Π. Λαφαζάνης: Δημαγωγός ο Τσίπρας

lafaza«Μόνο γενική θυμηδία προκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας, όταν για να αποσπάσει ελάχιστα τεχνητά και άψυχα χειροκροτήματα, σε μια κατά τ’ άλλα παγερή και ανιαρή ομιλία του στη Βουλή για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, υποσχέθηκε πως “αυτή τη φορά, όποιες τράπεζες χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα του δημοσίου θα έχουν το αντίστοιχο management”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος ίσως, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δε διάβασε προσεκτικά το μνημόνιο, το οποίο κατά τ’ άλλα διαπραγματεύτηκε σκληρά, συνομολόγησε και συνυπέγραψε. Διότι, με την ανακεφαλαιοποίηση που θα χρειαστούν οι τράπεζες, το δημόσιο θα χρεωθεί ως δάνεια τα αντίστοιχα ποσά, ενώ οι τράπεζες, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα περάσουν στον ουσιαστικό έλεγχο των “θεσμών” (ESM) και τελικά των Γερμανών.

Πραγματικά δημόσιο μανατζμεντ, με δύο λόγια εθνικοποίηση των τραπεζών, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κατάργηση του μνημονίου, που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ. Το μνημόνιο, όμως, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα το εφαρμόσει κατά γράμμα. Η δημαγωγία έχει και τα όρια της!»

Ο πρόεδρος  της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *