Μέτωπο των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

phpThumb_generated_thumbnailΠληροφορίες διαρρέουν στον Τύπο ότι η Ρωσία ζητάει από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου για μεταφορά βοήθειας στην Συρία, ενώ οργιάζουν οι φήμες για παρέμβαση των Αμερικανών στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει αρνητικά.

Ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εκφράζει τις ανησυχίες του στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Λαβρόφ, για τις κινήσεις της Ρωσίας στην Συρία χαρακτηρίζοντάς τες ως άμεση στρατιωτική εμπλοκή, ενώ οι Υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας μαζί με εκπροσώπους της «μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης» κάνουν συναντήσεις στη Μόσχα.

Επιπλέον, η Γαλλία ανακοινώνει την πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από τη Συρία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα τα ποτάμια των κολασμένων προσφύγων προσπαθούν να περάσουν από Αιγαίο και Μεσόγειο για να σωθούν από τις φωτιές του πολέμου.

Οι εξελίξεις αυτές προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής μας και βάζουν μέσα στην διακεκαυμένη ζώνη και το λαό μας. Οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων, Ρώσων, Ευρωπαίων) για κυριαρχία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μετατρέπει τους λαούς σε κρέας για τα κανόνια τους και διαλύει χώρες.

Απέναντι στα σημερινά μακελειά και αυτά που οργανώνουν οι εμπρηστές του πολέμου δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς από το να αναπτύξουν ένα μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα κόμματα τού «ανήκομεν εις την Δύσιν» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) γιατί ενισχύουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και βάζουν σε κίνδυνο το λαό.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης, καθώς οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και δεν πρέπει να βρούν τον λαό ανοργάνωτο και κάτω από ξένες σημαίες να διαλέξει ιμπεριαλιστή-προστάτη. Οι ευθύνες των οργανώσεων και των κομμάτων που αναφέρονται στην Αριστερά είναι ιδιαίτερα σοβαρές στο ζήτημα αυτό, καθώς έχουν συστηματικά υποτιμήσει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τους άμεσους κινδύνους για το λαό.

Το ΚΚΕ(μ-λ), μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, στηρίζοντας την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγούν στο δρόμο της πάλης ενάντια σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, για μία Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *