Μ-Λ ΚΚΕ: Εμάς τα σπίτια μας είναι όλοι οι δρόμοι

11828796_74919477«Άντε να σταθώ στα πόδια μου

μετά από τόσα χτυπήματα

έχω ξεχάσει τα βήματα

μα δε με παίρνει να πω δε μπορώ

πρέπει να μπω στο χορό…»

(Λ. Μπαλάφας και ο Ν. Ζερβάκης)

Οι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.
Τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η ντόπια ολιγαρχία, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτέμβρη, θα κλιμακώσουν την αντιλαϊκή επίθεση μετά τις εκλογές για να επιβάλλουν τα νέα αντεργατικά μέτρα του τρίτου μνημονίου που υπερψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αυτό που προστάζουν σε όλους τους τόνους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, “η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων” από τους ντόπιους υποτακτικούς τους. Γι’ αυτό νοιάζονται πρώτα απ’ όλα. Οι προκλητικές επεμβάσεις τους, οι απειλές και οι εκβιασμοί που εκπορεύονται συντονισμένα από τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπούν στην άνευ όρων υποταγή και εφαρμογή των “συμφωνηθέντων”.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, το κρίσιμο ζήτημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές δεν είναι να διαλέξουμε ποια κόμματα, δεξιά, κεντρώα ή “αριστερά”, θα κυβερνούν αύριο αυτοδύναμα ή συνεργαζόμενα σε μικρούς ή “μεγάλους συνασπισμούς” και θα διαχειρίζονται την εξουσία για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική των μνημονίων.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι να χτιστεί βήμα – βήμα ένα ισχυρό, λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης, ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα συγκροτηθεί, όχι μία στο όνομα Αριστερά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια πραγματική Αριστερά, ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς την ύπαρξη και την πάλη του η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες, ευάλωτες στο πέλαγος των ρεφορμιστικών αυταπατών, όπου οι όποιες εκδηλώσεις μαζικής αντίστασης θα μένουν στα μισά του δρόμου, χωρίς συνέχεια και προοπτική, όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

Για το Μ-Λ ΚΚΕ, αυτό αποτελεί ένα μακρόπνοο στόχο, στόχο για τον οποίο παλεύει δεκαετίες το μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα, συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης που διεξάγουμε για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, κόντρα στη ρεβιζιονιστική γραμμή του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας και ενάντια στα άλλα ιδεολογικά ρεύματα του κούφιου αντικαπιταλισμού και μικροαστικού ψευτοεπαναστατισμού.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται την επομένη των εκλογών, μπροστά στο νέο τριετές μνημόνιο που ήδη έχει προσυπογράψει η κυβέρνηση και στις απειλές μιας ακόμα πιο συντριπτικής σύνθλιψης του λαϊκού εισοδήματος, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, με εκτίναξη της φοροληστείας του ΦΠΑ και τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, με τις νέες απολύσεις που θάρθουν και το μαζικό εξευτελιστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους παρά να ξεσηκωθούν σε μαζικούς αγώνες. Οι πλατιές λαϊκές μάζες, που καταδικάζονται να ζήσουν μέσα σε ένα αντιδραστικό καθεστώς πείνας, φτώχειας και στερήσεων, πρέπει να βρουν τη δύναμη και το σθένος να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα, παραμερίζοντας τις σειρήνες των εύκολων λύσεων και των ψευδαισθήσεων, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την αντίκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για το λαό και οφείλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να δώσουμε τη δική μας συμβολή στον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ (μ-λ) ΚΑΙ Μ-Λ ΚΚΕ

Στο δύσκολο και σκληρό αγώνα του λαού μας, οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ), που υπηρετούν την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή.

Η απόφαση των δύο οργανώσεων να δώσουν ξανά μαζί την πολιτική μάχη των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη, στηρίζοντας το κοινό τους ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, είναι ένα ακόμη βήμα στη σωστή κατεύθυνση και στέλνει μήνυμα πως οι δυνάμεις του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος είναι εδώ, πάντα μάχιμες μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις, παλεύοντας να συσπειρώσουν και να εμπνεύσουν ευρύτερες δυνάμεις, να διαδώσουν το δικό τους μήνυμα μέσα στους αγώνες, το λαό και την Αριστερά.

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα θέτουμε βασικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, ανοίγοντας μέτωπο αντιπαράθεσης στη μνημονιακή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη ρεβιζιονιστική γραμμή του ΚΚΕ, στους νεόκοπους ρεφορμιστές της “Λαϊκής Ενότητας” που εμφανίζονται σαν κάτι νέο, ενώ έχουν θητεύσει τουλάχιστον από δύο δεκαετίες στους ηγετικούς πυρήνες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, όπως και στις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που λειτουργώντας όλο το προηγούμενο διάστημα σαν αριστερό συμπλήρωμα των φορέων του ρεφορμισμού πληρώνουν τώρα το τίμημα του συμφιλιωτισμού και των “μεταβατικών προγραμμάτων”, διατρέχοντας τον κίνδυνο πολιτικής λεηλασίας τους.

Nα ψηφίσουμε, όπως αγωνιζόμαστε! Δηλαδή, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με όλα τα συστήματα αστικής σκέψης, να οργανώσουμε τους αγώνες της επόμενης μέρας και κυρίως να συγκρίνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες με τις ψεύτικες παροχές και υποσχέσεις. Σ’ αυτή τη μάχη η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) M-Λ KKE χωρίς αυταπάτες δίνει τη μάχη για να προβάλει μέσα από τις ρωγμές του βρώμικου αστικού τοπίου, τις θέσεις, τις προτάσεις και τη φυσιογνωμία του.

Xωρίς αυταπάτες για το ότι η κάλπη θα φέρει ανατροπές! Aλλά με τη βαθειά πεποίθηση πως σε κάθε βήμα, σε κάθε τόπο εργασίας και ζωής χρειάζεται να οικοδομούνται σπίθες αντίστασης και ενότητας. Πραγματικές αριστερές και αγωνιστικές συνειδήσεις, τέτοιες που εγγυώνται την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα. Tέτοιες που θα ανατινάζουν τα γεφύρια υποχώρησης και θα δημιουργούν πραγματικό πονοκέφαλο στα αστικά επιτελεία.

Εμάς τα σπίτια μας είναι όλοι οι δρόμοι που στις στέγες τους ριζώνουν οι νεκροί μας, ο Μπελογιάννης, ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας, οι κλέφτες του Κολοκοτρώνη, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, οι μαχητές του Δημοκρατικού στρατού, οι δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της πολιτικής προσφυγιάς, των φυλακών και των εξοριών που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου
6/9/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *