Ο Πούτιν προκαλεί την Ουάσιγκτον

cebfcΣτη διαμετρική αντίθεση κοσμοαντίληψης, πολιτικής και τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων, που παρουσίασαν οι κύριοι Ομπάμα και Πούτιν με τις ομιλίες τους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στις επιπτώσεις αυτής της «σύγκρουσης πολιτισμών» για την τύχη της ανθρωπότητας, εφελκύει την προσοχή χθεσινό σχόλιο του Αμερικανού πολιτικού φιλοσόφου Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.

Το άρθρο έρχεται να πληρώσει κάπως το κενό ενημέρωσης που άφησε η αποκλειστική ενασχόληση των ελλαδικών ΜΜΕ, ολημερίς, όλη την εβδομάδα, με το μακιγιάζ της κακορίζικης απόπειρας του κ. Τσίπρα να κερδίσει και την Αμερική…
Ιδού τι γράφει λοιπόν αυτό το βοήθημα αποτοξίνωσης από την εγχώρια «υπερδόση» (overdose) σκουπιδολογίας:

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

«Ο Πούτιν Προκαλεί την Ουάσιγκτoν

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς 2-10-15

«Δεν ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση στον κόσμο» Βλαντιμίρ Πούτιν
Την περασμένη Τετάρτη (28 Σεπτ.2015) ο κόσμος είδε την διαφορά ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουάσιγκτον. Η τοποθέτηση του Πούτιν βασίζεται στην αλήθεια. Του Ομπάμα ο λόγος είναι μάταιοι κομπασμοί και ψέματα και του Ομπάμα του τελειώνουν τα ψέματα.
Λέγοντας την αλήθεια την εποχή της γενικευμένης απάτης, ο Πούτιν διέπραξε μιαν επαναστατικήν ενέργεια. Αναφερόμενος στη σφαγή, την καταστροφή και το χάος που η Ουάσιγκτον έφερε στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την Ουκρανία και τις εξτρεμιστικές δυνάμεις των τζιχαντιστών που εξαπολύθηκαν, ο Πούτιν ρώτησε την Ουάσιγκτον: « Αντιλαμβάνεσαι τι έκανες;»
Το ερώτημα του Πούτιν μου θυμίζει την ερώτηση που έθεσε ο Τζόζεφ Γουέλτς στον κυνηγό μαγισσών Τζόζεφ Μακκάρθυ: «Μα δεν έχεις ίχνος φιλότιμο:». Στο ερώτημα του Γουέλτς αποδίδεται η απαρχή της παρακμής της καριέρας του Μακκάρθυ.

΄Ισως το ερώτημα του Πούτιν να έχει την ίδιαν απήχηση και να φέρει το τέλος της «αμερικανικής εξαίρεσης».
Εάν είναι έτσι, ο Πούτιν εξαπέλυσε μιαν επανάσταση που θα ανατρέψει την δουλικότητα του κόσμου στην Ουάσιγκτον.
Ο Πούτιν υπογραμμίζει τη νομιμότητα της ρωσικής επέμβασης στη Συρία, η οποίο έγινε με αίτηση της συριακής κυβέρνησης. Αντιπαραθέτει τον σεβασμό της Ρωσίας στο Διεθνές Δίκαιο προς την επέμβαση στη Συρία των κυβερνήσεων της Ουάσιγκτων και της Γαλλίας, που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας με απρόσκλητη και παράνομη άσκηση βίας.

Ο κόσμος βλέπει ότι η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της είναι αυτοί που «παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες» και όχι η Ρωσία.
Η ψευδευλαβής δικαιοφάνεια, πίσω από την οποία η Ουάσιγκτον καλύπτει τις ιδιοτελείς αυθαιρεσίες της είναι ορατή από όλο τον κόσμο.

Η Ουάσιγκτον στηρίζεται στο οπλοστάσιο ψευδολογίας που διαθέτει. Ο μηχανισμός παραπληροφόρησης από ελεγχόμενα από την Ουάσιγκτον ΜΜΕ ήταν υπερβολικά ξεδιάντροπος για να γίνει αποδοτικός. Ακριβώς όπως ο ρεπόρτερ της τηλεόρασης του BBC που ανήγγειλε πρόωρα την κατάρρευση του Κέντρου Διεθνούς Εμπορίου (σημ. μτφ: ενός των πύργων της Ν. Υόρκης, στο «Σημείο Μηδέν», που επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας) ενώ το κτίριο φαινόταν καθαρά ακόμη όρθιο στην εικόνα, η υπηρεσία ψευδολογιών της Ουάσιγκτον ανήγγειλε τους πρώτους αμάχους-θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών «πριν ακόμη απογειωθούν τα αεροσκάφη μας», σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, σχολιάζοντας τον πόλεμο παραπληροφόρησης από την Ουάσιγκτον.

Συνεπεία της δουλικότητας τους στην Ουάσιγκτον τα κράτη-μαριονέτες της Ευρώπης κατακλύζονται από πρόσφυγες των πολέμων της Ουάσιγκτον*, τους οποίους η Ευρώπη τόσο απερίσκεπτα υποβοήθησε. Καθώς το κόστος της υποτέλειας στην Ουάσιγκτον πλήττει τώρα τους Ευρωπαίους, η δύναμη των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων θα υποστεί τις συνέπειες. Νέα κόμματα και κυβερνητικοί συνασπισμοί είναι πιθανόν να ακολουθήσουν περισσότερο ανεξάρτητη πορεία, προκειμένου να προφυλαχθούν από το κόστος των τεράστιων λαθών που απορρέουν από την αλαζονεία και την ύβρη της Ουάσιγκτον.

Ο κατακερματισμός της Αυτοκρατορίας προβάλλει στον ορίζοντα.»

*Ο καθηγητής Ρόμπερτς κάνει συστηματικά την αντιδιαστολή μεταξύ ΗΠΑ και Ουάσιγκτον, καταγγέλλοντας τα κέντρα εξουσίας στην πρωτεύουσα ως ιδιοτελή, αδιάφορα και καταστροφικά για τα ζωτικά συμφέροντα του αμερικανικού έθνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *