Φαντάροι και Εκλογές. Τι κάνουμε ρε παιδιά;

1Και ξαφνικά οι Τσίπρας-Καμμένος αποφάσισαν εκλογές. Τελικά, όχι τόσο ξαφνικά. Το ελληνικό κατεστημένο αναζητά όρους πολιτικής σταθερότητας αφού ακολουθεί ένα χρονικό διάστημα πολύ άγριου ταξικού πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας ώστε να εφαρμοστεί το 3ο, πιο βάρβαρο Αριστερό-Ακροδεξιό, Μνημόνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτή τη φορά οι στυλοβάτες της αντεργατικής επίθεσης είναι η αστική δικαιοσύνη, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι Πραιτοριανοί της ΕΛ.ΑΣ. του Πανούση, που όλως τυχαίως απαλλάσσονται των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων!

Οι εκλογές όμως αυτές έχουν το χαρακτήρα ενός ξεκαθαρίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγετική ομάδα των Τσίπρα-Δραγασάκη-Παπαδημούλη κλπ. φαίνεται αποφασισμένη να καθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο από τη αντι-μνημονιακή αντιπολίτευση μετά τη μνημειώδη μνημονιακή κωλοτούμπα.

Κυρίως όμως το αστικό σύστημα εξουσίας, τα μνημονιακά αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ και η φασιστική συμμορία των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής θέλουν ένα σοβαρό ξεκαθάρισμα με τον κόσμο της εργασίας. Με την αμφισβήτηση των σκληρών ταξικών τους επιλογών, με τα λαϊκά στρώματα που άλλα τους έταξαν προεκλογικά και  άλλα συμφώνησαν μετεκλογικά, με το ενοχλητικό 61,3 % του λαού μας που τους πήγε κόντρα.

Θέλουν να μας δείξουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε., δεν υπάρχει άλλη προοπτική από την επιλογή της χωρίς τέλους λεηλασίας των φόρων και των περικοπών, δεν υπάρχει εναλλακτική από τον καπιταλιστικό μονόδρομο, την ένταση του κοινωνικού πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Και μας προειδοποιούν ότι όποιος τους πάει κόντρα τίθενται εκτός «εθνικού πλαισίου». Για να αντιμετωπίσει την απόλυση, τη δίωξη, την κρατική τρομοκρατία. Θα βρεθεί απέναντι στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και το κράτος του. Είναι ένα κράτος που δεν ανέχεται το διαφορετικό….

Αυτή την αντεργατική, αυταρχική και Ολοκληρωτική αντίληψη εκφράζει με τον πλέον χαρακτηριστικό η Λογοκρισία της ΕΡΤ3 των Τσίπρα και Καμμένου που έκοψαν την εκπομπή των κινημάτων… την sona rosa!

Μόνο που εμείς οι φαντάροι τους έχουμε βιώσει όλους στο πετσί μας. Γιατί η πρώτη μεγάλη κωλοτούμπα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά-Λαφαζάνη-Ήσυχου έγινε στις 26 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά τις εκλογές. Όταν αθέτησαν τις υποσχέσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία, όταν αποκάλυψαν ότι το 70% του Μνημονίου των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητα μέτρα (σε ποιον), όταν μας είπαν ότι οι εργατικές διεκδικήσεις αναστέλλονται σε εποχές καπιταλιστικής κρίσης, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται το νέο Μνημόνιο!

2Γιατί αποδείχτηκε ότι όλοι τους ήταν υποταγμένοι στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή λοιπόν, ανεξάρτητα τον δρόμο αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, όλοι τους απαίτησαν ταξική ειρήνη και «εθνική ενότητα»: η Βαλαβάνη που μέχρι τις εκλογές έλεγε «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», απαίτησε να πληρώνουμε τους φόρους του Μνημονίου και τον ΕΜΦΙΑ (που θα καταργούσαν) ως «εθνικό καθήκον»! Ενώ ο Λαφαζάνης, αντιμετώπισε τη δολοφονία των εργατών στα ΕΛ.ΠΕ. με όρους εθνικής συνεννόησης «καλώντας τα σωματεία, τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., με την μεσολάβηση του Υπουργείου Ανάπτυξης να βρουν τι συνέβη-λες και δεν ήξερε την πραγματικότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας-τρομοκρατίας)!  Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα που συγκαλύφθηκε, όπως και τόσα άλλα, με συνέχεια και αποκορύφωμα τη δολοφονία της εργάτριας στην τουριστική βιομηχανία! 

Όμως, εμείς οι Φαντάροι, γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κυβερνητική αθλιότητα. Όχι μόνο αθέτησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις –επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης/δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο,  κλείσιμο του ιδιωτικού ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων, σεβασμό των δικαιωμάτων μας, κατάργηση των προστίμων Ανυποταξίας, ότι δε θα μας βάζουν να δουλεύουμε κατά τη διάρκεια της θητείας κλπ! Αλλά μας έσκισαν στη δουλειά, σχεδιάζοντας μέσω του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και της Μοριοδότησης να μας μετατρέψουν άμισθους δούλους που θα καλύπτουν κατά τη διάρκεια της θητείας θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, υγεία, ΟΤΑ, πυροσβεστική κλπ.

Στις πλάτες μας πάνω Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας έδωσαν άθλιες παραστάσεις εθνικισμού και μιλιταρισμού την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, έφτασαν να μας αφήνουν να πεθαίνουμε από Πνευμονία, λόγω της αδιαφορίας τους στο ΚΕΝ Σπάρτης, απογείωσαν τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα φαντάρων-μόνιμων, ενώ τα στρατόπεδα αποτελούν παγίδες ατυχήματος-ασθενειών-θανάτου εξαιτίας των περικοπών στην συντήρηση  μέσων-εγκαταστάσεων.

Υποσχέθηκαν Ειρήνη, αλλά ο Κοτζιάς χόρευε ως αρκούδι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε μια πρωτόγνωρη άθλια παράσταση αδίστακτης ταύτισης με τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, που ούτε δεξιοί πολιτικοί τόλμησαν ποτέ να δώσουν. Τσίπρας-Ήσυχος απαίτησαν την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσω της μετατροπής της σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παρακαλούσε τις ΗΠΑ να φτιάξουν νέα βάση!  Συνολικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον νέο γύρο πολέμου κατά των μεταναστών, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ.Ανατολή-Αφρική. Διατήρησαν και επέκτειναν όλοι μαζί την άθλια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ –αγοράζοντας επίσης ισραηλινά drone για να τα χρησιμοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον των κοινωνικών κινημάτων- και υπέγραψαν νέες συμφωνίες με τους Δικτάτορες Στρατηγούς της Αιγύπτου. Βλέπεις, έτσι επιβάλουν οι στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης στην Ανατ.  Μεσόγειο.  Επίσης, στήριξαν όλοι τους τον Ερντογάν στον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και του Κουρδικού λαού.

Την πρωθυπουργική καρέκλα όμως διεκδικεί και ο Μεϊμαράκης που μερίδα των διαπλεκόμενων συμφερόντων ΘΕΛΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. Γιατί το εκλογικό δίλημμα που θέτει το αστικό σύστημα εξουσίας είναι να επιλέξουμε μεταξύ της Μνημονιακής Σκύλας- και Χάρυβδης των Μεϊμαράκη-Τσίπρα, με τσόντα το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ!

Οι φαντάροι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν ξεχνούν.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΕΧΕΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

Την περίοδο υπουργίας του Ευ. Μεϊμαράκη στο ΥΠΕΘΑ (Φεβρουάριος 2006-Οκτώβριος 2009), σημειώνονταν 1 απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες!

3Ο Ευ.Μεϊμαράκης διαδέχεται στο Πεντάγωνο τον Σπήλιο  Σπηλιοτόπουλο οποίος χρεώνεται τη διαχείριση της πτώσης του ΣΙΝΟΥΚ, την νέα αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων –αυτή τη φορά για την Εθνική Φρουρά- καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα της νέας παραγγελίας κατέκρινε και σωστά την αγορά τους για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.  Επίσης τη βεβιασμένη αγορά των αμερικανικών F16 από τα οποία λείπουν βασικά συστήματα που τα καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτα!

Ο Ευ.Μεϊμαράκης συνεχίζει και εμβαθύνει το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και της βυσματοκρατίας της ΟΝΝΕΔ:

χιλιάδες νεαρά μέλη-ψηφοφόροι της ΝΔ κάνουν Μετάταξη σε Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στις μονάδες του Στρατού Ξηράς στην παραμεθόριο η επάνδρωση φτάνει συχνά το 30%!

Ενώ στον Στρατό Ξηράς καταγράφεται πρωτόγνωρο κύμα αυτοκτονιών λόγω των άθλιων συνθηκών, της ενταντικοποίησης και της απελπισίας των φαντάρων. Τα βύσματα των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ όχι μόνο απολάμβαναν πιο άνετη θητεία (καμιά σχέση η εκπαίδευση, οι συνθήκες, η συμπεριφορά των ανωτέρων κλπ), αλλά ουσιαστικά σχεδόν η μισή θητεία ήταν άγραφες άδειες.

Γιατί; Ακόμη και οι μονάδες τριγύρω από την Αθήνα-Πειραιά ορίστηκαν με απόφαση του ΥΕΘΑ Ευ.Μειμαράκη ως παραμεθόριος, για να δικαιολογούνται και εκεί οι άγραφες άδειες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί που δεν υπηρετούν καθόλου, έχοντας πάρει σε μόνιμη βάση, άδεια από την κομματική σημαία!

Επίσης, καταγράφεται για πρώτη φορά τόσο μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών και απωλειών μεταξύ του μόνιμου προσωπικού.

Οι απώλειες του προσωπικού αυξάνονται δραματικά με χαρακτηριστικά επεισόδια τις πτώσεις πτητικών μέσων, με τα 50χρονα ελικόπτερα ΧΙΟΥΙ να καταντούν ιπτάμενες νεκροφόρες.

Παράλληλα και ενώ η πορεία του Ευ.Μεϊμαράκη στο Υπουργείο Άμυνας σημαδεύεται από τις άθλιες μεθόδους συγκάλυψης των υπουργικών ευθυνών του, δραστηριοποιείται δίπλα στο υπουργικό του γραφείο έφεδρος ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ με λαπ τοπ που καταγράφει τα ρουσφέτια και τα προωθεί προς ικανοποίηση στο υπουργικό γραφείο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το καθεστώς Μεϊμαράκη-Μιχαλολιάκου  όχι μόνο «έφτιαχναν» τις Μετατάξεις των βυσμάτων αλλά πρωταγωνιστούσαν στο να γίνουν οι Μεταθέσεις, με πρώτιστο καθήκον στην προσωπική τους κομματική πελατεία για ψηφοθηρικούς λόγους.

ΕΙΠΑΜΕ ΟΜΩΣ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια»!

Έχει σημασία  να δούμε την έννοια των κομμάτων να κατεβάσουν κανένα στρατιωτικό στα ψηφοδέλτια τους μήπως και ψαρέψουν καμιά Ψήφο.

Στο βρώμικο αυτό αστικό πολιτικό παιχνίδι συμμετέχει και η βρωμερή ναζιστική δολοφονική συμμορία.

Προτείνοντας «Ένας νέος Παττακός θα μας σώσει ανεβασμένος σε ένα LEOPARD»! 

Τέλος, επιχειρεί να φορέσει το κουστούμι της Αντιμνημονιακής δύναμης που μένει εκτός και πάει σε όλα κόντρα. Είναι όμως έτσι;

Εμείς πιστεύουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η απόλυτη μνημονιακή δύναμη!

Ας δούμε ποια είναι η γραμμή της Χρυσής Αυγής για το ευρώ και την Ε.Ε.. Από το 2012 ο αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος ήταν αντίθετος με την έξοδο από το ευρώ.  Σήμερα ευλογεί την Ε.Ε. και επαναλαμβάνει καθαρά «παραμονή στο ευρώ γιατί προέχει να δυναμώσει η οικονομία».

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται για άλλη μια φορά τάχα σαν αντιμνημονιακό κόμμα, και διεκδικεί να εκπροσωπήσει λαϊκά στρώματα που φτωχαίνουν. Το έχουμε ξαναδεί και τη γλώσσα την ξέρουμε. Εθνική υπερηφάνεια, γαλανόλευκα σεντόνια, ρατσιστικό μίσος, βρισιές για τους πολιτικούς.

Τελευταία το φασιστικό κόμμα επαναδιατυπώνει την πολιτική του πρόταση, που βασίζεται στην παραδοχή των θυσιών που χρειάστηκε να κάνει ο λαός μας για την ένταξη στην Ε.Ε. προκειμένου να αρνηθεί το ριζοσπαστικό αίτημα της ρήξης και της αποδέσμευσης.

Η πρόταση της Χ.Α. λοιπόν συνοψίζεται σε αυτά τα δύο συνθήματα: – Εθνική παραγωγή. – Σκληρή δουλειά.

Φυσικά δεν μιλάνε για έξοδο από την Ε.Ε. Αλλά ούτε και για έξοδο από το ευρώ. Πρέπει να είναι δυνατή η οικονομία, λέει ο αρχηγός των χρυσαυγιτών, για να μιλήσουμε για έξοδο από το ευρώ. Μιλάνε λοιπόν για σκληρή δουλειά, μέσα στο βάρβαρο πλαίσιο της Ε.Ε. των μνημονίων, για την ανόρθωση της καπιταλιστικής οικονομίας, για την ενίσχυση του ελληνικού καπιταλισμού. Και είναι πράγματι – το έχουν αποδείξει – η απόλυτη μνημονιακή δύναμη.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν απογειωθεί οι Αυτοκτονίες στελεχών που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα…                                               

Όμως, είναι η Χρυσή Αυγή «ο Προστάτης των Στρατιωτικών» όπως διαφημίζει στην προεκλογική της πραμάτεια;

Ή μήπως τα βύσματα στρατηγοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μετακόμισαν στην στάνη του φασισμού βρήκαν την ευκαιρία βολέψουν τα παιδάκια τους;

Εμείς καλούμε τους στρατιωτικούς και τους φαντάρους να θυμηθούν τι σημαίνει Χρυσή Αυγή.

Γιατί οι ΝΑΖΙ ξαφνικά παθαίνουν αμνησία.  Ξεχνούν ότι ήταν εναντίον του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.  Ξεχνούν τις βρώμικες σχέσεις διαπλοκής τους με τις συντηρητικές-αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων.

4Τώρα, που το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί και η ΝΔ μετρά τα κομμάτια της η Χ.Α. επιδιώκει να γίνει αυτή Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αναλαμβάνοντας αυτή σε συνεργασία με το βρώμικο κατεστημένο των Αποστράτων όχι μόνο τις Γιορτές Μίσους, αλλά κυρίως τον έλεγχο και την χειραγώγηση των στρατιωτικών.

Αυτοί που το παίζουν Αδιάφθοροι είναι οι πρώτοι που μάζεψαν Στρατηγούς βύσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να τους εκλέξουν ευρωβουλευτές. Ας ρίξουμε μια ματιά στην σχετική ανάρτηση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Ο απόστρατος Αντιστράτηγος Επιφάνειος, αφού σε όλη του την καριέρα γεύτηκε των προνομίων του ΠΑΣΟΚ,  απόλαυσε θέσεις-διακρίσεις-παχυλούς μισθούς, που απαιτούσαν πάντα την άνωθεν κυβερνητική παρέμβαση και την οικονομική υποστήριξη, τώρα “θα σώσει τη χώρα” μαζί με τη δολοφονική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής!

Αλήθεια, γιατί στην ολοσέλιδη επιστολή που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να θέσει υποψηφιότητα ευρωβουλευτή με τους ΝΑΖΙ, δε βρίσκουμε μια κουβέντα κριτικής  για τους τραπεζίτες, για τους εφοπλιστές -των οποίων οι Ναζί υπεράσπιζαν το αφορολόγητο-, για τους εργολάβους και τους εμπόρους όπλων, για το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!

Μα, ο Αντιστράτηγος Επιφάνειος δεν έχει ακούσει τίποτε για μίζες σε πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σε ανώτατους στρατιωτικούς.

Για τα υπέρογκα κόστη της συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;

Ποιος ξεχνά ότι οι δύο απόστρατοι στρατηγοί συνεργάστηκαν άψογα για να βολέψει ο ένας το παιδί του άλλου σε ακριβοπληρωμένες θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο;

Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τους Στρατιωτικούς να Μαυρίσουν την Χρυσή Αυγή.   

5Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής  τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας Αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα Κοινωνικής Ανατροπής και Απελευθέρωσης.

Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *