Εκδήλωση-συζήτηση στη Θεσσαλονίκη: “Η ζωή μετά – το τρίτο Μνημόνιο, τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ”

image002Το καλοκαίρι του ελπιδοφόρου «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα τερματίστηκε βίαια, με τους ωμούς εκβιασμούς της τρόικας, τη συνθηκολόγηση της πρώτης μεταπολεμικής αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη και το εσωκομματικό «πραξικόπημα», που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση και την κεντροαριστερή προσαρμογή. Οι εναλλαγές αυτές αποτυπώθηκαν ως έναν βαθμό και στο εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου. Τα υψηλά ποσοστά της αποχής επιβεβαίωσαν ότι σημαντικά τμήματα της κοινωνίας δεν εκπροσωπούνται πολιτικά στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Κι ενώ η λογική του «μη χείρον, βέλτιστον», με την οποία πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβραβεύτηκε εκλογικά, και μάλιστα γενναιόδωρα, είναι βέβαιο ότι το αντικοινωνικό μνημονιακό πρόγραμμα που η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, δεν εγγυάται κανενός είδους «σταθερότητα».

Στο νέο σκηνικό, η παρουσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αναγκαία: για την ενίσχυση των αντιστάσεων και των κινημάτων αλληλεγγύης, για να μην εξοικειωθεί ο κόσμος του «ΟΧΙ» με την «κανονικότητα» της φτώχειας, για να μην επικρατήσει στην Αριστερά και τα κινήματα της Ευρώπης το δόγμα της απουσίας εναλλακτικής, ακριβώς τη στιγμή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει.

Με τις σκέψεις αυτές, η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, με τίτλο “Η ζωή μετά – το τρίτο Μνημόνιο, τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ”, τη Δευτέρα 5/10 στις 7:00 μ.μ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4oς όροφος).

Μιλούν
:

Νίκος Γιαννόπουλος
Ηρώ Διώτη
Ηλίας Ιωακείμογλου
Χρήστος Λάσκος

[με την υποστήριξη του RedNotebook.gr]

H εκδήλωση στο fb: https://www.facebook.com/events/1679855002257073/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *