Στο νοσοκομείο η Εύη Στατήρη, τον «κινέζο» ο Ν. Παρασκευόπουλος

unnamedΣτο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επειγόντως η απεργός πείνας Εύη Στατήρη, μετά από προβλήματα υγείας που εμφάνισε. Ομως, ο επανακάμψας υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος εξακολουθεί να κάνει τον «κινέζο», παρακολουθώντας τους εποπτευόμενους απ’ αυτόν δικαστικούς να κουρελιάζουν το πνεύμα μιας πρόσφατης νομικής διάταξης, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος για ν’ αντιμετωπιστεί -υποτίθεται- το «ζήτημα Στατήρη», στη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων την περασμένη άνοιξη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας της απεργού πείνας.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Οι υπογράφοντες γιατροί εξετάσαμε σήμερα 27/9/2015 και περί ώρα 10 π.μ. την κρατούμενη απεργό πείνας Ευαγγελία Στατήρη 26 ετών. Από την αντικειμενική εξέταση διαπιστώσαμε έντονη ωχρότητα, ορθοστατική υπόταση, ταχυκαρδία στην κόπωση και συστολικό φύσημα στην εστία ακροάσεως μιτροειδούς 3/6 περίπου. Η ίδια αναφέρει έντονη καταβολή, εύκολη κόπωση και αίσθημα παλμών στην παραμικρή προσπάθεια και κατά την έγερση, δυσανεξία στο ψύχος και συχνά φρίκια. Το τελευταίο τριήμερο εμφάνισε 2 σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας, το τελευταίο των οποίων, τη νύχτα της 26ης προς 27ης /9, χαρακτηρίστηκε αρκούντως σοβαρό, ώστε απαιτήθηκε η επείγουσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο κρατουμένων για αντιμετώπιση. Επιπλέον σε ΗΚΓ που εγένετο την 26/9/15 διαγνώσθηκαν διαταραχές επαναπόλωσης, χωρίς συνοδό ενζυματική διαταρραχή.

Η κ. Στατήρη Ευαγγελία διάγει την 14η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απωλέσει το 11% του αρχικού σωματικού της βάρους. Από εδώ και στο εξής, η παράταση της απεργίας πείνας εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική της ακεραιότητα. Ως εκ τούτου και κρίνοντας από τη συνολική κλινικοεργαστηριακή της εκτίμηση, κρίνουμε σκόπιμη την άμεση διακομιδή της σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία της.

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
Ολγα Κοσμοπούλου – Σπυρίδων Σακκάς (Ιατροί Ε.Σ.Υ)
Κορυδαλλός 27/9/015

Πηγή: “Κόντρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *