ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στα αδέλφια μας τους πρόσφυγες!

10945Μαζικός αγώνας για τα δικαιώματα τους!
Έξω οι ιμπεριαλιστές και εμπρηστές των πολέμων από τη χώρα και την περιοχή!

Τους τελευταίους μήνες στο νησί της Λέσβου φθάνουν κατα κύματα πρόσφυγες από χώρες που έχουν καταστραφεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κυριώς των ΗΠΑ και ΕΕ. Οι επεμβάσεις στην Συριά, το Αφγανιστάν και γενικότερα την Μέση Ανατολή έχουν σαν στόχο το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστών με αποτέλεσμα την διάλυση των χωρών τους. Το νησί της Λέσβου μετατρέπεται σε μία αποθήκη ανθρώπινων ψυχών με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές να ανοιγοκλείνουν την κάνουλα ανάλογα με τις ανάγκες τους για φθηνά και χωρίς δικαιώματα εργατικά χέρια.

Ο αριθμός αυτός των ανθρώπων πολλές φορές ξεπερνάει και τις 10000 φθάνοντας ακόμα και τις 20000 ψυχές. Η συνθήκες που βιώνουν μέχρι να καταγραφούν και να φύγουν για την Αθήνα ή την Καβάλα και από εκεί σε άλλες χώρες είναι απάνθρωπες αφου τους στερείται το δικαίωμα στην στέγη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την τροφή και την ελεύθερη μετακίνηση. Και αυτά τα προβλήματα τα δημιουργούν οι ίδιοι που καταληστεύουν τον δικό μας λαο που πλήτεται από τα μνημόνια και το αλυσόδεμα της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα δια του υπουργού της Καμμένου και όχι, μόνο ευθυγραμμίστηκε με τους δολοφονικούς μηχανισμούς και τις ανάλογες πολιτικές που ύψωσαν οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές απέναντι στους πρόσφυγες. Και τώρα τους έχει εγκαταλείψει επιβάλλοντας τους απάνθρωπες συνθήκες, ενώ ευελπιστεί σε κονδύλια της ΕΕ για να μπουν στις τσέπες των μεγαλοπαραγόντων του συστήματος. Η μόνη αποδεδειγμένα παρουσία κρατικού φορέα που ενδυναμώνεται, είναι αυτή της καταστολής και της βίας με διμοιρίες ΜΑΤ. Ταυτόχρονα είναι ως τώρα τουλάχιστον κραυγαλέα η απουσία των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά.
Είναι αναγκαίο σε τοπικό επίπεδο να υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία από τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε προοδευτικό φορέα ώστε να διεκδικηθούν:

• Γρήγορη καταγραφή και διάθεσης όλων των νόμιμων εγγράφων (παραμονής ή ταξιδιωτικά)
• Περισσότερα πλοία για την μεταφορά τους
• Τροφή, Στέγη και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
• Να σταματήσει η εκμετάλλευση των προσφύγων απο το σύστημα

Ο λαός της Λέσβου πρέπει να αγκαλιάσει, να βρεθεί έμπρακτα και πολιτικά αλληλέγγυος με όλο αυτό το μεγάλο κύμα προσφυγιάς!

Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντίθετα, έχουν κοινούς αντίπαλους: αυτούς που επιβάλλουν καθημερινά νέα αντιλαϊκά μέτρα και «μνημόνια» στο λαό μας, αλλά και που οδηγούν άλλους λαούς στο ξερίζωμα απ΄ τις πατρίδες τους. Και που επιφυλάσσουν για όλους, ένα μαύρο μέλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *