Πόσα ακόμη Φαρμακονήσια χρειάζονται για να καταλάβεις ότι η ΕΕ δολοφονεί;

unnamedΗ τραγωδία που εξελίσσεται στο Φαρμακονήσι, με 34 πρόσφυγες νεκρούς, εκ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά, -και οι αντίστοιχες τραγωδίες σε όλη τη Μεσόγειο- δεν είναι παρά ένα συνεχιζόμενο έγκλημα της ρατσιστικής ΕΕ που μετατρέπει την Ευρώπη σε φρούριο απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων που προκάλεσε η ίδια η «πολιτισμένη Δύση».

Όσο οι κυβερνήσεις της ΕΕ – και η δικιά μας μέσα σ’ αυτές – εξακολουθούν την πολιτική των κλειστών συνόρων με την FRONTEX και τους φράχτες, όσο οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία δεν χορηγούν άσυλο στους πρόσφυγες και τους αφήνουν συνειδητά στην ασυδοσία των δουλεμπόρων, τόσο ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών θα αυξάνεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ τρέφεται με πνιγμένους μετανάστες και η ελληνική κυβέρνηση και ο επίτροπος “μας” Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι συνένοχοι. Αλήθεια, πόσους ακόμα νεκρούς πρόσφυγες ζητάνε οι κυβερνήσεις της ΕΕ ώστε να ανοίξουν τα σύνορα τους;

Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά της για να μη δεχτεί άλλους πρόσφυγες! Προφανώς οι συνθήκες της ΕΕ υπάρχουν για να καταργούνται μονομερώς όταν αυτό βολεύει τους ισχυρούς της ΕΕ κι όταν είναι να προκαλέσουν κι άλλους νεκρούς. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι η δημοκρατία, τα δικαιώματα και ο ανθρωπισμός έχουν καταργηθεί διά παντός στην ΕΕ των δολοφόνων;

Το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες αγωνιστές διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, και μαζί τους και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα, φωνάζοντας: «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – να σταματήσει η δολοφονική ρατσιστική πολιτική της ΕΕ».

Συνεχίζουμε την αντιρατσιστική πάλη και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και σας καλούμε όλες και όλους στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ανένταχτοι-ες αγωνιστές-στριες της Αριστεράς, στις 7 μμ στα Προπύλαια, που θα μετατραπεί σε πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διεκδικήσουμε:

– Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη χώρα μας, άσυλο, στέγη και χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

– Να διαλυθεί η FRONTEX και ο φράκτης του Έβρου, να καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και η συμφωνία Σένγκεν, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να μεταβούν σε επιλεγμένο τόπο προορισμού εκτός Ελλάδος.

– Να σταματήσουν τώρα όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτές, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *