Ακούει κανείς;

ΠΑΝΟΥΣΗΣ Γ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΠηγή: του Νίκου Τσιγώνια – http://rednotebook.gr/

Τα επίλεκτα τμήματα του κ. Πανούση (ομάδα ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ κλπ.) διαλύουν ειρηνικές διαδηλώσεις, προσάγουν, συλλαμβάνουν, ξυλοκοπούν, χυδαιολογούν κατά των θυμάτων τους, βασανίζουν πολίτες. Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ακλόνητος, προαναγγέλλει τιμωρητικά μέτρα για τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί ως υπόπτους για ανατροπή του πολιτεύματος όσους συζητούν για αλλαγή νομίσματος και “παραπέμπει” ως ένοχο εσχάτης προδοσίας τον Γιάνη Βαρουφάκη! Ενδιάμεσα έχει “συγκροτήσει” μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων και έχει διαβεβαιώσει ότι η χώρα μπορεί να άλλαξε κυβέρνηση αλλά δεν έγινε ακόμη λαϊκή δημοκρατία.

Ο προϊστάμενός του, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, επικρίνει ως ακραίες, διχαστικές και εκτός πλαισίου τις δηλώσεις Πανούση, με τρόπο που, συνυπολογίζοντας και όσα εξωφρενικά προηγήθηκαν, θα οδηγούσαν οποιονδήποτε κρινόμενο σε υποχρεωτική έξοδο. Κι όμως, αντί για μια τέτοια εξέλιξη, ο σουρεαλισμός –ή μήπως μια εξαιρετικά λογική και αναμενόμενη αλληλουχία των πραγμάτων;– είναι ότι οι συνήθως λαλίστατοι “κύκλοι” του Μαξίμου για πολλοστή φορά δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχόλιο. Προφανώς, με αυτόν τον υπουργό δεν υπάρχει, όπως με άλλους, θέμα στρατηγικής διαφωνίας – άρα μπορεί να παραμένει στη θέση του. Ποιός ξέρει, ίσως και να ικανοποίησε τους προαναφερθέντες “κύκλους” η εξαιρετικού θάρρους και σταθερότητας δήλωσή του, ότι δηλαδή τα επίμαχα σχόλια για τον Γιάνη Βαρουφάκη έγιναν πριν ο πρωθυπουργός καλύψει τον τελευταίο στην Βουλή: ότι τα έκανε για να στηρίξει τον πρωθυπουργό στην επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην υπουργό του και ότι από την στιγμή που ο Α.Τσίπρας εξέθεσε τα γεγονότα διαφορετικά από ό,τι εκείνος –δηλαδή ο Πανούσης–, πίστευε θα ακολουθήσει τώρα την γραμμή του πρωθυπουργού!

Μάλιστα κύριοι. Ασφαλώς και έχετε δίκιο. Βεβαίως και δεν τρέχει μία. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

Υ.Γ. Τις ίδιες ημέρες κάτοικοι των Σκουριών καταγγέλλουν δημόσια και επώνυμα ότι ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης κατά την τελευταία τους κινητοποίηση, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, έχοντας προφανώς εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο (χημικά, βία, προσαγωγές), αποφάσισε να εφαρμόσει την τελική φάση του αστυνομικού σχεδίου: “Διαλυθείτε γιατί θα αμολήσω τους εργαζόμενους!”. Η καταγγελία καταγράφηκε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” την Τρίτη 4 Αυγούστου. Θα ιδρώσει επιτέλους το αυτί κάποιου με συναίσθηση πολιτικής ευθύνης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *