Ο Ρουβίκωνας του ΣΥΡΙΖΑ

Unfollow45_lowΤο βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ –και το βασικό καταφύγιο αυτών που έστω και απρόθυμα θα τον ξαναψηφίσουν– είναι πως παρά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ο ίδιος παραμένει όχι μόνο η πλέον άφθαρτη αλλά και η πλέον προοδευτική δύναμη στη χώρα. Μ΄ άλλα λόγια, πως, έστω στο στενό πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιλογές για μια κυβέρνηση να κάνει, και μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα τις κάνει πιο φιλολαϊκά και με μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλον. Στο κάτω κάτω, λέει το επιχείρημα, δεν έγιναν οι συριζαίοι μνημονιακοί σε μια νύχτα. Εκβιάστηκαν. Κι όσο τους αφήνει περιθώριο ο εκβιασμός, το αντιμνημονιακό τους ανάστημα –όσο απέμεινε– θα το υψώνουν. Δεν είναι κάτι τέτοιο καλύτερο από το τίποτα;

Αυτό που αποκρύβεται εδώ είναι πως το «μνημόνιο» δεν είναι απλώς κάποια μέτρα. Είναι ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της κοινωνίας. Το «μνημόνιο» είναι η μέθοδος υπαγωγής στην πολιτική αρχιτεκτονική της ΕΕ. Τίποτε δεν εξαιρείται από αυτό. Τίποτε δεν διαφεύγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέβη τον Ρουβίκωνά του. Δεν υπάρχει επιστροφή. Όποιος το υποστηρίζει ψεύδεται, κι όποιος το πιστεύει απατάται.

Πηγή: “Unfollow”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *