Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND: Ανακοίνωση & αφίσα για τη Γενική Συνέλευση στις 13.10 – Υπόμνημα για λευκή νύχτα

unnamed
Συνάδελφοι,
στην τελευταία συνάντηση στις 10/9, η διοίκηση της Wind επέμεινε στον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων και στη μείωση των μισθολογικών κλιμακίων καθώς και στην εφαρμογή μειώσεων στους νεοπροσλαμβανόμενους, χωρίς καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις και εργολαβίες, ώστε να υπογράψει συλλογική σύμβαση, μη σεβόμενη την βούληση των εργαζομένων που εκφράστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίοι στάθηκαν ενάντια σε μειώσεις και υπέρ της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Άλλωστε κλείνουμε έναν χρόνο κατά τον οποίο ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας αποτελεί οικειοθελής παροχή.

Η διοίκηση επιθυμεί μέσων των μειώσεων των μισθολογικών κλιμακίων και τον αποχαρακτηρισμό των επιδομάτων να προχωρήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια, αφού ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας είναι πλέον οικειοθελής παροχή και δεν κατοχυρώνεται, όπως είχε γίνει με τις διατακτικές σίτισης & αντίστοιχα με το ρεπό στο ΤCN πριν από ένα χρόνο. Ενώ λοιπόν διατείνεται σε φιέστες και συναντήσεις ότι η εταιρία πηγαίνει καλά, συνεχίζει τις απολύσεις, τις εργολαβίες και την εντατικοποίηση.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθούμε στη <<φαεινή>> ιδέα στελεχών της διοίκησης για λίγο καρότο μετά το μαστίγιο, με την απόφαση να «ανταμείψει» με κουπόνια δύο εργαζόμενους της διεύθυνσης δικτύου που πληρούν καλύτερα τα κατ’ αυτούς κριτήρια αποδοτικότητας. Και όχι μόνο αυτό αλλά κλήθηκαν οι εργαζόμενοι να πάρουν και ενεργά μέρος στην εξεύρεση του καλύτερου…

Το Σωματείο μας θα προχωρήσει σε περιοδεία στους χώρους δουλειάς με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους συναδέλφους για τα ζητήματα αυτά ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 13/10/15, ώστε να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τη συλλογική σύμβαση, τις θέσεις εργασίας και τα υπόλοιπα εργασιακά ζητήματα. Είναι σημαντική η παρουσία όλων και η διατύπωση προτάσεων. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο οι αποφάσεις, όποιες και αν είναι αυτές, αποκτούν μεγαλύτερη ισχύ και οι δράσεις μεγαλύτερη δυναμική. Είναι αναγκαίο να λάβουμε τις τύχες στα χέρια μας και να μην τις αναθέτουμε σε λίγους.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στη Γενική Συνέλευση και γενικότερα να εγγραφείτε και να συμμετέχετε ενεργά στο Σωματείο. Όλοι εμείς με τις διαφοροποιήσεις μας μπορούμε να οργανώσουμε το Σωματείο που θέλουμε. Ένα ενεργό και δυνατό Σωματείο με τη μέγιστη συμμετοχή και δράση είναι προς όφελος όλων μας, γιατί μέσα από αυτό μπορούμε να διεκδικήσουμε συλλογικά και με επιτυχία τη βελτίωση μισθών και συνθηκών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας.

Μέσα σε ένα κυκεώνα πολιτικών εξελίξεων που αναμένεται να επιφέρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και γενικότερα στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, τον μισθό και τις θέσεις εργασίας μας, στεκόμενοι πάντα αλληλέγγυοι σε όσους επίσης αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.

–     Καμία συμμετοχή σε ψηφοφορίες για απόδοση μπόνους. Δεν συμμετέχουμε στην από χρόνια συνεχιζόμενη προσπάθεια να συνδεθούν οι αποδοχές μας με την παραγωγικότητα και μάλιστα με τα απαράδεκτα κριτήρια που ορίζονται από τη διοίκηση
 

–     Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
 

–     Άμεση υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας

Πρόγραμμα Περιοδειών

·         Πέμπτη 8/10, στο κτίριο της Λ. Αθηνών.

·         Παρασκευή 9/10 στα κτίρια της Λ. Αθηνών & του Αμαρουσίου.
 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
 
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενωμένοι με το Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *