Τα… Λεβεντόπαιδα που χτυπούν την πόρτα της Βουλής

image002«Λεβεντόπαιδο Αρίστο, μπες στο μαγαζί και κλείστο», τραγουδούσε κάποτε ο Γιάννης Καλατζής. Οι υποψήφιοι της Ενωσης Κεντρώων μοιάζουν να αφιερώνουν τον στίχο στον Βασίλη Λεβέντη, προτρέποντάς τον να μπει στη Βουλή και να φέρει τα πάνω κάτω… Μπορεί μέχρι πρότινος η ΕΚ να θεωρούνταν ως «το κόμμα του ενός», ωστόσο η προοπτική της εισόδου στη Βουλή έφερε δεκάδες υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά της.

Και επειδή μαζεύτηκαν πολλοί, ο κ. Λεβέντης είπε να τους ικανοποιήσει όλους σε περίπτωση εκλογής: Τους έβαλε και υπέγραψαν δήλωση ότι μετά το εξάμηνο θα αποχωρούν από τη θέση τους και τη σκυτάλη θα παίρνει ο επόμενος. Μάλιστα την καινοτόμο σκέψη την πήγε και πιο πέρα, αποφασίζοντας ότι αυτός που θα φεύγει θα γίνεται επιστημονικός συνεργάτης του καινούργιου, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στο έργο. Κάπως έτσι, όλοι οι υποψήφιοι του Λεβέντη ετοιμάζουν κοστούμια και ταγέρ καθώς σε περίπτωση εκλογής του κόμματος θα είναι εν δυνάμει βουλευτές…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο κομμωτής που χρωστάει τα… μαλλιοκέφαλά του

Εφηύρε την… υγιεινή περμανάντ, παράγει και πουλά ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια και γενικά βγάζει… πατέντες, αλλά το μεγαλύτερο «δημιούργημά του» είναι το «Κίνημα Αλληλεγγύης Ελεύθερων Επαγγελματιών», που στην ουσία είναι ένα κόμμα κατά του? ΤΕΒΕ. Ο ίδιος βέβαια χρωστάει 36.000€ στο ΤΕΒΕ και «παλεύει να διαγραφούν όλα τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών».

Τα... Λεβεντόπαιδα που χτυπούν την πόρτα της Βουλής

Ο Παν. Τασιόπουλος, υποψήφιος με την Ενωση Κεντρώων στην Καρδίτσα, προτείνει «να διαγραφούν τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών, να πληρώνουν οι επαγγελματίες μόνο 80€ τον μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μετά από 30 χρόνια δουλειάς να παίρνουν την κατώτατη εθνική σύνταξη των 350€ ή όσο θα είναι τότε».

Ο 56χρονος εργοδηγός με αλυσίδα κομμωτηρίων στην Καρδίτσα ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Γ. Χατζημαρκάκη στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ήρθε τρίτος με 470 σταυρούς. Τούτη τη φορά επέλεξε την Ενωση Κεντρώων, ύστερα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε με τον Βασίλη Λεβέντη.

36.000€ χρωστάει στο ΤΕΒΕ ο Παναγιώτης Τασιόπουλος, ο οποίος δίνει αγώνα για να διαγραφούν όλα τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών.

36.000€ χρωστάει στο ΤΕΒΕ ο Παναγιώτης Τασιόπουλος, ο οποίος δίνει αγώνα για να διαγραφούν όλα τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών.

Εκτός από το… πάθος του για την κατάργηση του ΤΕΒΕ, «εγκληματικό οργανισμό» το χαρακτηρίζει, προτείνει τη μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο. Και συστήνει στον νέο πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, την επομένη των εκλογών να κηρύξει στάση πληρωμών για όλα τα ακίνητα που νοικιάζει από ιδιώτες το Δημόσιο και να επανεξεταστούν οι συμβάσεις.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΥΡΓΑΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Ο εστιάτορας που… ψήνεται για βουλευτής

Ηρθε η ώρα, εκτός από τους μεζέδες, να ψήσει και ψηφοφόρους ο Λάμπρος Πύργας, εστιάτορας που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Λεβέντη.

«Ο Βασίλης Λεβέντης έχει σχέδιο για να συμμαζέψει τη χώρα», υποστηρίζει ο Λάμπρος Πύργας.

«Ο Βασίλης Λεβέντης έχει σχέδιο για να συμμαζέψει τη χώρα», υποστηρίζει ο Λάμπρος Πύργας.

Ο Λάμπρος, που έχει τρεις ταβέρνες, δύο στην Αθήνα και μία στη λίμνη Τριχωνίδα, δηλώνει «παιδί της αγοράς» που ξέρει πολύ καλά τι θα πει συμμάζεμα: «Πρέπει να συμμαζευτεί η χώρα και ο τρόπος που προτείνει γι’ αυτό ο Λεβέντης με βρίσκει σύμφωνο. Φυσικά όταν τα έλεγε αυτά πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, που ζούσαμε σε μια φούσκα, κανείς δεν τον άκουγε και πολύ τα θεωρούσαν γραφικά. Βλέπετε όμως τώρα πού βρεθήκαμε;».

Ο Λάμπρος Πύργας είναι γιος παλαιού ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΚ και ως εκ τούτου μεγάλωσε σε μια οικογένεια που εκείνος τη χαρακτηρίζει πολιτική.

Ο ίδιος το φαγοπότι στην ταβέρνα του στον Αγιο Σώστη, φυσικά το επιτρέπει, στην πολιτική όμως ποτέ, κι αυτός είναι ο λόγος που θέλει να πολιτευθεί.

Με το γαμπριάτικο κοστούμι του ποζάρει στην προεκλογική του αφίσα ο Δημήτρης Πασιάκος, για να αποθαρρύνει τις γυναίκες που τον πολιορκούν.

Με το γαμπριάτικο κοστούμι του ποζάρει στην προεκλογική του αφίσα ο Δημήτρης Πασιάκος, για να αποθαρρύνει τις γυναίκες που τον πολιορκούν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ
Ενας «γαμπρός» θέλει να σαρώσει τη Χρυσή Αυγή

Με μια φωτογραφία από τον? γάμο του, από το 2002, «για να στείλω το μήνυμα ότι είμαι παντρεμένος και να μη με πολιορκούν οι γυναίκες», και με σύνθημα «το λεβεντόπαιδο μαζί με τον Λεβέντη», ποζάρει στην προεκλογική του αφίσα ο «ωραίος, ώριμος άντρας των 47 χρόνων» -έτσι αυτοσυστήνεται-, Δημήτρης Πασιάκος, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης.

Σε περίοπτη θέση έχει επίσης το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, ως λάτρης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, του Καποδίστρια, της Μακεδονίας, «γενικά πατριώτης γράψε και όλοι θα καταλάβουν». Στην Κοζάνη κάποιοι καταλογίζουν στον 47χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδηγών ότι προέρχεται από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος ωστόσο οργίζεται και? δεσμεύεται πως «όταν μπω στη Βουλή, θα τους σαρώσω τους χρυσαυγίτες που είναι τρομοκράτες και εγκληματίες. Την πάτησαν αυτοί μαζί μου. Να με φοβούνται». Ευγενικός πάντως αλλά και αθυρόστομος ο Δημ. Πασιάκος έχει όραμα, έχει σχέδια, έχει προτεραιότητες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ήταν μέχρι πρότινος παρουσιαστής του μετεωρολογικού δελτίου της ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ήταν μέχρι πρότινος παρουσιαστής του μετεωρολογικού δελτίου της ΕΡΤ.

Και ξεκινά με προτάσεις για τα καθημερινά. Σκέφτεται να μετονομάσει τον μονόδρομο που ανεβαίνει από το κέντρο της πόλης προς το νοσοκομείο από οδό Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη σε… «οδό Ασθενοφόρων» και να απαγορεύσει το παρκάρισμα. Κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική, «είμαι άσπρος σαν το γάλα» (σ.σ.: πήγε να του ξεφύγει το «παρθένος στην πολιτική», αλλά το αντιλήφθηκε έγκαιρα) και παρότι είναι τρίτος στη λίστα του Λεβέντη στην Κοζάνη άνοιξε και εκλογικό κέντρο δίπλα στη σχολή οδηγών και δέχεται καθημερινά «εκατοντάδες επισκέψεις φίλων και ψηφοφόρων».

Γιάννης Καλλιάνος, Β΄ Πειραιώς
Ηρθε ο… καιρός για να ασχοληθεί με την πολιτική

Γνώρισε τον Βασίλη Λεβέντη μέσα από την τηλεόρασή του, όταν ο πρόεδρος ήταν στο κανάλι 67, και του άρεσε! Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Γιάννη Καλλιάνο, που αποφάσισε να αφήσει τον καιρό… και να πιάσει την πολιτική και μάλιστα μέσα από την Ενωση Κεντρώων:

«Θα τον ακολουθήσω τον Λεβέντη, αλλά αν δω ότι λοξοδρομεί, θα φύγω την επόμενη μέρα», λέει η Κατερίνα Λαφαζάνη.

«Θα τον ακολουθήσω τον Λεβέντη, αλλά αν δω ότι λοξοδρομεί, θα φύγω την επόμενη μέρα», λέει η Κατερίνα Λαφαζάνη.

«Οταν με ρωτούν γιατί με τον Λεβέντη, απαντώ πως ήρθε η ώρα ο νέος και άφθαρτος κόσμος να μπει μπροστά και να δώσει μάχη για το καλύτερο. Ο Βασίλης Λεβέντης εδώ και είκοσι πέντε χρόνια φωνάζει για τις παθογένειες του συστήματος και ήρθε η ώρα να ακουστεί. Τα χρόνια που δεν τον άκουγαν, τον λοιδορούσαν και σήμερα όλοι αυτοί βλέπουν το δίκιο που είχε. Εγώ αυτό βλέπω, στις καφετέριες, στις ταβέρνες και στα σπίτια φίλων όπου κάνω την προεκλογική μου εκστρατεία. Μόλις ακούνε… Λεβέντη, κάθονται, αλλιώς απαξιώνουν τους πάντες».

Ο Γιάννης Καλλιάνος, που σήμερα διδάσκει, ως μαθηματικός που είναι, παιδιά σε φροντιστήρια, νιώθει πικραμένος που η ΕΡΤ του έκλεισε την πόρτα στη μετεωρολογία. Ο νέος στόχος του όμως είναι η Βουλή, «βρέξει-χιονίσει».

«Είμαστε ένα άφθαρτο κόμμα που αποτελείται από νέους ανθρώπους, και όπως φαίνεται έχουμε ρεύμα! Θέλουμε να γίνουμε καταλύτης αλλαγών. Ο κόσμος έχει πλέον απηυδήσει από το παλιό και για αυτό έρχεται κοντά μας».

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Mια… Λαφαζάνη στέλνει μήνυμα στον Παναγιώτη

Ψήφισε δύο φορές το 2012 και μία φορά το 2015 ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή με όχι και τόσο καλές διαθέσεις απέναντι στον συνονόματό της, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η 36χρονη λογίστρια, Κατερίνα Λαφαζάνη, είναι υποψήφια με την Ενωση Κεντρώων στα Τρίκαλα και ξέρει ήδη από τώρα τι θα πει στον επικεφαλής της ΛΑΕ μόλις τον συναντήσει στους διαδρόμους της Βουλής. «Ας σταματήσει επιτέλους αυτή την καραμέλα για έξοδο από το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφική για τη χώρα, αυτό θα του πω και μάλιστα σε πολύ έντονο τόνο», μας λέει. Κατεβαίνει για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής και παρότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη, πιστεύει σε όσα λέει. «Προβληματίστηκα πολύ, δεν ήθελα να με πουν γραφική, να γελάσουν μαζί μου, στο τέλος όμως κατέληξα ότι είμαστε γραφικοί όλοι εμείς που ψηφίζουμε κάποιο κόμμα και απογοητευόμαστε», αναφέρει και προσθέτει: «Θα τον ακολουθήσω τον Λεβέντη, αλλά αν δω ότι λοξοδρομεί, θα φύγω την επόμενη μέρα».

Συμπληρώνει ακόμη ότι κάποιοι από τον κοινωνικό της περίγυρο της είχαν πει ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή «και σκέφτηκα ότι αν μπορέσω λίγους έστω να πείσω να φύγουν από αυτό το μόρφωμα θα έχω πετύχει κάτι. Ας ψηφίσουν καλύτερα Ενωση Κεντρώων, όχι αυτούς τους επικίνδυνους».

Πηγή: ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ – “Εθνος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *