Στο στόχαστρο και πάλι ο Ερκάν

erkan1Λίγες μέρες μετά το μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη -με στόχο και το αμερικανικό προξενείο- με νωπή τη μνήμη από την πρόσφατη δολοφονία της Günay Özarslan, μέλους του Λαϊκού Μετώπου, από την τουρκική αστυνομία, ένας αριστερός Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που ζει στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια μπαίνει στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

Ο λόγος για τον ιδιαιτέρως γνωστό και αγαπητό, από τη συμμετοχή του σε μια σειρά κοινωνικών αγώνων στη χώρα μας, Ερκάν (Serif Turunc), μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Την ώρα που η κυβέρνηση Ερντογάν εντείνει την επίθεσή της προς Κούρδους και αριστερούς στο εσωτερικό της χώρας, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, με τίτλο «καταζητούμενοι τρομοκράτες», μαζί με κάποιες πινακίδες οχημάτων με τίτλο: «Πινακίδες οχημάτων υπόπτων για μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών».

Η λίστα αυτή, στην οποία βλέπουμε το πρόσωπο του Ερκάν, εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, εκτίθεται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων.

Στην Αθήνα

erkan23

Οπως εξηγούν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια και λίγες μέρες αργότερα δημοσιεύτηκε στην Τουρκία.

Ο Ερκάν συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014, με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C», παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Σε παρόμοιες περιστάσεις παλιότερα, η κυβέρνηση του ΑΚΡ είχε ετοιμάσει προβοκάτσια, δημοσιοποιώντας τα ονόματα αρκετών επαναστατών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από την αστυνομία στη μέση του δρόμου κατά παράβαση κάθε έννοιας της δικαιοσύνης.

Εκτός από αυτό, το αποτέλεσμα της προβοκάτσιας προς τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στο εξωτερικό ήταν να στηλιτευθεί ως “ζωντανή βόμβα” ο Μπουλούτ Γιαϊλά, που απήχθη στην περιοχή των Εξαρχείων», υπογραμμίζει ανακοίνωση της επιτροπής, που θεωρεί ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ανησυχίας για τη ζωή του Ερκάν.

Πηγή: Κώστας Ζαφειρόπουλος – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *