Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

222ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    Βύρωνας  ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα επισκεφτήκαμε τους πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας και τους προσφέραμε γάλατα.

Δεν μπορούμε να κλίνουμε τα μάτια μας μπροστά στο δράμα αυτών των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.  Γνωρίζουμε ότι βασική αιτία αυτής της βίαιης προσφυγιάς είναι οι πόλεμοι σε βάρος των λαών. Όσο ΗΠΑ , ΝΑΤΟ, Ε.Ε.επεμβαίνουν και εξαπολύουν πολέμους, όσο εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν δυνάμεις για να προωθούν τα σχέδιά τους, όσο κυβερνήσεις συμμετέχουν και στηρίζουν τους πολέμους αυτούς, τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αυξάνονται,  θα  γεμίζουν οι  θάλασσες με πνιγμένους,  τα νησιά και διάφορες περιοχές με απελπισμένους.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι πόλεμοι σε βάρος των λαών.

Να αρθούν οι απαγορεύσεις της  ΕΕ ώστε να μην  εμποδίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.

Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη,  καταγραφή, ταυτοποίηση και μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών.

Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους. Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι’ αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.

Λαϊκή Εργατική Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το  Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *