Παρέμβαση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίνης

unnamedΣύντροφοι και συναγωνιστές, στηρίζουμε την σημαντική πολιτική σας πρωτοβουλία. Την απόφαση που λάβατε να αναδείξουμε συνολικά με «Ποιους πρέπει να πάμε και με Ποιους βρισκόμαστε απέναντι».

Δυστυχώς, το εργατικό κίνημα, την συμβολή του οποίου θεωρούμε καθοριστική στις μάχες που καλείται να δώσει το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό Κίνημα δεν μας επέτρεψε, με την αιφνιδιαστική στάση εργασίας του ΟΣΕ να συμμετάσχουμε.

Από αυτή την μακρόθεν επομένως παρέμβαση θέλουμε καταρχήν να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:

  1. Δέχεται εισβολή η Ε.Ε. από τους πρόσφυγες; 2. Είναι η Ε.Ε. ένας ουδέτερος γεωπολιτικός παίχτης που υφίσταται τις συνέπειες των άλλων κακών μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εν προκειμένω των ΗΠΑ και των περιφερειακών Τουρκίας-Σ.Αραβίας; 3. Υπάρχουν καλές (βλέπε Πούτιν) και κακές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; 4. Είμαστε με τους αυταρχικούς δικτάτορες ή με τη φονταμενταλιστική μουσουλμανική αντιπολίτευση, που στηρίζουν συγκεκριμένα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, μέχρι που ο παλιός φονταμενταλιστής φίλος καταλάβει τη θέση του εχθρού για να δικαιολογήσει νέα επέμβαση; 5. Ποιος πραγματικά καλλιεργεί τον εκφασισμό της κοινωνίας και τον ενσωματώνει στο σύγχρονο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού;

Για εμάς,  οι σκισμένες σάρκες στα συρματοπλέγματα, τα πνιγμένα παιδιά στις ακτές, οι πεινασμένοι σε πλατείες, και οι αιχμάλωτοι στοιβαγμένοι στα νησιά που παρακαλάνε για τα χαρτιά τους, έχοντας δεχτεί την κάθε είδους εκμετάλλευση του ελληνικού δαιμόνιου. Είναι τα θύματα του παγκόσμιου πολέμου που ο σύγχρονος καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός κόσμος έχει κηρύξει στο σύνολο της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, την εθνικότητα, το χρώμα και τη φυλή.

Μας συγκλονίζει το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα, μας εξοργίζει η Υποκρισία της αστικής πολιτικής και προπαγάνδας. Είναι μια πραγματικότητα σκληρού ταξικού πολέμου που μας ωθεί να εντείνουμε τον αγώνα μας. Όπως δε συνηθίσαμε και δεν αποδεχτήκαμε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βρώμικους πολέμους τους, δε θα αποδεχτούμε και δε θα συνηθίσουμε το δράμα των προσφύγων. Είναι το δράμα των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας κόσμου, του κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα-θρησκεία-φυλή!

Αυτό που λέγεται «κορύφωση των μεταναστευτικών ροών» είναι προσφυγιά και ξεριζωμός. Υπάρχουν υπεύθυνοιΕίναι η καπιταλιστική τους κρίση. Για να την ξεπεράσουν καταργούν τα δικαιώματά μας, μας πετούν στην πείνα, την ανέχεια, την Ανεργία, σε νέα μετανάστευση.Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Κίνα και η Ρωσία. Επιβάλλουν με τρόμο και θάνατο τα οικονομικά τους συμφέροντα, συντηρούν και αναβιώνουν νέα πάθη και έχθρες, τρέφουν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Είναι οι περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Τουρκία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αραβικές κυβερνήσεις) που οξύνουν τους ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Το έγκλημα αυτό το ζήσαμε στην Γιουγκοσλαβία με τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ, το 1999. Στο Αφγανιστάν με την επίθεση και κατοχή πάλι από το ΝΑΤΟ, το 2001. Με την κτηνώδη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003, που στήριξαν τα μισά κράτη μέλη της Ε.Ε., για να τρέξουν αμέσως μετά Σιράκ και Πούτιν να συγχαρούν τους Μπους-Μπλερ και μοιραστούν τη λεία. Το ζήσαμε στην Λιβύη από την επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο ρόλος της Ελλάδας ήταν καθοριστικός, με τις βάσεις και τις διευκολύνσεις, με την στρατιωτική συμμετοχή. Πάντα ζητώντας και παίρνοντας ανταλλάγματα για τους εφοπλιστές, τους κατασκευαστές, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Βαρδινογιάννη. Είτε ως «Ισχυρή Ελλάδα» που οριοθετεί τα Βαλκάνια ως Ζωτικό Χώρο, είτε διεκδικώντας αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο! Είναι ένα δράμα χωρίς τέλος στην Παλαιστίνη, από τις εγκληματικές στρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, στρατηγικού εταίρου του ελληνικού κράτους, με την συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και των Λαφαζάνη-Ήσυχου, μέχρι τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ…

Όμως η Ε.Ε. δεν ήταν μόνο συνεργάτης επεμβάσεων, αλλά και πρωταγωνιστής. Σας θυμίζουμε την επέμβαση του γαλλικού στρατού στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, για να σβήσει τη φωτιά του εμφυλίου πολέμου που είχε ανάψει ο ανταγωνισμός ευρωπαϊκών-κινέζικων συμφερόντων για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Μια ακόμη επέμβαση που η Ελλάδα με το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας έπαιξε  σοβαρό ρόλο, αντιμετωπίζοντας όμως τις αντιδράσεις των φαντάρων που δήλωσαν ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και τιμωρήθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο «γιατί είχαν το θράσος να βγουν Αναφορά»!

Αυτοί μιλούν για εθνικά συμφέροντα. Εμείς δεν έχουμε κανένα εθνικό δίκαιο να υπερασπιστούμε!

Αυτοί μιλούν για αποτυχημένα κράτη και υποδεέστερους λαούς, αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως σκουπίδια και κάνουν επιχειρήσεις Σκούπα. Μετατρέπουν ολόκληρες ζώνες σε χωματερή ανθρώπων και αποθήκη σε ετοιμότητα για βάναυση εκμετάλλευση!

Ένας είναι ο Εχθρός για τις αστικές τάξεις και τα κράτη τους: οι εργαζόμενοι, είτε παλεύουμε για το δίκιο μας είτε μετακινούμαστε χωρίς την άδεια τους, έστω και αν οι δικές τους επεμβάσεις μας οδηγούν στον ξεριζωμό.

Όμως και πάλι δε μας επιτρέπουν να επιλέξουμε που θα πάμε: θα κατευθύνουν τις μεταναστευτικές ροές στα σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, για να επιλεγούν οι εργάτες που θα ξεζουμιστούν, τα hot spot, βάζοντας να δουλεύουμε για 1 ευρώ την ώρα! Αυτά θέλουν οι Γερμανοί βιομήχανοι, Τσίπρας, Καμμένος, Μέρκελ, Κάμερον.

Δε θέλουν εργάτες από το Μπαγλαντές. Τις εργασιακές σχέσεις από το Μπαγκλαντές θέλουν να επιβάλλουν! 

Θα μας ξεφορτωθούν, φυσικά, όταν δεν θα μας χρειάζονται πια ή αν σηκώσουμε κεφάλι, επαναπροωθώντας μας…

Το ελληνικό κράτος και ο στρατός είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει Ψέματα ότι δεν στρατιωτικοποιεί την αντιμετώπιση των μεταναστών. Ήδη από το 2010 με απόφαση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου έχουν παραχωρηθεί 5 κανονιοφόροι στον πόλεμο κατά των μεταναστών, με πολιτική ομπρέλα τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στρέφουν το σύνολο των κατασταλτικών-στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον του εσωτερικού εχθρού και των ασύμμετρων απειλών.

Πρωτοφανή κλιμάκωση αυτής της απόπειρας ήταν η διεξαγωγή της  Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 –που  ελέγχει το πώς θα πολεμήσει το ελληνικό κράτος- με βασικό σενάριο  τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» (μετανάστες, κοινωνικά κινήματα). Είχε προηγηθεί η Άσκηση Καταστολής Πλήθους στην Κω μετά τα δραματικά γεγονότα στην Κάλυμνο, όπου ο διοικητής ζήτησε να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να μας στρέψει ένοπλους φαντάρους εναντίον των μεταναστών που είχαν μείνει νηστικοί-διψασμένοι-αιχμάλωτοι. Για να ακολουθήσει πραγματοποίηση αντίστοιχης άσκησης και από τον Ελληνικό Στρατό πριν από λίγες μέρες σε μονάδα των Γρεβενών. Αλλά και των Φασισταριών των Λεσχών Εφέδρων που προετοιμάζονται για μάχες μέσα σε πόλεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούν εμάς, τους φαντάρους, μαζί με μισθοφόρους και στελέχη, να κάνουμε πόλεμο στον «Εσωτερικό Εχθρό»! Μας επιβάλλουν την Υποχρεωτική Στράτευση στο όνομα των «εθνικών αναγκών», αλλά πρόσφατα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση του που στηρίζει την κυβέρνηση Ερντογάν στον πόλεμο που πραγματοποιεί εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και των Κούρδων ανταρτών, ανακοίνωσε ότι ο «Εξ Ανατολάς Εχθρός» δεν είναι η Τουρκία, αλλά ο μουσουλμανικός φονταμανταλισμός. Να θυμίσουμε όμως ότι ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός ήταν ο σύμμαχος τους στην Λιβύη. Του ISIS τα πετρέλαια κουβαλούν οι 7 ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες και ο Μεγαλομέτοχος ΠΑΕ, συνομιλητής της Δούρου(!) Αυτή ήταν η αντιπολίτευση στο αυταρχικό καθεστώς Άσαντ, που απαιτούσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να βομβαρδίσουν οι  ΗΠΑ.

Στον γύρο θανάτου-εκμετάλλευσης-καταπίεσης συνεργάζονται αρμονικά οι «εχθροί», Ελλάδα και Τουρκία, που θα περιπολούν από κοινού στο Αιγαίο! Μια συνεργασία που την είδαμε να συντελείται πρόσφατα από ΕΥΠ-ΜΙΤ-Στρατοχωροφυλακή εναντίον των προσφύγων που από την Αδριανούπολη κατευθύνονταν στους Κήπους του Έβρου.  Στην 16η Μεραρχία, στον Έβρο, είμαστε σε επιφυλακή απέναντι στους μετανάστες. Μας διατάζουν να φυλάμε το δολοφονικό φράκτη που είναι και η πραγματική αιτία όλων των πνιγμών στο Αιγαίο.

Το πολεμικό μέτωπο της ΕΕ, εξάλλου, αρχίζει από το Γιβραλτάρ και καταλήγει στο Αιγαίο, με την Frontex σε καθοριστικό ρόλο. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, η δαιμονοποίηση των μεταναστών, η προβολή της υπεράσπισης των συνόρων με κάθε μέσο, κατασταλτικό και πολεμικό, τροφοδοτεί τον εκφασισμό όπως καταγράφηκε στα νησιά του Αιγαίου και την Ουγγαρία, για να ενσωματωθεί η εγκληματική-εκμεταλλευτική-καταπιεστική ατζέντα στην επίσημη πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών και της Ε.Ε. Για να δικαιολογήσει τα ακόμη σκληρότερα μέτρα εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης από τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Είναι αυτός ο νέος γύρος της ταξικής αναμέτρησης που διεξάγεται στην καρδία των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Από την Εθνοφρουρά που κατεβαίνει εναντίον των διαδηλωτών στο Φέργιουσον και την ενεργοποίηση βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον της εξέγερσης του Λονδίνου, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης τι 2012, κρίκοι μιας ταξικής σύγκρουσης  που περνά στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια. Είτε με την στήριξη στους Δικτάτορες της Αιγύπτου, είτε στην Σαουδική Αραβία που εισβάλει στο Μπαχρέϊν για να καταστείλει την εξέγερση, πριν επέμβει ιμπεριαλιστικά στην Υεμένη. Νέο επεισόδιο η αποστολή του Ευρωπαϊκού στόλου, με έμφαση στη παρουσία πλοίων του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού και με την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου, στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με τη δίωξη των διακινητών πρόσχημα για την επόμενη επέμβαση στη Βόρεια Αφρική. Και βεβαίως τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών απογειώνονται με προνομιακές αγορές τη Μέση Ανατολή. Πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, ένταση της υποχρεωτικής στράτευσης, αγορές όπλων προκαλεί σε Ανατολική Ευρώπη-Βαλτική ο Ρωσικός μπαμπούλας, ενώ ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός στον Ειρηνικό αυξάνεται ολοένα.

Στον νέο παγκοσμιοποιημένο κόσμο των πολυεθνικών και των συνθηκών TIIP, CETA, TiSA της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας αναλογούν νέες στρατιωτικές δυνάμεις, με νέο ρόλο και αποστολή, πάντα όμως στον ίδιο ταξικό εχθρόΗ αντιμετώπιση των μεταναστών συναντάει την αντιμετώπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκτείνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα. Από τον μετανάστη ως τον άνεργο και από τον πρόσφυγα ως τον κοινωνικό αγωνιστή, το προλεταριάτο σήμερα συμπιέζεται στο περιθώριο της κοινωνικής ένταξης. Δεν χωράει στον «εθνικό κορμό» των κρατών όπου βρίσκεται.

Είτε σε εθνικό είτε σε υπερεθνικό επίπεδο, η εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό, η στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., όπου δρα και ως εκτελεστικό απόσπασμα, και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας συνιστούν την κοινή προοπτική ενός πανοπτικού κράτους. Καθώς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ενοποιούνται σε ένα μηχανισμό έκτακτων αποφάσεων, ταυτόχρονα συγχωνεύονται με τη δικαστική εξουσία και τους μηχανισμούς ασφαλείας. Η ΔΙΑΣ δεν διαλύεται:  οι Πραιτοριανοί αυτοί που προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις, ενσωματώνονται στην ΟΠΚΕ, με βασικό καθήκον την αντιμετώπιση Αντάρτικου Πόλεων!

Οι φιγούρες του μετανάστη, του απεργού, του διαδηλωτή, του εργαζόμενου-άνεργου και του ποινικού εγκληματία συγχωνεύονται από τον κυρίαρχο λόγο στην απροσδιόριστη εικόνα της απειλής για την ομαλότητα, αντικαθιστώντας την έννοια του προλεταριάτου που ασφυκτιά κάτω από τη βαρβαρότητα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. 

Η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας & Άμυνας, θέτει μια βασική προϋπόθεση, η οποία δεν έχει ακόμα αμφισβητηθεί με ταξικούς όρους:

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις χρειάζονται για την παγκόσμια ομαλή ροή του κεφαλαίου, αναγκαία για την κοινωνική ευημερία του πρώτου κόσμου των καπιταλιστικών μητροπόλεων και η πολιτική της μηδενικής ανοχής χρειάζεται για την ομαλότητα της κοινωνικής αναπαραγωγής αυτού του κόσμου έναντι ενός πλανητικού ωκεανού κοινωνικών υποκειμένων που αντιδρούν βίαια στις αναδιαρθρώσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας, τη διάλυση των κοινωνικών παροχών, την έκρηξη των περιφερειακών πολέμων.

Εμείς δηλώνουμε: Δεν συμμετέχουμε στο Πόλεμο κατά των ΜεταναστώνΔεν Καταστέλλουμε Κοινωνικούς Αγώνες

Οι αγωνιζόμενοι φαντάροι είμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Στα παλιά και νέα εγκλήματα τους.

Καλούμε σε Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο Frontex, NATO και Ευρωστρατό, τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στο διαρκές φονικό. Δε συμμετέχουμε σε περιπολίες σύλληψης. Θα βοηθήσουμε στο γκρέμισμα των φρακτών και όχι στη δημιουργία νέων. Κανένας φαντάρος να μη μπει στα πλοία των διεθνών αποστολών. Πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα να καθηλωθούν  στις βάσεις τους, καμία βοήθεια στον ανεφοδιασμό τους.

Αρνούμαστε τη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε κατασταλτικό μηχανισμό είτε αφορά τους μετανάστες είτε τα κοινωνικά κινήματα. Δε θα δεχτούμε να καλύπτουμε με «εθελοντική εργασία» τις ελλείψεις των κοινωνικών δομών. Για εμάς ασύμμετρη απειλή είναι ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που στηρίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη δείξουν μόνο οίκτο και συμπόνια αλλά να δουν τα κοινά ταξικά συμφέροντα. Οι ίδιοι αστικοί θεσμοί, οι ίδιες αστικές πολιτικές, οι ίδιες αστικές κυβερνήσεις τσακίζουν και τα δικά μας όνειρα. Αυτό που ζούνε τώρα οι πρόσφυγες, ο διαρκής διωγμός από ολοκληρωτικούς μηχανισμούς κάθε είδους, ο αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση, το θλιβερό παρόν τους είναι για πολλούς από εμάς το εφιαλτικό παρόν και μέλλον που δεν πρέπει να ζήσουμε. Είναι το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού με τους ΝΑΖΙ συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.

Έχουμε επίγνωση ότι οι επόμενες εξεγέρσεις θα βρουν τους από κάτω είτε ενωμένους είτε σε αλληλοσπαραγμό. Δεν υπάρχει σήμερα μεγαλύτερη έμπρακτη αλληλεγγύη και μεγαλύτερη υπηρεσία στους εαυτούς μας από το να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Είμαστε κομμάτι του σύγχρονου αντιπολεμικού και εργατικού κινήματος που μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια εργατική, αντικαπιταλιστική και διεθνιστική σκοπιά.

Με Αντίσταση, Ρήξη, συνολική Αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, του αστικού κόσμου της καταπίεσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *