Αλληλεγγύη στους απεργούς των Πανεπιστημίων

allileggihΤο 2013 στα πανεπιστήμια έγινε μια μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που κράτησε 3,5 μήνες. Οι κινητοποιήσεις αυτές συχνά συντονίστηκα να και με άλλες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεταξύ αυτών και του δικού μας αγώνα ενάντια στις εργολαβίες. Το Σωματείο μας από την άλλη ήταν μεταξύ φοιτητών, σωματείων και συλλογικοτήτων που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, ο οποίος έληξε επιτυχώς καθώς επέστρεψαν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά.

Σήμερα, 14 εργαζόμενοι, 3 μέλη του ΚΣ της Ομοσπονδίας, 3 εργαζόμενοι του ΕΜΠ και 8 του ΕΚΠΑ, κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη μια 48ωρη απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους», παρότι η απεργία, συνεχίστηκε με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε μπροστά σε δίωξη αγωνιζόμενων εργαζομένων, με προφανέστατο στόχο την τρομοκράτηση όσων επιδιώκουν να αντισταθούν ενάντια σε απολύσεις, επιδείνωση εργασιακών συνθηκών και γενικότερα σε ό, τι θίγει τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Η τακτική όμως του κράτους για ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της αλληλεγγύης δεν μας πτοεί. Αντίθετα, είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι σε πολιτικές κυβερνήσεων και εργοδοτών που αποσκοπούν στην φίμωση, την ατομικοποίηση και την εξαθλίωσή μας.
Το Σωματείο μας καταδικάζει την άσκηση δίωξης ενάντια στους αγωνιστές εργαζομένους των ΑΕΙ και καλεί σωματεία εργαζομένους-ανέργους, σωματεία και συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΣΤΙΣ 12/10/15

ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *