Άννα, είσαι ηλίθια (ή μας περνάς για ηλίθιους)

panagiotarea_5Η Άννα Παναγιωταρέα είναι γνωστή δημοσιογράφος. Είναι αυτή με το άσπρο τσουλούφι που αφιλοκερδώς βοήθησε στην ανάδειξη του τάφου της Αμφίπολης, τότε ακριβώς που το χρειαζόταν ο Σαμαράς (αχ Αντώνη έφυγες και δεν μας άφησες τον κωδικό του wi-fi). Το να είσαι δημοσιογράφος και να μην είσαι πολύ έξυπνος δεν είναι πολύ κακό.

Τόσοι και τόσοι δεν είναι. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κυρία Παναγιωταρέα εκτός από το να μοιράζει μηνύσεις αναλαμβάνει και την εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων. Και ας δούμε τι τους μαθαίνει:

Χθες η «δημοσιογράφος» ανάρτησε στο Facebook το εξής:

323

image001

Σύμφωνα με την κυρία Παναγιωταρέα ο νέος υπουργός Οικονομικών θα δεχτεί μακαρόνια, γάλα εβαπορέ και ξηρά τροφή (με αυτό υποβαθμίζει το σχόλιο της σε φαιδρότητα) και μετά από ένα χτύπημα στην πλάτη θα σταλθεί σπίτι του. Ο λόγος; Μα γιατί πήγε ξεκούμπωτος και με ασιδέρωτο πουκάμισο.

Αρκετά με την δημοσιογραφία της υποτίμησης! Οι δημοσιογράφοι σαν την κυρία Παναγιωταρέα μας έχουν κουράσει…

Υπονοούν ότι οι τεχνοκράτες υπουργοί και ηγέτες μαζεύονται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα πλέον ακανθώδη ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας και τα θεμέλια του καπιταλιστικού συστήματος και αντί να εργάζονται κάνουν μούτρα ή ακόμα και νιώθουν οίκτο για τον Γιάνη Βαρουφάκη που φοράει το πουκάμισό του απ’ έξω και έχει τα χέρια του στις τσέπες ή για τον Τσακαλώτο που είναι.. τσαλακωμένος.

Η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας δεν είναι αφελής. Η κυρία Παναγιωταρέα μπορεί να μην είναι ηλίθια, μπορεί απλά να περνάει τους Έλληνες ηλίθιους. Ωστόσο, δυστυχώς για αυτήν, δεν είναι (δεν είναι όλοι τουλάχιστον). Τα σχόλια αυτού του τύπου υπάρχουν ακριβώς για να μετατοπιστεί η συζήτηση από τα ουσιώδη στο φαίνεσθαι, εκεί που μπορούν να προσπαθήσουν να σμιλεύσουν την εικόνα που θέλουν. Ωστόσο αποτυγχάνουν συνεχώς. Ο Βαρουφάκης είναι ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών που επέβαλε capital controls και διατήρησε τεράστια ποσοστά λαοφιλίας.

Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον ότι όταν κλείνουν οι πόρτες στη σύνοδο κορυφής οι ηγέτες παίζουν παιχνίδια τρόμου και δεν ασχολούνται με στιλιστικές λεπτομέρειες. Αν ο Γιάνης Βαρουφάκης ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν εντολή να υπογράψουν μια ταπεινωτική συμφωνία, πιστέψτε με, δεν θα είχαν πρόβλημα αν η ελληνική αντιπροσωπεία ανέβαινε στις Βρυξέλλες με πιτζάμες.

Αφήστε τα κανάλια τους. Μην δίνετε κλικ στις ιστοσελίδες τους. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που σας υποτιμούν. Η πρώτη μάχη για την επόμενη μέρα της δημοκρατίας θα δοθεί στο πεδίο της ενημέρωσης.

Πηγή: του Κώστα Εφήμερου – ThePressProject

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *