Δελτίο Τύπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης

φ φφ komananewshΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Χ. Τρικούπη 56-58 Τηλ – Fax: 210 3835431- e-mail: komman@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε στις 30 Αυγούστου 2015 η Πολιτική Επιτροπή της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και έγιναν οι εξής διαπιστώσεις:

• Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 20 Σεπτεμβρίου είναι υπαγορευμένες από τους πιστωτές ώστε, εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των εργαζόμενων τάξεων και της ελληνικής κοινωνίας από την οριστική υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιφυλάσσουν για τη χώρα και τον ελληνικό λαό με την «συγκατάθεση» του. Κι αυτό κόντρα στην πραγματική θέλησή του, που εκφράστηκε κατηγορηματικά με το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

• Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που επιθυμούν να προκύψει, θα είναι προσανατολισμένη σε μέτρα που θα οδηγήσουν στην βαθύτερη υποταγή της εργατικής τάξης, στην υφαρπαγή του συνόλου της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από το μεγάλο κεφάλαιο, στη συγκέντρωση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια με την ολοκληρωτική συντριβή μικρομεσαίων, αυταπασχολούμενων, εργαζόμενων αγροτών και στην παραπέρα υποβάθμιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η αστική τάξη έχει πολλές επιλογές για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛΛ.).

• Σε αυτή τη συγκυρία, με την επιτάχυνση των σχεδιασμών της αστικής τάξης, είναι απαραίτητη η άμεση συγκρότηση ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα αντισταθεί στα μέτρα που έρχονται, θα συναντηθεί με την εργαζόμενη κοινωνία για να συνδιαμορφωθεί ένα σαφές εναλλακτικό σχέδιο και ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα αμφισβητεί τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κυριαρχία και θα ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Είμαστε πεισμένοι ότι η δημοκρατική συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία του.

Με αυτές τις διαπιστώσεις αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στη συγκρότηση και διαμόρφωση του μετώπου της Λαϊκής Ενότητας, με πλήρη ευθύνη, δικαιώματα και αυτοτέλεια, καθώς και τη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015.

Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται και προσβλέπουν σε ριζοσπαστικές ανατροπές να συσπειρωθούν σε αυτή την κατεύθυνση σε όλα τα μετερίζια του κινήματος.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Από το Γραφείο Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *