Η παραχάραξη του λαϊκού “ΟΧΙ” δεν θα περάσει

gkaleri.w_lΗ σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό, το κοινό πόρισμα για την λεγόμενη “έντιμη συμφωνία” και η επανέναρξη των συνομιλιών με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, είναι γεγονότα που εξελίσσονται αμέσως μετά την Κυριακή, στον απόηχο του μαζικού – αποφασιστικού και καταλυτικού λαϊκού ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της Κυριακής. Η ΕΝΑΚ επαναλαμβάνει την σταθερή της θέση πως ο δρόμος για την πρόοδο της χώρας δεν είναι ο δρόμος της εθνικής εξάρτησης, αυτός είναι ένας δρόμος που πηγαίνει μαζί με την εργατική κοινωνική εξαθλίωση, αλλά είναι ο δρόμος της εθνικής ανεξαρτησίας, σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις πολυεθνικές.

Παράλληλα, σήμερα επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε μια ολόκληρη επιχείρηση διαστρέβλωσης του νοήματος και του μηνύματος του λαϊκού ΟΧΙ, με την ενεργό συμμετοχή διαφόρων κέντρων και παραγόντων του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, με στόχο να διαστρεβλώσουν και να καταστήσουν “διαχειρίσιμη” και σύμφωνη με τις επιδιώξεις τους την λαϊκή ετυμηγορία του ΟΧΙ. Από τον πρόεδρο κ. Παυλόπουλο που δήλωσε στο διάγγελμα του πως “οι Έλληνες αποδείξαμε σήμερα με την ετυμηγορία μας ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, σεβόμενοι όλες τις υποχρεώσεις μας” μέχρι τα κόμματα και τους διάφορους πολιτευτές, όλοι αυτοί προσπαθούν να “προσπεράσουν” και να υποκριθούν πως το ζήτημα που τέθηκε στο Δημοψήφισμα δεν εμπεριείχε, δεν υπήρξε ποτέ το “ευρώ η δραχμή” και άρα ο ελληνικός λαός αγνοεί αυτό το ερώτημα, σαν ανύπαρκτο, σαν μη γενόμενο. Υπενθυμίζουμε όμως πως τα ερωτήματα που έθεσαν στον λαό προεκλογικά ήταν εντελώς διαφορετικά.

1) Ευρωπαίοι ηγέτες (Γιούνγκερ – Σούλτς – Ολάντ – Ρέντσι κλπ – κλπ (μακρύς κατάλογος) έλεγαν με τρόπο κατηγορηματικό και έθεταν ανοιχτά πως ο Ελληνικός λαός ψηφίζει ευρώ η δραχμή, έλεγαν πως το “ναι” είναι ευρώ και το “όχι” δραχμή. πως το δίλημμα είναι ευρώ η δραχμή.

2) Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, κλπ – κλπ, επίσης έλεγαν ανοιχτά ότι “το δίλημμα είναι ευρώ η δραχμή”. Τώρα, όλοι αυτοί, μετά το μαζικό και περήφανο ΟΧΙ, ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΎΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ και θυμήθηκαν ξαφνικά – και -επικαλούνται την “εθνική ενότητα”- ονομάζοντας έτσι την ενότητα των ευρωζωνικών δυνάμεων της εξάρτησης, δηλαδή την δική τους ενότητα, κόντρα στην λαϊκή ενότητα και βούληση της εθνικής ανεξαρτησίας, της προόδου και της προκοπής. Τώρα ξαναρχίζουν το τροπάρι της “συναίνεσης” και της “ομοψυχίας” για να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, της υποταγής με τους ξένους ιμπεριαλιστές. Αυτό σηματοδοτείται ξεκάθαρα από την σύσκεψη των συμμετασχόντων κομμάτων στο προεδρικό. Υπενθυμίζουμε και προσθέτουμε επιπλέον πως οι δικές τους “δημοσκοπήσεις” (οι προεκλογικές) έδιναν το ΟΧΙ στο 50% και το ΟΧΙ στο ευρώ στο 25%. Με βάση την αποδεδειγμένη δημοσκοπική “αξιοπιστία” τους μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και για τα πραγματικά ποσοστά του ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ανάμεσα στον Ελληνικό λαό.

Η ΕΝΑΚ καλεί τον λαό να αποκρούσει την διαστρέβλωση και παραχάραξη της λαϊκής δημοψηφισματικής ετυμηγορίας, από όπου και αν προέρχεται, χωρίς εξαίρεση (κυβέρνηση – αντιπολίτευση – κέντρα εξωτερικού). Καλούμε τον λαό, τον λαό του περήφανου ΟΧΙ και της λαϊκής ενότητας να συνεχίσει δυναμικά στον δρόμο, στην διεκδίκηση και στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική προκοπή στην χώρα μας.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *