Με βαριές απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε το “αριστερό” Μνημόνιο

image002Ηταν αναμενόμενο ότι η απολογητική ομιλία που έκανε στην βουλή ο Α. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να ανατρέψει μια κατάσταση που είχε ήδη διαμορφωθεί, εξ αιτίας της μνημονικής, βάρβαρα ταξικής πολιτικής που επέλεξε να υπηρετήσει αυτός και η κυβέρνησή του.

Οπότε μπορεί το νέο Μνημόνιο να ψηφίστηκε από 222 βουλευτές -υπήρξαν 64 «όχι» και 11 «παρών»- είναι όμως δεδομένο ότι η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κυβερνά βασιζόμενοι στις ψήφους της αντιπολίτευσης πόσο μάλλον που οι κυβερνητικοί βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο είναι κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 120 (117 για την ακρίβεια).

Αναπόφευκτα μετά της 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην βουλή και είτε θα ανοίξει ο δρόμος γα πρόωρες εκλογές, κάτι που είναι το ποιο πιθανόν, είτε θα επικρατήσει το σενάριο που θέλει σχηματισμό κυβέρνησης απ’ αυτή την βουλή στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας» με συμμετοχή μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ. Το δεύτερο σενάριο μοιάζει επιστημονικής φαντασίας … αλλά έχουμε δει τόσα πολλά …

Οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν «όχι» είναι:

Γιάνης Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Θωμάς Κώτσιας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννιδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Στέφανος Σαμοΐλης, Ραχήλ Μακρή, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Γιάννης Ζερδελής, Θανάσης Πετράκος, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Αγλαΐα Κυρίτση.

«Παρών» επέλεξαν:

Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Φάνης Κουρεμπές, Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Βασιλική Λέβα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ψήφισε «ναι» επί της αρχής και «παρών» στα υπόλοιπα. Ο Δημήτρης Σεβαστάκης ψήφισε «ναι» επί της αρχής, «παρών» στο άρθρο 1 και «ναι» στα υπόλοιπα. Απουσίαζε από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ακριώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *