Ο Μάρκος Μπόλαρης ως «αναγκαίο κακό»;

ScreenΤι σκέφτονται άραγε τα εναπομείναντα μέλη του ανθρωπιστικού Σύριζα που μοιράζονται τα ψηφοδέλτιά τους με τον κυνηγό οροθετικών γυναικών Μάρκο Μπόλαρη; 

«Προεκλογικά ή μη, οι λίγοι δεν μπορούν να κυβερνούν χωρίς να καλλιεργούν τον φόβο.» Αυτό σχολίαζε σε πρόσφατο κείμενό του για το κυνήγι μαγισσών κατά οροθετικών γυναικών, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του Σύριζα και καθηγητής ποινικού δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο κ. Παρασκευόπουλος είναι σήμερα πρώτος στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Λίγο πιο κάτω, στην τέταρτη θέση, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός υγείας του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ καλλιέργησαν τον φόβο λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2012 με την επιχείρηση-σκούπα κατά ευάλωτων γυναικών, μια επιχείρηση που ο τότε Σύριζα κατακεραύνωσε.

Αναρωτιέται κανείς τι να σκέφτεται αυτές τις στιγμές ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ή η Βασιλική Κατριβάνου που καταδίκαζε σε υψηλούς τόνους το 2012 στη Βουλή τις συνθήκες κράτησης των γυναικών και δήλωσε πρόσφατα ότι παραμένει στο Σύριζα γιατί δεν θέλει να επιστρέψουν κυβερνήσεις που να έχουν μέσα «Μπαλτάκους»; Τί σκέφτονται άραγε τα εναπομείναντα μέλη του ανθρωπιστικού Σύριζα που μοιράζονται τα ψηφοδέλτιά τους με τον κυνηγό οροθετικών Μπόλαρη και άλλα πρόσωπα του πρώτου μνημονιακού κατεστημένου;

Ίσως πιστεύουν ότι η κοινή κάθοδος στις εκλογές με έναν πολιτικό που μιλούσε για «υγειονομική βόμβα» στα κανάλια, ενώ οι γυναίκες στοιβάζονταν στα κρατητήρια, δεν θέτει σε αμφισβήτηση την προσωπική στάση τους και το πολιτικό τους ήθος. Ίσως πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους για ανθρώπινη εφαρμογή του μνημονίου συγκρατώντας μέσα από την κυβέρνησή τους όσους δεν κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τα ψηφοδέλτια. Ίσως πιστεύουν ότι η παρουσία του Μπόλαρη είναι τελικά ένα δευτερεύον γεγονός, ένα ακόμα «αναγκαίο κακό», όπως αποκάλεσε και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης το 3ο μνημόνιο σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ίσως εύχονται κατά βάθος να μην εκδοθεί καταδικαστική η απόφαση που εκκρεμεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση των οροθετικών γυναικών, μιας και έτσι θα μοιράζονται πλέον και επισήμως τα βουλευτικά έδρανά τους με έναν από τους ενόχους μιας πολιτικής απόφασης που δεν μπορεί να αποδοθεί σε καμία αναπόφευκτη αναγκαιότητα από έναν δημοκρατικό προοδευτικό άνθρωπο.

Δεν γνωρίζουμε τι σκέφτονται ή σε τι πιστεύουν οι υποψήφιοι του Σύριζα. Μπορούμε όμως να τους παραπέμψουμε στις διατυπώσεις τους. Είναι οι «λίγοι» πλέον, η αριστερή μειοψηφία στο ίδιο τους το κόμμα, ενώ οι σύντροφοί τους φεύγουν και ο Μπόλαρης έρχεται. Είναι με τον «φόβο», αυτόν που ορίζει μεταξύ άλλων ότι πρέπει να κρατηθούν στην εξουσία ακόμα και με τη συνδρομή της ακροδεξιάς. Είναι, τελικά, με τους «Μπαλτάκους» -άραγε τι χειρότερο έκανε ο Μπαλτάκος από τον Μπόλαρη, κα Κατριβάνου;- και «καλλιεργούν το φόβο», προδίδοντας την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη όσων τους ψήφισαν πριν μερικούς μήνες, αηδιασμένοι από την αδικία, τον ρατσισμό και την καταστολή.

Πηγή: Ζωή Μαυρουδή – “Unfollow”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *