Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει την κατακραυγή προσφεύγοντας ένοχα σε εκλογές-εξπρές

panagiotis-lafazanisΤη θέση του κατά της υπογραφής νέου μνημονίου επαναλαμβάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή.

Ο κ. Λαφαζάνης διατυπώνει εντονότατες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαπραγματευτική της στρατηγική και αναφέρει ότι οι βουλευτές του κόμματος που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο.
«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:
«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ».

Όπως υποστηρίζει, η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μίγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν «καλή συμφωνία».

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν είχε με δημόσιο τρόπο και ενήμερο τον λαό ως πολιτική εναλλακτική επιλογή, την οποία να εννοεί πλήρως, την έξοδο από την Ευρωζώνη, ματαιοπονούσε».

Ερωτηθείς για τη στάση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας σε σχέση και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού λέει πως θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, προσθέτει ότι αυτό που θα επιθυμούσε να προκύψει ως συνέχεια είναι ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές της ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό της.
Τονίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *