Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε πόλεμο

suruc-attack-11437391319 (1)Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 7 Ιουνίου στην Τουρκία  ματαίωσε τα όνειρα του καθεστώτος του ΑΚΠ και του Ερντογάν για μια δικτατορικού τύπου προεδρία.

Άλλωστε η εξουσία του ΑΚΠ και ο Ερντογάν προβλέποντας το αποτέλεσμα των εκλογών επιχείρησαν σε δραστηριότητες πολέμου, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ενάντια στο HDP με πάνω από 170 επιθέσεις συμπεριλαμβανόμενες ένοπλες και βομβιστικές.

Όμως στις εκλογές των 7 Ιουνίου το Παλάτι και η Κυβέρνηση του δεν βρίσκουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν το μέλλον τους μέσω της αλλαγής του καθεστώτος. Και έτσι αρχίζουν να σχεδιάζουν μια επέμβαση στην Συρία και μια επιχείρηση εξουδετέρωσης του αγώνα στην Ροζάβα με σκοπό να αποσπάσει ψήφους στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προκαλώντας εθνικισμό, σεχταρισμό και σοβινισμό. Το σχέδιο είναι να πέτυχουν δυο στόχους σε μια κίνηση και να κερδίσουν στις πρόωρες εκλογές την απαραίτητη πλειοψηφία για να αλλάξουν αυτοδύναμα το σύνταγμα.

Ο πόλεμος είναι η μέθοδος στην επίτευξη αυτού του σκοπού και ο πραγματικός στόχος του πολέμου είναι το HDP μέσω του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος και των επαναστατικών και δημοκρατικών οργανώσεων.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει προστεθεί σε αυτό τον πόλεμο για να διευκολύνει την πολιτική του καθεστώτος ως προς την Συρία. Ο σκοπός είναι από την μια η απόσπαση κουρδικών ψήφων μέσω ηθικής φθοράς του HDP  χρησιμοποιώντας τις επιθέσεις του PKK ως άλλοθι και από την άλλη η συγκέντρωση των εθνικιστικών ψήφων έχοντας δημιουργήσει κύματα εθνικισμού με κάθε φέρετρο στρατιώτη.

Στο στάδιο της Συρίας, ο σκοπός είναι η επίτευξη μιας ουδέτερής ζώνης στην άλλη πλευρά των συνόρων χρησιμοποιώντας το Ισλαμικό Κράτος ως άλλοθι έτσι ώστε να αποδυναμωθεί η επανάσταση της Ροζάβας και να δημιουργηθεί ένας διάδρομος εφοδιασμού στις άλλες τζαντίστικες οργανώσεις που η Τουρκία τρέφει ανοιχτά τόσο καιρό μαζί με τις χώρες του Περσικού Κόλπου. Ως αποτέλεσμα σήμερα η διαδικασία ειρήνης με το κουρδικό κίνημα έχει ανασταλεί, μαζί με βομβαρδισμούς στις θέσεις των ανταρτών του PKK έχει επίσης αρχίσει μια εκστρατεία πολιτικής εξόντωσής στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα και τις αριστερές επαναστατικές οργανώσεις μέσω μαζικών συλλήψεων.

Οι πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, συνδικάτα, επιμελητήρια και μην κυβερνητικές οργανώσεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν έχουν σχηματίσει ένα«Μπλοκ Ειρήνης»  απέναντι σε αυτούς που ετοιμάζονται για ζοφερές περιπέτειες οι οποίες θα μεταφέρουν αυτόν τον βρόμικο πόλεμο εντός των συνόρων.

Ο βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να σταθούμε απέναντι στους πολεμοκάπηλους που θέλουν να σύρουν την χώρα εντός ενός πολέμου και να υπερασπιστούμε την ειρήνη στην χώρα και την Μέση Ανατολή. Η πρωτοβουλία αυτή σκοπεύει να κινητοποιήσει πλατιές λαϊκές φιλειρηνικές μάζες στην Τουρκία και Κουρδιστάν και να συνεργαστεί με οργανωμένες στο διεθνές επίπεδο πολιτικές πρωτοβουλίες ειρήνης για να αγωνίζεται για τον τερματισμό του πολέμου στην περιοχή. Το Μπλοκ Ειρήνης καλεί όλες τις οργανώσεις, θεσμούς και άτομα του ευρύτερου πολιτικού φάσματος που συμμερίζονται αυτόν τον σκοπό να σταθεί δίπλα του Μπλοκ σε αυτόν τον αγώνα.

Εμείς, ως πολιτικοί πρόσφυγές μέλη επαναστατικών και απελευθερωτικών οργανώσεων της Τουρκίας και Κουρδιστάν αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση του Μπλοκ στην Ελλάδα. Παίρνοντας αυτήν την πρωτοβουλία επιλέγουμε να αφήσουμε πίσω τις οργανωτικές και ιδεολογικές μας ταυτότητες και να οργανωθούμε γύρω από τους στόχους και αξίες του Μπλοκ Ειρήνης.

Ένας επιπλέον λόγος ως προς αυτό είναι να τραβήξουμε την προσοχή και έμπρακτη υποστήριξη του φιλειρηνικού και δημοκρατικού κοινού μαζί με τις επαναστατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας. Σας καλούμε όλους  όχι μόνο να υποστηρίζετε το Μπλοκ και τις δράσεις του αλλά πάνω από όλα να συμμετάσχετε έμπρακτα στο Μπλοκ κάτω από το σύνθημα «Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε πόλεμο!».

Μπλοκ Ειρήνης (ελλαδική πρωτοβουλία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *