Φαντάροι και Εκλογές. Τι κάνουμε ρε παιδιά;

unnamedΚαι ξαφνικά οι Τσίπρας-Καμμένος αποφάσισαν εκλογές.

Τελικά, όχι τόσο ξαφνικά. Το ελληνικό κατεστημένο αναζητά όρους πολιτικής σταθερότητας αφού ακολουθεί ένα χρονικό διάστημα πολύ άγριου ταξικού πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας ώστε να εφαρμοστεί το 3ο, πιο βάρβαρο Αριστερό-Ακροδεξιό, Μνημόνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτή τη φορά οι στυλοβάτες της αντεργατικής επίθεσης είναι η αστική δικαιοσύνη, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι Πραιτοριανοί της ΕΛ.ΑΣ. του Πανούση, που όλως τυχαίως απαλλάσσονται των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων!

Οι εκλογές όμως αυτές έχουν το χαρακτήρα ενός ξεκαθαρίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγετική ομάδα των Τσίπρα-Δραγασάκη-Παπαδημούλη κλπ. φαίνεται αποφασισμένη να καθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο από τη αντι-μνημονιακή αντιπολίτευση των Λαφαζάνη-Ήσυχου κλπ., μετά τη μνημειώδη μνημονιακή κωλοτούμπα.

 

Μόνο που εμείς οι φαντάροι τους έχουμε βιώσει όλους στο πετσί μας. Γιατί η πρώτη μεγάλη κωλοτούμπα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά-Λαφαζάνη-Ήσυχου έγινε στις 26 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά τις εκλογές. Όταν αθέτησαν τις υποσχέσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία, όταν αποκάλυψαν ότι το 70% του Μνημονίου των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητα μέτρα (σε ποιον), όταν μας είπαν ότι οι εργατικές διεκδικήσεις αναστέλλονται σε εποχές καπιταλιστικής κρίσης, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται το νέο Μνημόνιο!

Γιατί αποδείχτηκε ότι όλοι τους ήταν υποταγμένοι στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.Είτε με ευρώ είτε με δραχμή λοιπόν, ανεξάρτητα τον δρόμο αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, όλοι τους απαίτησαν ταξική ειρήνη και «εθνική ενότητα»: η Βαλαβάνη που μέχρι τις εκλογές έλεγε «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», απαίτησε να πληρώνουμε τους φόρους του Μνημονίου και τον ΕΜΦΙΑ (που θα καταργούσαν) ως «εθνικό καθήκον»! Ενώ ο Λαφαζάνης, αντιμετώπισε τη δολοφονία των εργατών στα ΕΛ.ΠΕ. με όρους εθνικής συνεννόησης «καλώντας τα σωματεία, τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., με την μεσολάβηση του Υπουργείου Ανάπτυξης να βρουν τι συνέβη-λες και δεν ήξερε την πραγματικότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας-τρομοκρατίας)!  Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα που συγκαλύφθηκε, όπως και τόσα άλλα, με συνέχεια και αποκορύφωμα τη δολοφονία της εργάτριας στην τουριστική βιομηχανία! 

Όμως, εμείς οι Φαντάροι, γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κυβερνητική αθλιότητα. Όχι μόνο αθέτησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις –επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης/δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο,  κλείσιμο του ιδιωτικού ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων, σεβασμό των δικαιωμάτων μας, κατάργηση των προστίμων Ανυποταξίας, ότι δε θα μας βάζουν να δουλεύουμε κατά τη διάρκεια της θητείας κλπ! Αλλά μας έσκισαν στη δουλειά, σχεδιάζοντας μέσω του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και της Μοριοδότησης να μας μετατρέψουν άμισθους δούλους που θα καλύπτουν κατά τη διάρκεια της θητείας θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, υγεία, ΟΤΑ, πυροσβεστική κλπ.

Στις πλάτες μας πάνω Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας έδωσαν άθλιες παραστάσεις εθνικισμού και μιλιταρισμού την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, έφτασαν να μας αφήνουν να πεθαίνουμε από Πνευμονία, λόγω της αδιαφορίας τους στο ΚΕΝ Σπάρτης, απογείωσαν τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα φαντάρων-μόνιμων, ενώ τα στρατόπεδα αποτελούν παγίδες ατυχήματος-ασθενειών-θανάτου εξαιτίας των περικοπών στην συντήρηση  μέσων-εγκαταστάσεων.

Υποσχέθηκαν Ειρήνη, αλλά ο Κοτζιάς χόρευε ως αρκούδι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε μια πρωτόγνωρη άθλια παράσταση αδίστακτης ταύτισης με τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, που ούτε δεξιοί πολιτικοί τόλμησαν ποτέ να δώσουν. Τσίπρας-Ήσυχος απαίτησαν την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσω της μετατροπής της σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παρακαλούσε τις ΗΠΑ να φτιάξουν νέα βάση!  Συνολικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον νέο γύρο πολέμου κατά των μεταναστών, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ.Ανατολή-Αφρική. Διατήρησαν και επέκτειναν όλοι μαζί την άθλια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ –αγοράζοντας επίσης ισραηλινά drone για να τα χρησιμοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον των κοινωνικών κινημάτων- και υπέγραψαν νέες συμφωνίες με τους Δικτάτορες Στρατηγούς της Αιγύπτου. Βλέπεις, έτσι επιβάλουν οι στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης στην Ανατ.  Μεσόγειο.  Επίσης, στήριξαν όλοι τους τον Ερντογάν στον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και του Κουρδικού λαού.

Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής  τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας Αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα Κοινωνικής Ανατροπής και Απελευθέρωσης.

Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *