Δέσποινα Κουστούμπα: Πινόκιο ο Τσίπρας (Ηχητικό)

koutsoumpa1441639060Διεκδικούμε να μπούμε στη Βουλή, παρόλο που δεν θεωρούμε ότι η δράση μας μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με το Κοινοβούλιο, δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής εκλεγμένη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, την Τρίτη, στο Κόκκινο.

Η Δέσποινα Κουστούμπα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα πινόκιο, τονίζοντας ότι δεν στέκει άλλο ηθικά το να λες ότι θα εφαρμόσεις το μνημόνιο και ταυτόχρονα θα ασκήσεις αριστερή πολιτική.

Ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, η Δέσποινα Κουτσούμπα ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί πλατύ μέτωπο.

«Δεν είναι ουτοπία, είναι πραγματικότητα το να λες ότι μόνο με πλατύ μέτωπο θα ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος του Μπόμπολα», τόνισε η Περιφερειακή σύμβουλος.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα με το προσφυγικό, εξήγησε: «Ό,τι επιτεύχθηκε έγινε με κοινωνικό μέτωπο και όχι από το κράτος».

Ως προς τη στάση απέναντι στην ευρωζώνη, τόνισε ότι μέσα στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η ευρωζώνη δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια ακόμη.

Παλεύουμε για πλατύ μέτωπο μέχρι το τέλος

Σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητα, η Δέσποινα Κουτσούμπα τόνισε ότι θα περίμενε αυτοκριτική. Το δεύτερο που θα περίμενα είναι καθαρό πλαίσιο στο θέμα της ΕΕ, σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για ιδεολογικό, αλλά πρακτικό ζήτημα.

Τρίτον, ανέφερε ότι θα ανέμενε πρωτοβουλίες να δημιουργηθεί πλατύ κοινωνικο-πολιτικό μέτωπο από τα κάτω. «Αυτό παλεύουμε και θα το παλεύουμε μέχρι το τέλος», επισήμανε.

Τέλος, σχετικά με τη Βουλή, ανέφερε: «Παλεύουμε να μπούμε στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο δεν θεωρούμε ότι η δράση μας μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με τη Βουλή. «Ζητάμε την ψήφο, γιατί αυτή πολιτική πρέπει να εκπροσωπηθεί», κατέληξε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *