Οι πρακτικές Πανούση στις Σκουριές που ξεπέρασαν ακόμα και τους Δένδια – Κικίλια (βίντεο & φωτό)

121212Του Άγγελου Προβολισιάνου – “Κουτί της Πανδώρας”

Αρκετές προεκλογικές «σημαίες» του ΣΥΡΙΖΑ τείνουν να υποσταλούν (ασφαλιστικό, εργασιακά, προσφυγικό, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών), αλλά αυτή που διά στόματος Τσίπρα αποτελεί και με τη βούλα παρελθόν, δεν είναι άλλη από τις Σκουριές.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός στο «Κόκκινο 105,5» έκανε λόγο για 5.000 εργαζόμενους, ξεπερνώντας και τον πρώην δήμαρχο στο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και -κατά κοινή ομολογία- άνθρωπο της Eldorado Gold, Χρήστο Πάχτα, ο οποίος διατυμπάνιζε πως υπάρχουν 4.000 θέσεις εργασίας, τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της «Ελληνικός Χρυσός» αποσαφηνίζουν πως ο ακριβής αριθμός εργαζομένων στις Σκουριές είναι 1.966.

Τα χθεσινά επεισόδια ευθυγραμμίζονται πλήρως με όσα έχουν προηγηθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις Σκουριές επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αποκορύφωμα όσα είχαν λάβει χώρα στις 5 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση της Δευτέρας η Αστυνομία ξεκαθάρισε στους διαδηλωτές πως θα πρέπει να διαλύσει την κινητοποίηση, συλλαμβάνοντας όσους θα αντιστεκόντουσαν, αφού υπήρχε ο φόβος της αντισυγκέντρωσης από τους μεταλλωρύχους, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Η Αστυνομία και συγκεκριμένα ο Ταξίαρχος μας έλεγε πως δήθεν θα γίνει αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους» λέει στο koutipandoras.gr το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Παναγιάς, Έλλη Δαμάσκου, συμπληρώνοντας ότι «εκτός από τα ΜΑΤ υπήρχαν και ασφαλίτες, ενώ προς το τέλος χτύπησαν όσους αρνούνταν να μετακινηθούν, κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών».
Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αστυνομικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Δαμάσκου, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, με τον Ταξίαρχο να απειλεί τους διαδηλωτές πως οι προσαγωγές θα συνεχιστούν ανά πεντάδες.
Σχετικά με τις πρακτικές Πανούση, η Έλλη Δαμασκού ανέφερε: «Επί  Σαμαρά οι διαδηλώσεις μας έφταναν στο βουνό, ενώ τώρα μας σταματούν είτε στη μέση είτε ακόμα και στην αρχή του δρόμου».

Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Παναγιάς, Γιάννης Δεληγιόβας, που ήταν ανάμεσα στους πέντε προσαχθέντες της χθεσινής κινητοποίησης, τόνισε πως «ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι προβληματισμοί που είχαμε βάλει από την αρχή, αναφορικά με την κομματική εμπλοκή στο κίνημα, αφού η λύση θα βρεθεί μόνο μέσω των κοινωνικών παρεμβάσεων κι όχι μέσω της ανάθεσης και διαμεσολάβησης τρίτων».

Για τα νέα «ήθη» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο κ. Δεληγιόβας επισημαίνει πως «έχουμε να κάνουμε με ένα νέο δόγμα, αφού από την προηγούμενη – συντηρητική κυβέρνηση αντιμετωπιστήκαμε ως διαδηλωτές, φτάνοντας έως το εργοτάξιο, ενώ τώρα μας κρατάνε οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το στόχο της πορείας. Εξάλλου, αυτό φάνηκε όταν ο κ. Πανούσης μας αντιμετώπισε σαν 500 κουκουλοφόρους αντιτιθέμενους με τους περίπου 2.000 εργαζόμενους των ορυχείων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *