«Αντί για τους στρατιώτες ας πάνε οι πολιτικοί να πολεμήσουν το ΡΚΚ!»

unnamedΣυγκλονιστικές αντιδράσεις στις κηδείες των νεκρών του Τουρκικού Στρατού Μπούμερανγκ γύρισε στον Ερντογάν το τηλεοπτικό σόου εθνικιστικής μισαλλοδοξίας στο οποίο μετέτρεψε την κηδεία ενός ακόμη νεκρού Τούρκου αξιωματικού που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το ΡΚΚ. 

Μπούμερανγκ γύρισε στον Ερντογάν το τηλεοπτικό σόου εθνικιστικής μισαλλοδοξίας στο οποίο μετέτρεψε την κηδεία ενός ακόμη νεκρού Τούρκου αξιωματικού που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το ΡΚΚ. Ο αντισυνταγματάρχης Μεχμέτ Αλκάν, του οποίου ο αδελφός, λοχαγός Αλί Αλκάν, σκοτώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ, επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτές και αξιωματούχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για τον θάνατο του αδελφού του και αρνούμενος να προσευχηθεί κατά το ισλαμικό τυπικό.

«Ο αδελφός μου πέθανε. Θα τον πάρω από δω, μακριά από αυτούς τους κλέφτες. Ήταν 32 χρονών. Δεν πρόλαβε να ζήσει. Ποιος τον δολοφόνησε; Ποιος ευθύνεται; Γιατί αυτοί που μιλούσαν για ειρήνη μέχρι σήμερα, λένε τώρα πόλεμος μέχρι τέλους; Αντί για τους στρατιώτες ας πάνε οι πολιτικοί να πολεμήσουν το ΡΚΚ», φώναξε ο Τούρκος αντισυνταγματάρχης.

Αμέσως και άλλοι παραβρισκόμενοι στην τελετή ένωσαν τις διαμαρτυρίες τους με αυτές του Αλκάν. Ο παραβρισκόμενος μουφτής προσπάθησε να ξεκινήσει τη τελετή, αλλά δεν το κατόρθωσε, καθώς ο αντισυνταγματάρχης άρχισε και πάλι να καταφέρεται κατά αυτών που άρχισαν και πάλι τον πόλεμο. Ο αντισυνταγματάρχης Αλκάν κατηγόρησε ακριβώς για αυτό τον πόλεμο το καθεστώς Ερντογάν, λέγοντας πως οι Τούρκοι στρατιώτες πεθαίνουν για τις φιλοδοξίες του Ερντογάν. «Αυτοί που κάθονται στα παλάτια τους, με ασφάλεια, προστατευόμενοι από δεκάδες σωματοφύλακες και που κυκλοφορούν με θωρακισμένα αυτοκίνητα, δεν μπορούν να μιλάνε για μάρτυρες», είπε ο Αλκάν.

Σε άλλο, παρόμοιο, περιστατικό, πολίτες έριξαν κέρματα και πέτρες στον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουζεΐνογλου, υποχρεώνοντάς τον να αποχωρήσει, κακήν – κακώς, από τη νεκρώσιμη τελετή, στην Προύσα, προς τιμή ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ. «Αν είχαμε κάνει τον Ερντογάν πρόεδρο τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε. Το είπατε μόνοι σας. Πόσες ακόμα θυσίες θα κάνουμε μέχρι να γίνει πρόεδρος; Στο διάβολο όλοι σας!», ούρλιαζαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στην Προύσα.

Τόσο η περίπτωση της Προύσας, όσο, ιδιαιτέρως, το περιστατικό με τον αντισυνταγματάρχη, δείχνει πως το τουρκικό εσωτερικό μέτωπο δεν είναι τόσο αρραγές, όσο ελπίζει ο Ερντογάν. Το δεύτερο καταδεικνύει επίσης περίτρανα την καταρράκωση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων από τον ανταρτοπόλεμο του ΡΚΚ.

“Ερντογάν στείλε το γιό σου στρατιώτη” – Μητέρες νεκρών στρατιωτών κατά Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στο βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και των ηρωικών Κούρδων Ανταρτών χρησιμοποιεί όλα τα βρώμικα προπαγανδιστικά μέσα. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν τον πόνο των απλών ανθρώπων που χάνουν το ένα μετά το άλλο τα στρατευμένα παιδιά τους στον νέο αυτό άδικο πόλεμο –που μεταξύ άλλων στηρίζουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  μετατρέπει την κάθε κηδεία σε εθνικιστικό και μιλιταριστικό σόου, που τα κανάλια μεταδίδουν σε εθνικό δίκτυο!

Όμως ο απλός Τούρκος πολίτης, ο άνθρωπος του μεροκάματου, που με απίστευτο κόπο και μπόλικο ιδρώτα μεγάλωσε αυτά τα παιδιά που η «Πατρίδα» επέστρεψε κομματιασμένα, τυλιγμένα σε μια σημαία, έχει κριτήριο. Μπορεί ακόμη και αυτές τις στιγμές απόλυτης δυστυχίας που κανείς γονιός δε πρέπει να ζήσει, είτε είναι Κούρδος, είτε είναι Τούρκος, να καταλάβει το αισχρό πολιτικό παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν που με το αίμα του λαού του διεκδικεί την Αυτοδυναμία στις επόμενε εκλογές, ο οποίος παράλληλα όχι μόνο επιδιώκει να ακυρώσει κάθε δίκαιο όραμα Αυτονομίας του Κουρδικού λαού, αλλά και να επιβάλλει τα μεγαλοϊδεατικά του Τουρκικού αστικού κατεστημένου.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Ζαμάν, δημοσιοποίησε  βίντεο από τη κηδεία στρατιώτη καταγόμενου από το Βαν που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις στο έδαφος της Συρίας. Συγγενείς του νεκρού αλλά και πολύς κόσμος μετέτρεψαν τη κηδεία σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επιλογής Ερντογάν να εμπλέξει τη χώρα σε πολεμικές επιχειρήσεις. Το σύνθημα απευθυνόμενο προς τον Τούρκο πρόεδρο ήταν να “στείλει το γιό του στο στρατό”!

Εμείς με αυτή την Τουρκία είμαστε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον Τούρκο εργάτη, φοιτητή, στρατιώτη.

Πιστεύουμε πως μόνο με τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων λαών σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία, ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της βάρβαρης κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών-δικαιωμάτων, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη και έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *