Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το σχέδιο της απερχόμενης κυβέρνησης για τις συντάξεις

antarsyaneoΤο σχέδιο – σοκ οικονομικής «δολοφονίας» των της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών: συντάξεις πείνας για όλους που δε θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα, τέρμα στις επικουρικές συντάξεις, κατώτερες συντάξεις των 150 (!) ευρώ.

Σε όσες διαψεύσεις κι αν προβεί ο πρώην υπουργός της «αριστερής» μνημονιακής κυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος, η ουσία μένει: το Μνημόνιο που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι οδηγεί στο γκρέμισμα του συνταξιοδοτικού συστήματος, ερχόμενο να επισφραγίσει την κατάρρευση των Ταμείων, την καταλήστευση των αποθεματικών τους και το κούρεμα του PSI.
Όπως κι αν εφαρμοστεί, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο για τα Ταμεία, σημαίνει ότι οι συντάξεις φτώχειας και αναξιοπρέπειας θα ανέρχονται στο «αστρονομικό» ποσό των 250 ως 400 ευρώ, με ταβάνι τα 600 για τους «υψηλοσυνταξιούχους», κι όλα αυτά ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχει καταβάλλει σε όλο τον εργασιακό του βίο ο κάθε εργαζόμενος!

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του διαπραγματευόταν για ώρες και μέρες στις Βρυξέλλες το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ. Διαπραγματευόταν με το κατεστημένο της ΕΕ το στραγγαλισμό του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην κοινωνική κρίση που έφεραν στη χώρα μας οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Τραπεζών και των μεγαλοβιομηχάνων.

“Είμαστε πανέτοιμοι, έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή ως προτάσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τις προτάσεις ως νομοσχέδια. Στα πρώτα άμεσα μέτρα είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, η πλήρης αποκατάσταση του θεσμού των ΣΣΕ και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ που προσφεύγουν τα συνδικάτα όταν δεν εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, και η επαναφορά της 13ης σύνταξης”, υπογράμμιζε πριν τις εκλογές του Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Ο αγώνας για ρήξη και ανατροπή δικός μας και του δοκιμαζόμενου λαού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *