Ο Λεβέντης κι αν εγέρασε

dae23bef3881a04d15b8d101418b1473-696x464«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του», λέει το λαϊκό ρητό και έρχεται να κολλάει γάντι σε έναν πολιτικό που μέχρι πρόσφατα, σπανίως θα έβρισκες άνθρωπο στην Ελλάδα, που δεν θα γελούσε στο άκουσμα του ονόματός του. Και γράφω ως πρόσφατα διότι εσχάτως, με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ, πλασάρεται ως «εναλλακτική φωνή» και ως «σοβαρός». Ο λόγος, φυσικά για τον Βασίλη Λεβέντη. Γνωστός ανά το πανελλήνιο, ως ο άνθρωπος που μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών, τις φορές που δεν έμπαινε το κόμμα του (κυριολεκτικά το «του») στη Βουλή, καταριόταν, έβριζε, χυδαιολογούσε ενάντια στους ψηφοφόρους. Ο άνθρωπος που «μοίραζε» καρκίνους σε πολιτικούς, on camera, παρουσιάζεται ως «πολιτική παρθένα».

Άλλαξε, όμως, κάτι και από αντικείμενο γέλιου, μετετράπη σε «αξιόπιστο πολιτικό» ο Λεβέντης; Δεν υπάρχει κάτι που να το πιστοποιεί, εκτός από το γεγονός πως το λένε τα Μέσα. Εκείνα που, όπως ο ίδιος έλεγε τόσα χρόνια, «τον πολεμούσαν με λύσσα». Κι ενώ «τον πολεμούσαν με λύσσα», ο ίδιος ο Λεβέντης υπήρξε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο πούλησε στον Γιώργο Κουρή, και επίσης, αρθρογράφος της εφημερίδας Αυριανή. Για το ποια ήταν η Αυριανή, τα λόγια περιττεύουν.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως τα Μέσα προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως κάτι «νέο»- τον και υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ στο παρελθόν- ο ίδιος, δεν έχει κανένα θέμα να τα διαψεύσει και δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι παραμένει ο ίδιος. Ένας άνθρωπος που δε διστάζει να χυδαιολογεί, να υβρίζει, να χλευάζει την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Με πιο «φρέσκο» παράδειγμα που ήλθε υπόψη μας, ένας πραγματικός οχετός, ενάντια σε όσους ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουνίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, τους αποκαλεί όλους αυτούς, δηλαδή το 61% όσων ψήφισαν, «λιγούρηδες, πεινάλες, άθροισμα λυσσασμένων σκυλιών, ακροδεξιοί και φασίστες». Και θέλοντας να το κάνει σαφέστερο, αποκαλεί τους Αριστερούς, «αποτυχημένους πολίτες».

Μπορεί ο Λεβέντης, τελικά να μπει στη Βουλή. Το πιθανότερο είναι ότι θα μπει. Αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι παραμένει ένας υβριστής, μια «πολιτική μούμια», μια «καρικατούρα» που το σημερινό πολιτικό σύστημα και το σημερινό πολιτικό προσωπικό, κατάφεραν, με τις αποτυχίες, τις παλινωδίες και τις ανικανότητές τους, να τον «αναστήσουν».

Πηγή: Του Niko Ago – altsantiri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *