Κάτω τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την επίθεση εργοδότη στην Ηλεία

okdeΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Ο εργοδότης της 60χρονης εργαζόμενης μετανάστριας Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα έριξε καυτό καφέ στην ίδια και στο 2χρονο εγγόνι της, όταν πριν από λίγες ημέρες του ζήτησε 120 ευρώ από τα δεδουλευμένα της. Το μόλις δύο ετών παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Πύργου όπου αμέσως κρίθηκε αναγκαίο να πάει στο νοσοκομείο της Πάτρας με εγκαύματα στο πρόσωπο . Η επίθεση του εργοδότη έγινε στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας το περασμένο Σάββατο.

Δεν είναι φυσικά το πρώτο περιστατικό εργοδοτικής βίας-τρομοκρατίας στα χρόνια του μνημονίου. Έχει προηγηθεί η Μανωλάδα με τους πυροβολισμούς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, οι μετανάστες εργάτες από τη Ρουμανία που ήταν φυλακισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης σε κελιά παραπλεύρως μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο αλυσοδεμένος και βασανισμένος από τον εργοδότη του Ουαλίντ Ταλίμπ στη Σαλαμίνα, η Κωσταντίνα Κούνεβα παλαιότερα κ.α.

Οι νέοι μαυραγορίτες-εργοδότες των ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων πολλαπλασιάζονται και αποθρασύνονται από το νέο μνημονιακό εργασιακό καθεστώς που ψηφίζουν οι νέοι και οι παλιοί μνημονιακοί. Αποθρασύνονται από τα δικαστικά πραξικοπήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις τους δικαιώνει ή τους «ρίχνει στα μαλακά».

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα στους οποίους οι εργοδότες οφείλουν δεδουλευμένα από 1 έως και 12 μήνες φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Οι μετανάστες που όταν δεν πνίγονται στο Αιγαίο και έρχονται να δουλέψουν σε κάποιον εργοδότη, πέφτουν θύματα ακραίας εκμετάλλευσης και πολλές φορές βίας.

Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και παντού για να εμποδίσουμε όλους αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν τα δικαιώματά μας στην εποχή της δουλείας και να επιβάλλουμε με αγώνες το δίκιο μας. Πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που απειλούν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε κόλαση και που έχουν το θράσος να σηκώνουν και χέρι απέναντι σε εργαζόμενους, ηλικιωμένους και παιδιά!

ΟΚΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *