Συναυλιακές δραστηριότητες πολιτικού/πολιτιστικού περιεχομένου, από το Κοινωνικό Κέντρο Βύρωνα

1210Local Act, ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά.

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Κ.Π.Κ.Β.) και των ανθρώπων που το στηρίζουν, η κίνηση της Local Act είναι γεγονός! Η Local Act είναι μία ομάδα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κέντρου Βύρωνα, η οποία θα διοργανώνει ανά 15ήμερο συναυλιακές δράσεις στην Λαμπηδόνα. Ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και στα συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής, ξεκινά μια διαδικασία που στόχο έχει να συσπειρώσει κάθε δημιουργική και μουσική φωνή που δρα στις γειτονιές αυτές, γύρω από έναν χώρο όπου, εκτός όλων των άλλων, επιχειρείται να αναδειχθεί και μία εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οργάνωσης μέσα από την αυτοοργάνωση, την ισότιμη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.

Επιπλέον, με την Local Act γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί τόσο η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης με τους κοινωνικούς αγώνες όσο και η ανάγκη συλλογικοποίησης της καλλιτεχνικής δράσης. Ακόμα, σημαντική είναι η ενίσχυση της τοπικής μουσικής παραγωγής που παράγεται κυρίως, από κοινωνικά ενεργούς ανθρώπους και δεν πραγματώνεται με κυρίαρχους τους όρους της εμπορευματοποίησης.

Έτσι, η προσπάθεια αυτή είναι ανάγκη να υλοποιηθεί δίχως χορηγούς ή κρατικές/δημοτικές επιχορηγήσεις, ενάντια στη λογική της ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης στην Τέχνη, πάντοτε με κύριους συντελεστές τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους της περιοχής και πάντοτε κοντά στην ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή.

Η συναυλιακή δράση της Local Act ξεκινάει την Κυριακή 25 Οκτώβρη. Πρόγραμμα συναυλιών:

Κυριακή 25 Οκτώβρη: Magic de Spell, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή,Υπεραστικοί
Κυριακή 8 Νοέμβρη: The Cave Children, Leaving Tomorrow
Κυριακή 22 Νοέμβρη: Deux Points, Freq Professors
Κυριακή 6 Δεκέμβρη: JK One & dj Wheel M., KinGorilla8
Κυριακή 20 Δεκέμβρη: Earth of Distrust, Flesh of Gaia, Lavalanche

Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μμ. Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση

www.facebook.com/byronlocalact

Επικοινωνία-Συμμετοχές:byron.local.act@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *