων)

· την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Αυτή τη φιλολαϊκή διέξοδο δεν μπορεί να την δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι υποταγμένος στον ευρωμονόδρομο, καλλιεργεί αυταπάτες και εξακολουθεί να συγκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το ΟΧΙ του λαού προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για ένα πιο «ήπιο» μνημόνιο ενώ η ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεχίσουν να απαιτούν το αίμα και το μόχθο του ελληνικού λαού.

Να πούμε κι άλλα, μεγάλα ΟΧΙ:

Να διεκδικήσουμε την εθνική ανεξαρτησία, τη διαγραφή του χρέους, τις αποζημιώσεις που χρωστά η Γερμανία. Μόνο με την αποδέσμευση από την ΕΕ μπορούν να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, μπορεί να ανασάνει ο λαός και η πατρίδα μας.

Απαιτείται να διαμορφωθεί μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση. Άμεσα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Επιβάλλεται η συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΡΣ, ανένταχτοι αριστεροί και προοδευτικοί αγωνιστές, άλλοι αγωνιστές που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο για να δυναμώσουν τις άμεσες λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες αλλά και για να προσφέρουν τη δυνατότητα ανάδειξης μιας πραγματικά φιλολαϊκής κυβέρνησης.

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *