Μαζέψτε τώρα τους ασφαλίτες

Το γύρω της Ελλάδας έκαναν βίντεο και φωτογραφικό υλικό που δείχνει αστυνομικούς και ασφαλίτες με σκουλαρίκια  στο Ζάππειο να φορτώνουν καδρόνια και σιδερένια ρόπαλα σε μηχανή για .. ελεύθερη χρήση σε επεισόδια. Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι λοστοί κατασχέθηκαν από αλλοδαπό που συνελήφθει. Χωρίς να πείσει κανέναν.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά αποτελούν απλώς το κερασάκι στη βρόμικη τούρτα της κρατικής καταστολής. Η κυβέρνηση όχι μόνο ύψωσε σιδερόφραχτο πήχη, αλλά χρησιμοποίησε χιλιάδες ασφαλίτες «κουκουλοφόρους», ακροδεξιούς και άλλους «μυστικούς» και παρακρατικούς προκειμένου να αντιμετωπίσει και να χτυπήσει τη μεγαλύτερη πολιτική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος στην εποχή της κρίσης. Οι αναφορές και οι καταγγελίες για δράση κουκουλοφόρων υπό την προστασία της αστυνομίας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου ήταν τόσο πολλές ώστε η ΓΑΔΑ προχώρησε σε επίσημη διάψευση.

Το σημαντικό είναι ότι οι διαδηλωτές όχι μόνο άντεξαν στην επίθεση της αστυνομίας και κράτησαν την πλατεία, αλλά αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα τόσο τους κρατικούς όσου και τους παρακρατικούς μηχανισμούς περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους. Διαχωρίστηκαν επίσης από τις ομάδες τυφλής βίας που δρουν εχθρικά για το κίνημα. Η μάχη για το δικαίωμα στη διαδήλωση, για την επιβολή του δίκιου του αγώνα θα κλιμακωθεί.

Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *