Σήμερα ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα

image002Νέα ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, Τρίτη 29/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Την προηγούμενη Τρίτη (15/9) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, με συμμετοχή αγωνιστών/ριών από εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνεργατικά εγχειρήματα, το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, καθώς και εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Στη συζήτηση κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για τη δράση του Καραβανιού, καθώς και προβληματισμοί για την ανάγκη μεγαλύτερης διασύνδεσης της προσπάθειας αυτής με σωματεία, δομές αλληλεγγύης, κοινωνικά κέντρα και συνεργατικά εγχειρήματα. Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε νέα ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 29/9, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων).

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας, με την ένταση της κοινωνικής λεηλασίας και της αντεργατικής επίθεσης, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη συγκρότησης του Καραβανιού και στην Αθήνα, ως πρωτοβουλίας κοινής δράσης των αγωνιζόμενων σε διάφορους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, στη βάση της αυτοοργάνωσης, σε ανεξαρτησία από κράτος, κεφάλαιο και καθεστωτικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.

Στην επόμενη συνέλευση θα επικεντρωθούμε στη διαμόρφωση ενός “προγράμματος δράσης” του Καραβανιού, με βάση και τα επίδικα μέτωπα της περιόδου. Ενδεικτικά, κάποιες προτάσεις που ήδη έχουν τεθεί, είναι, πέρα από τη στήριξη και αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα, η παρέμβαση σε εργασιακούς χώρους που απειλούνται ή βάζουν λουκέτο για τη διάδοση των πρακτικών της κατάληψης και αυτοδιαχείρισης, η συμβολή στα κινήματα υπεράσπισης της λαϊκής στέγης (πλειστηριασμοί), καθώς και των δημόσιων (κοινών) αγαθών, η συμμετοχή στις πρωτοβουλίες υπεράσπισης των προσφύγων και μεταναστών, η προσπάθεια για διαμόρφωση κοινωνικών και εργατικών όρων αντιμετώπισης του κρατικού αυταρχισμού και της φασιστικής απειλής.

Ανανεώνουμε το κάλεσμά μας προς πρωτοβάθμια σωματεία και σωματεία βάσης, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης και συνεργατικά εγχειρήματα, αγωνιστές/ριες των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, για να συνδιαμορφώσουμε ένα ζωντανό και μαχητικό κοινό χώρο αλληλεγγύης, δράσης και παρέμβασης ενάντια σε όλα τα δεσμά καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Ανοιχτή Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *