Οι  παραμυθένιοι πύργοι του «προγράμματος Τσίπρα»

imagΤου    Μιχαήλ Στυλιανού 

Κοιτάζοντας ένα πελιδνό Τσίπρα, στο δεύτερο «ντιμπέιτ», να χορεύει ασταμάτητα  έναν παράξενο χορό, από το ένα πόδι στο άλλο, δίπλα σε έναν αντίπαλο σε στάση αγάλματος (περίεργο πως κανένας από τους σοφούς σχολιαστές των καναλιών δεν συγκράτησε την εικόνα) ο σκεπτόμενος τηλεθεατής θα πρέπει να σκέφθηκε ότι ασφαλώς υπάρχει εδώ ένα ιατρικό πρόβλημα. Και παρατηρώντας ότι οι ερωτήσεις –μολονότι ανώδυνες-  του προκαλούσαν ακόρεστη δίψα, ήταν φυσικό ν’ αναρωτιέται ποιού είδους κάψα να τον έκαιγε και που…

Το ότι η ομάδα τεχνικών της ΕΡΤ είχε εντολή να επανορθώσει την… κοινωνική αδικία σε βάρος του μνημονιακού Σύριζα, προσθέτοντας μπόι στον κοντύτερο από τους δυο μονομάχους, συμπληρώνεται  από την εικόνα της υποδοχής του τέως πρωθυπουργού από τους πρόεδρο και γεν. διευθυντή της ΕΡΤ, στα σκαλιά του Μεγάρου, με τον ένα να σκύβει, και να του ψιθυρίζει στο αυτί, κάτι που έπρεπε να μείνει μυστικό μεταξύ τους.

Για ένα ψυχολόγο και ειδικό στην «γλώσσα του σώματος» αυτές οι εικόνες λένε περισσότερα από όσα λέχθηκαν στο «ντιμπέιτ». Περίεργο πως παραβλέφθηκαν, από τους βαθμολόγους των καναλιών της διαπλοκής.

Αποκαλυπτικές ήταν επίσης και οι δύο μόνες καυτές ερωτήσεις, που όμως δεν απαντήθηκαν. Και οι δύο πυροδοτούσαν τον δυναμίτη στα  θεμέλια των παραμυθένιων πύργων του προεκλογικού θαυματοποιού.

Η πρώτη αφορούσε την πανάκεια των «ισοδύναμων» για κάθε επερχόμενη συμφορά με το Μνημόνιο Τσίπρα-Σόϊμπλε. Ισοδύναμα για τον ΕΝΦΙΑ, ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23%, ισοδύναμα για τη σωτηρία των συντάξεων, ισοδύναμα για την εξοντωτική φορολογία των αγροτών, ισοδύναμα: το άμπρα –κατάμπρα της μνημονιακής θαυματοποιίας.  Δηλαδή πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Που θα πρέπει να έχουν αντληθεί βασικά από την ίδια φορολογούμενη μάζα υποζυγίων, για να πεισθεί η ύπατη αρμοστεία του προτεκτοράτου να συμφωνήσει στη μετάθεση των βαρών, όπως ορίζει κατηγορηματικά το Μνημόνιο.

Κανένας των δύο μονομάχων δεν απάντησε που θα βρει αυτά τα περίφημα ισοδύναμα. Με μία κρίσιμη διαφορά: Ο αρχηγός της Ν.Δ. και στο ντιμπέιτ και στην προεκλογική καμπάνια του δεν μοίρασε υποσχέσεις. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που από Κρήτης σε Μακεδονία χτίζει πύργους με ισοδύναμα.

Η δεύτερη καυτή ερώτηση αφορούσε την επισήμανση του -τώρα λαλίστατου- τέως στελέχους κ. Μητρόπουλου, ότι το Μνημόνιο Τσίπρα-Σόιμπλε εισάγει ως συνταξιοδοτικό κριτήριο την περιουσία του δικαιούχου. Δηλαδή, ανεξάρτητα από τα  χρόνια απασχόλησης και το σύνολο των κρατήσεων, η αξία της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) των δικαιούχων συντάξεως θα προσδιορίζει και το ύψος της σύνταξής που θα πάρουν. Αν έχεις περιουσία ονομαστικής αξίας μεγαλύτερης του ορίου που θα θέσει ο Ολλανδός ΄Υπατος αρμοστής κ.  Werwey τότε θα πάρεις μόνο το γενικό συνταξιοδοτικό επίδομα των 300 ευρώ, με την υπογραφή του γίγαντα που πριν οχτώ μήνες έσχιζε τα μνημόνια!

Η ερώτηση υποβλήθηκε στο κ. Τσίπρα. Εκείνος απάντησε με ένα «όχι κυρία Ζαχαρέα…» και διέφυγε με μια πιρουέτα, ρητορεύοντας για τους σκληρούς αγώνες του στις Βρυξέλλες…

image001Όπως εδώ…

Αν ήθελε κάποιος να συνοψίσει σε αδρές γραμμές τα συμπεράσματα από την δεύτερη σε ένα εξάμηνο προεκλογική μάχη, ένας στίχος του Σαίξπηρ είναι η πιο εύκολη λύση: « … a story told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing» ( μια ιστορία ειπωμένη από έναν ηλίθιο, πλήρης  βουής και μανίας, χωρίς ίχνος νοήματος).

Όλα τα κόμματα  που κατέβηκαν στην προεκλογική αρένα, (εκτός  Λαϊκής Ενότητας, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής)  όλα έχουν ορκιστεί στον ίδιον αφέντη: το σκιώδες Ευρω-Ατλαντικό Διευθυντήριο. ΄Ολα έχουν δεσμευθεί, με την υπογραφή ή την ψήφο τους, να εφαρμόσουν το ίδιο δολοφονικό για την χώρα πρόγραμμα διακυβέρνησης: το Μνημόνιο Τσίπρα-Σόιμπλε. Και όλα στην προεκλογική εκστρατεία τους αγωνίσθηκαν να αποκρύψουν, από τους ψηφοφόρους που επιχειρούν να προσελκύσουν, την εφιαλτική πραγματικότητα που τους περιμένει αμέσως μετά τις εκλογές, με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων αφαίμαξης του τρίτου μνημονίου.

Με μια σημαντική διαφορά: Όλα τα παλαιά και στιγματισμένα κόμματα, ακόμη και το ξεροπόταμο του Σημιτισμού, κινήθηκαν με κάποια συστολή, με την φροντίδα να μη προκαλούν, με την ελπίδα να δελεάσουν τους παλαιούς οπαδούς τους σε παλιννόστηση. Αυτό που ξεχώρισε ήταν το μεταλλαγμένο κόμμα της τραβεστί-Αριστεράς, ο μνημονιακός Σύριζα. Στη περίπτωσή του παρατηρούμε την άσεμνη επιθετική συμπεριφορά των Pussy Riots, που περιφέρουν την υβριστική γύμνια τους στις εκκλησίες  και επιχειρούν να την επιβάλουν ως αρετή.

Σ’ αυτόν τον νεωτερισμό στην ντόπια πολιτική πρακτική, ο σεμνός, συμπαθητικός νέος των περασμένων εκλογών αποκαλύπτεται μέγας δεξιοτέχνης. Με την πρόοδο της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας επέδειξε άφθαστες ως σήμερα επιδόσεις στο άθλημα της αδίστακτης ψευδολογίας και της διαστροφής της εξόφθαλμης πραγματικότητας. Πουλάει, από τις πλατείες της χώρας και από το γυάλινο χαζοκούτι, την παραχάραξη και το ξεπούλημα του λαϊκού ΟΧΙ στα μνημόνια της εξαθλίωσης  σαν νίκη ενάντια στο φόβητρο του Grexit! Πλασάρει το επονείδιστο Μνημόνιο Τσίπρα-Σόϊμπλε της εθνικής συμφοράς, που μας έφερε, ως τρόπαιο του σκληρού αγώνα που έδωσε στις Βρυξέλλες, αλλάζοντας και την πορεία της Ευρώπης! Και πουλάει αβέρτα, κοψοχρονιά ισοδύναμα μαγικά μαντζούνια.

Αυτός ο νέος είναι πράγματι ικανός να πουλήσει και κρέας σκουληκιασμένο ως αρνάκι του γάλακτος και ως σύμβολο ανανέωσης κι’ εξαγνισμού του πολιτικού βίου… Με τη συνδρομή βέβαια της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, την οποία πάλι υπόσχεται να πατάξει! Και με το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να λειτουργούν σαν κράχτες και αβανταδόροι του. Έχοντας στην ουσία φιμώσει την φωνή του μικρού που φωνάζει πως ο αγύρτης είναι γυμνός: του μετώπου αντίστασης παλαιών συντρόφων του, στη «Λαϊκή Ενότητα». Της οποίας οι εκπρόσωποι –θα το προσέξατε- είναι υπό απαγόρευση στην κρατική και έγκυρη ΕΡΤ, προδιαγραφών Νίκου Παππά.

Στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα στα Χανιά, στο Κερατσίνι, στη Λάρισα, όπως τις έδειξε η τηλοψία, τα πλήθη μοιάζαν υπνωτισμένα να  καταπίνουν αμάσητα τα παραμύθια του γητευτή, και κάπου, κάπου να ξεσπούν σε χειροκρότημα. Χαζοχαρούμενοι και ανύποπτοι για τον ανονείρευτο καθημερινό εφιάλτη που τους περιμένει. Αμέσως μετά τα φώτα, τις σημαίες, τα μεγάφωνα και τον Τσίπρα, στο τσίρκο των πρώτων εκλογών με έγκριση της Μέρκελ και του Σόιμπλε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *