Χρεοκόπησαν τα μυθεύματα και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

11828796_74919477Με την επιβολή του τρίτου μνημονίου δε χρεοκόπησε η Αριστερά και η αριστερή πολιτική, δε χρεοκόπησε ο «άλλος δρόμος», όπως περιχαρείς κομπάζουν οι αντιλαϊκές δυνάμεις. Πολύ περισσότερο, δε δικαιώθηκε η δεξιά πολιτική και τα κόμματα ενεργούμενα των δανειστών που την υπηρετούν. Χρεοκόπησαν τα ρεφορμιστικά μυθεύματα που καλλιεργούσε, συστηματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρεοκόπησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει υπερθεμάτισαν στη στρατηγική της ελληνικής ολιγαρχίας για ένταξη στην ΕΕ και την ευρωζώνη, αποδέχθηκαν -πλήρως- το δόγμα της «ανήκομεν εις την Δύσιν». Αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική.

Δε διαπραγματεύτηκαν σκληρά, όπως ισχυρίζονται, αλλά υποκλίθηκαν και υποτάχτηκαν, τελικά, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας μας από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, σε αυτούς που επέβαλαν τα μνημόνια της λεηλασίας του λαού μας και της υποδούλωσης της χώρας μας. Ο ισχυρισμός τους πως οι ιμπεριαλιστές δανειστές είναι εταίροι και ισότιμοι συνομιλητές και οι αερολογίες περί αλληλεγγύης σε μια «Ευρώπη που αλλάζει», δεν είναι πλάνη και αυταπάτη, αλλά συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Και αυτό δεν είναι Αριστερά.

Η ΕΕ δεν είναι το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», αλλά ένα αντιδραστικό οικοδόμημα όπου τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη –και πρώτη απ’ όλους η Γερμανία- επιβάλλουν, με αδυσώπητο τρόπο, τα συμφέροντά τους.

Η Αριστερά δεν υπογράφει μνημόνια, δεν αλυσοδένει -πιο σφικτά- το λαό και τη χώρα με τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας. Δε λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα. Δε διαχειρίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών, ντόπιων και ξένων. Παλεύει -αποκλειστικά- για τα συμφέροντα του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, λοιπόν, Αριστερά!

Μ-Λ ΚΚΕ
Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *