Ελεύθερος ο απατεώνας Παπαγεωργόπουλος-Καταδικάστηκε ο συναγωνιστής Νίκος Κοντόπουλος

unnamedΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κρύβει τις προθέσεις της.

Την ίδια μέρα που ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αποφυλακίστηκε μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια, «πατώντας» στο ότι έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ενώ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο, λόγω υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα η αστική δικαιοσύνη τους καταδίκαζε τον συναγωνιστή  Νίκο Κοντόπουλο για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009.

Μέσα ο αγωνιστής που παλεύει για τα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς…

Έξω ο Απατεώνας, πρώην Δήμαρχος και Πολιτικός της ΝΔ… 

Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το απειλητικό της μήνυμα: τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού και του κράτους του, που απαιτούνται για να χαραχθεί ο νέος δρόμος αστικής κερδοφορίας και προϋποθέτουν τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας θα επιβληθούν από την σιδερένια φτέρνα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και με την συνδρομή της αστικής δικαιοσύνης.

unnamed (1) Ο σύντροφος Νίκος Κοντόπουλος, που δικαζόταν με μια σειρά πλημμεληματικών κατηγοριών καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση και σε χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ. Το έγκλημα του; Ότι τη ημέρα εκείνη, της διαδήλωσης ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του 2008, βρέθηκε στη περιφρούρηση του μπλοκ του ΕΕΚ και ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν την αιμόφυρτη και ετοιμοθάνατη σ. Αγγελική Κουτσουμπού, μετά το μανιακό διεμβολισμό της με μηχανή από τον Δελτά Θεμ. Ποιμενίδη και τα χτυπήματα που ακολούθησαν με γκλοπ και κλωτσιές από τον συνεπιβάτη του, όσο η βαριά τραυματίας ήταν αναίσθητη στην άσφαλτο μπροστά στη Πλατεία Συντάγματος.

Η δικαστική αυτή απόφαση ενέχει ένα τεράστιο συμβολισμό: στέλνει τρομοκρατικό μήνυμα για το πώς το αστικό κράτος σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις που «προετοιμάζει» η βιαιότητα της ταξικής επίθεσης του συνόλου της αστικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την συσσώρευση κοινωνικής οργής και έντασης των κοινωνικών αδιεξόδων. 

Δε θα τους κάνουμε την χάρη. Πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά, να συντονίσουν οι ίδιοι την πάλη τους, προτάσσοντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους. Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων με ένα συνολικό αντικυβερνητικό-αντιΕ.Ε.-αντικαπιταλιστικό πρόταγμα, απαιτώντας την Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της κτηνώδους αστικής πολιτικής.

Εκφράζουμε για μια φορά ακόμη την Αγωνιστική μας Αλληλεγγύη και δηλώνουμε σταθερά δίπλα στους συναγωνιστές που διώκονται από το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *