ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ

20150617-antieeΕΞΩ η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

Οι εκλογές ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ το πρόβλημα της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (οικονομική-πολιτική-στρατιωτική: ΝΑΤΟ, βάσεις κλπ.) ΟΥΤΕ αποκρούουν-ματαιώνουν τις συνεχείς επιθέσεις-ΜΕΤΡΑ της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος του λαού

ΑΠΟΧΗ – ΑΚΥΡΟ

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποτελεσματικός ΔΡΟΜΟΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων και ΕΝΤΑΣΗ της ταξικής πάλης κατά της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, με μαχητικές ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις

Οι εκλογές ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ κανένα πρόβλημα μα ούτε μπορούν να λύσουν έστω και ΚΑΠΟΙΟ από τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης , του λαού και της χώρας. ΑΝΤΙΘΕΤΑ μάλιστα: Με την εφαρμογή, μετά τις εκλογές, της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» τα «ΠΑΝΤΑ» θα επιδεινωθούν στο έπακρο.

Η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» από τη συγκρότησή της δεν πήρε ποτέ μέρος στις εκλογές όχι επειδή είναι γενικά, και για λόγους Αρχής, κατά της συμμετοχής των επαναστατών-κομμουνιστών στις αστικές εκλογές αλλά επειδή πρωτίστως με τη στάση της αυτή επιδιώκει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυριαρχίας των εκλογικών-κοινοβουλευτικών αυταπατών (=γραμμή της χρουτσωφικής σοσιαλδημοκρατίας και των διαφορών άλλων οπορτουνιστών) στο χώρο της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και του λαού σε σχέση με μια σειρά βασικά ζητήματα, να συνειδητοποιηθεί ο περιορισμένος χαρακτήρας της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πάλης που έχει σαφέστατα δευτερεύουσα σημασία και ελάχιστη ως μηδαμινή αποτελεσματικότητα, να συνειδητοποιηθεί στις γραμμές της εργατικής τάξης ο πρωταρχικός ρόλος της ταξικής πάλης ΕΞΩ από το κοινοβούλιο και η αποτελεσματικότητα της, ώστε να σημειωθεί η αναγκαία σημαντική ΣΤΡΟΦΗ. Μια τέτοια στροφή συνιστά, μεταξύ πολλών άλλων, απαραίτητη προϋπόθεση για τον επαναστατικό προσανατολισμό του προλεταριάτου και όλων των εργαζομένων γενικά αλλά συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε σχέση με τα παρακάτω βασικά ζητήματα του εργατικού και επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος σε μια περίοδο ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ταξικών συνδικάτων και επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης, καθοδηγούμενου από την επαναστατική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου δηλ. το μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό: Πρώτο, της ταξικής πάλης για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στο κεφάλαιο, δεύτερο, της ταξικής πάλης κατά του φασισμού-ναζιφασισμού, τρίτο, της ταξικής πάλης για την απαλλαγή της χώρας από την ιμπεριαλιστική ΕΞΑΡΤΗΣΗ, τέταρτο, της ταξικής πάλης του προλεταριάτου για την ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας – κατάκτηση που δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατή μέσω του διαβόητου «ειρηνικού κοινοβουλευτικού δρόμου» της παλιάς παραδοσιακής και νέας χρουτσωφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε, κλπ.) αλλά ΜΟΝΟ μέσω της βίαιης ένοπλης προλεταριακής επανάστασης, όπως διδάσκει ο επαναστατικός μαρξισμός δηλ. ο λενινισμός-σταλινισμός και έχει πλέρια επιβεβαιώσει η επαναστατική ιστορική πείρα.

Απ’ το 2009, την ανοιχτή και πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας της χώρας, ως τα σήμερα χρεοκόπησαν και κατέρρευσαν ολοσχερώς όλοι οι γνωστοί ΜΥΘΟΙ περί «ισότιμης συμμετοχής τη Ελλάδας στην ΕΕ», «οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», «σύγκλισης των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ», «εξάλειψη της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης»,«διαρκούς ανόδου της ευημερίας», κλπ., ενώ εν μέρει αρχίζουν να διαλύονται και οι ΜΥΘΟΙ περί «δημοκρατικής ΕΕ» και «δημοκρατικών διαδικασιών στα πλαίσια της ΕΕ» με την απαγόρευση του «Δημοψηφίσματος» και των «εκλογών» το 2011, την εκπαραθύρωση του εκλεγμένου πρωθυπουργού και τη συγκρότηση εκ μέρους της ΕΕ της κυβέρνησης Παπαδήμου ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ενέργειες φασιστικές που έγιναν αποδεκτές από ΟΛΑ τα κόμματα, μαζί και από τα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), και μάλιστα με δυο Ναζι-φασίστες υπουργούς (Βορίδη-Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ) για να συνεχιστούν με την ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ της εφαρμογής του «Προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ που ισοδυναμεί με ΑΚΥΡΩΣΗ τόσο των εκλογών της 25ης Γενάρη όσο και του πρόσφατου «Δημοψηφίσματος» (5 Ιούλη): ενέργειες που σημαίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των εκλογών και και των δημοψηφισμάτων στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Και οι δυο περιπτώσεις (2011, 2015) συνιστούν φασιστική εκτροπή, και εκφράζουν τον σαφή αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ και της Ελλάδας.

Παρόλο που, και τα δυο βασικά σημερινά και καίρια ζητήματα της πάλης της εργατικής τάξης και της χώρας σχετίζονται ΑΜΕΣΑ και στενότατα με την ΕΕ: εκείνο της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και των επιθέσεων-ΜΕΤΡΩΝ σε βάρος του λαού, έχουν ακραία επιδεινωθεί: δηλ. πρώτο, με το διαρκές βάθεμα της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ που έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα, μα και τις συνεχείς προκλητικές επεμβάσεις στα εσωτερικά της σ’ όλα τα επίπεδα, όπως για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται με τη νέα καταστροφική «Συμφωνία» ωμή βάρβαρη καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και βίαιο στραγγαλισμό και εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού -δεύτερο, με τα διαρκή συνεχή αντιλαϊκά ΜΕΤΡΑ, που ΔΕΝ επιβάλλονται ΜΟΝΟ απ’ το ντόπιο κεφάλαιο αλλά πρωτίστως ΑΜΕΣΑ καικατευθείαν απ’ την ΕΕ, ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα πολιτικά κόμματα, μεγαλοαστικά και ρεφορμιστικά, δεν είναι υπέρ μα ΟΥΤΕ θέτει θέμα ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Αντίθετα ΟΛΑ τα μεγαλοαστικά κόμματα (μοναρχοφασιστική ΝΔ, εθνικιστές-ρατσιστές ΑΝ.ΕΛ, Ποτάμι, μεγαλοαστικά ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, κλπ., ναζι-φασιστικά ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή» με το Χιτλερικό φυρερίσκο Ν.Μιχαλολιάκο να δηλώνει σε συνέντευξη του στο «bankingnews»: «η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του Ευρώ» («Εφημερίδα των Συντακτών» 8-9/8/2015, «Ο Ιός», σελ.17), κλπ) τάσσονται ΥΠΕΡ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς και σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ, ενώ ταυτόχρονα προπαγανδίζουν συνειδητά, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, τον παραπλανητικό ΜΥΘΟ-ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ περί «ισότιμης συμμετοχής» (!) της χώρας στο «λάκκο των λεόντων» των ισχυρών ευρωπαϊκών μονοπωλίων και καταγγέλλουν, κινδυνολογώντας, ως δήθεν «μεγάλη καταστροφή»(!) την ΕΞΟΔΟ από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική επιλογή των μονοπωλίων της ΕΕ και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου – που πάλι πρόσφατα (8/7/2015) επαναδιακήρυξε ο ΣΕΒ διά του προέδρου του Φ. ΦΕΣΣΑ: «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του ΕΥΡΩ και της ΕΕ.» (Εφημερίδες, 8/7/2015) – ακολουθούν και ΟΛΑ τα ρεφορμιστικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ-Λαφαζάνης, κλπ) και οι εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ, αλλά και το «Κ»ΚΕ που κινδυνολογεί, εδώ και χρόνια, πως «λύση έξω από το Ευρώ… είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011, σελ.6) ενώ επανέρχεται και πρόσφατα με δήλωση (23/7) του Δ.Κουτσούμπα ότι «είμαστε (σ.σ. το «Κ»ΚΕ) κάθετα αντίθετοι … με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή» («Ριζοσπάστης» 26/7/2015, σελ. 17) και τάσσεται ΚΑΤΑ της, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της Ελλάδας από: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ενώ η διαβόητη «αποδέσμευση»(!) παραπέμπεται στο πολύ μακρινό και αόριστο μέλλον της «ειρηνικής κοινοβουλευτικής» του «επανάστασης»(!) δηλ. της ρεφορμιστικής απάτης της «λαϊκής εξουσίας». Έξοδο από την ΕΕ δεν θέτει ούτε η ΛΑ.Ε. (Λαφαζάνης: «Δεν θέτουμε ζήτημα αποδέσμευσης από την Ε.Ε σε συνέντευξη του στο ρ/σ Real FM 26/8).

Επιπλέον: ΟΛΟΙ οι ρεφορμιστές ηγέτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε.-«Κ»ΚΕ έχουν οριστικά παραιτηθεί από την αντιιμπεριαλιστική πάλη για την αποτίναξη της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, με το «Κ»ΚΕ να ΑΡΝΕΙΤΑΙ ακόμα και την ύπαρξη ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ με τα περί «αλληλεξάρτησης» και «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας» (=άρνηση της λενινιστικής θεωρίας του Ιμπεριαλισμού).

Τελευταία με την επιβολή της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» καταδείχθηκε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο και το ΠΛΗΡΕΣ αδιέξοδο, η αναπόφευκτη παταγώδης αποτυχία και χρεοκοπία ΟΛΩΝ των προτάσεων-«Προγραμμάτων» των μεγαλοαστικών κομμάτων και των ρεφορμιστικών «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑ.Ε. που κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, δηλ. ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ μα και εκείνων που προβάλλουν ΜΟΝΟ την «έξοδο απ’ το Ευρώ» αλλά ΜΕΣΑ σε ΟΝΕ-ΕΕ των διαφόρων ρεφορμιστών Λαφαζάνηδων: «ΠΡΟΤΑΣΗ», που δυστυχώς γι’ αυτούς, ταυτίζεται ευθέως με την πρόσφατη πρόταση του εκπροσώπου των Γερμανών ιμπεριαλιστών ΣΟΪΜΠΛΕ για «GREXIT» – «Προγράμματα» που ΟΛΑ τους είναι φιλο-ιμπεριαλιστικά και υποταγμένα στα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ και εξυπηρετούν τα ταξικά τους συμφέροντα αλλά και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.

ΟΛΑ τα κόμματα, με αφορμή τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δημαγωγούν ασύστολα και ψεύδονται, εμπαίζουν, κοροϊδεύουν και ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ την εργατική τάξη και το λαό, επειδή η ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Ελλάδας σε ΟΝΕ-ΕΕ συνεπάγεται ΑΝΑΠΟΦΕΥΧΤΑ: 1. τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του πλέγματος ΟΛΩΝ των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ της χώρας που συνδέονται με την ένταξή της σε ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και 2.την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και όλων των επιπλέον νέων ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ που συνδέονται με τις νέες, μετά την ανοιχτή πλήρη χρεοκοπία της οικονομίας, «Συμφωνίες», επομένως αναπόφευχτα ΥΠΑΡΧΕΙ και ΙΣΧΥΕΙ το ΣΥΝΟΛΟ των ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ που καθιστά επίσης ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ τις καταστροφικές «Συμφωνίες» δηλ. την ΥΠΑΡΞΗ των διαβόητων «μνημονίων».

Για την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους η υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων απ’ τις επιθέσεις-ΜΕΤΡΑ του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου (ΕΕ, κλπ.) περνάει μέσα απ’ την πάλη κατά του ντόπιου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του αλλά και κατά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ που κι αυτή επιβάλλει κατευθείαν μέτρα: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποτελεσματικός ΔΡΟΜΟΣ είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων και ΕΝΤΑΣΗ της ταξικής πάλης κατά της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου, με μαχητικές ΜΑΖΙΚΕΣ κινητοποιήσεις.

Σήμερα ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού κατά των αρνητικών συνεπειών και της νέας καταστροφικής «Συμφωνίας» και για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων πρέπει να συνδέεται άμεσα και στενά με την πάλη ενάντια στον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟ, πρωταρχικά, μα όχι μόνο, κατά των ναζιφασιστών ΛΑΟΣ-Χ.Α.-κλπ. αλλά και της μοναρχοφασιστικής ΝΔ που τελευταία η ναζιφασιστική πτέρυγά της έχει ισχυροποιηθεί με την προσχώρηση των ΒΟΡΙΔΗ-ΠΛΕΥΡΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-κλπ αλλά και των ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών των ΑΝΕΛ και των εθνικιστών-ρατσιστών που βρίσκονται και στα άλλα κόμματα από το ΠΑΣΟΚ ως το ΠΟΤΑΜΙ και ως τα ρεφορμιστικά κόμματα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ (νεο-ορθόδοξη εθνικίστρια Λ. Κανέλλη, φιλοχρυσαυγίτικη στάση των Ζ. Κωνσταντοπούλου – Ρ. Μακρή, κλπ.). Η πάλη κατά του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου πρέπει ταυτόχρονα να συνδέεται με την πάλη κατά της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ με ΣΤΟΧΟ: την άμεση, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – ταξική πάλη που απαιτεί τη δημιουργία-συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το οποίο η «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» δρα ενεργά για τη συγκρότησή του και ΜΟΝΟ στη βάση αυτού του Μετώπου θα μπορούσαν να συγκροτηθούν ευρύτερες συμμαχίες προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.

Σεπτέμβρης 2015

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *