Πρωτοβουλίες για λαϊκό μέτωπο τώρα

unnamedτου Δημήτρη Καλτσώνη – Σύλλογος Μαρξιστικής Σκέψης Γ. Κορδάτος

Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού θέτει ενώπιον όλων νέες υποχρεώσεις.

Η κυβέρνηση άρχισε ήδη τους ελισμούς προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με την ΕΕ – ΔΝΤ για ένα πιο “ήπιο” μνημόνιο. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα επιμείνουν στο δρόμο που έχουν χαράξει: θα απαιτούν να συνεχίσει να ματώνει ο λαός και να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία.

Μπροστά στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ συνδέοντάς την με τα επόμενα μεγάλα ΟΧΙ που πρέπει να ειπωθούν, μπαίνουν άμεσα καθήκοντα. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου, από τα κάτω και από τα πάνω.

Πρόγραμμά του πρέπει να είναι αυτό που έχει εμπεδωθεί σε σημαντικό τμήμα αυτών των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και που αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των μνημονίων και τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας:

1. Μονομερής διαγραφή του χρέους,

2. Αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ

3. Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, έλεγχο των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων

4. Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

5. Στήριξη των μκρομεσαίων αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

6. Ριζικός, εκ βάθρων εκδημοκρατισμός σε όλους τους τομείς

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη εμπλουτιστεί από διάφορες αναλύσεις και μπορεί να εμπλουτίζεται παραπέρα, παράλληλα με την οικοδόμηση του μετώπου. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *