Κερδοσκοπικά funds θέλουν άρση προστασίας για την πρώτη κατοικία

pleistiriasmoi_9 (1)Ξένα κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρίες συμβούλων και διαχείρισης ακινήτων που θέλουν να εισβάλουν στην εγχώρια αγορά ακινήτων κρύβονται πίσω από τις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας στην Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μοχλός εισόδου των επιχειρηματικών σχημάτων αυτών θα αποτελέσουν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια αλλά και οι πρώτοι μαζικοί πλειστηριασμοί που ενδεχομένως να ωθήσουν σε αυτά οι τράπεζες, καθώς δεν έχουν τέτοια εμπειρία.

Εκτιμάται, δηλαδή, ότι οι τράπεζες θα πωλήσουν τα κόκκινα δάνεια σε distress funds έναντι χαμηλής τιμής σε σχέση με την αξία των δανείων, προκειμένου να τα διαχειριστούν με όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για αυτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στην «νεκρή» αγορά ακινήτων. Κατά το σχεδιασμό, ο μεγάλος αριθμός των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί θα ρίξει και άλλο τις τιμές των ακινήτων, δημιουργώντας ευκαιρίες για φθηνές αγορές ακινήτων.

Μετά το πρώτο αγοραστικό κύμα, εκτιμάται ότι οι αξίες των κατοικιών θα ανέβουν, κάτι που θα κάνει μεγαλύτερα τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς είναι σκληρές.

Σύμφωνα με το Έθνος, ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση επισημαίνει πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο σοκ, οι εκπρόσωποι των δανειστών απαντούν ότι χρειάζεται η απειλή της έξωσης για να πληρώνουν τα δάνειά τους οι πολίτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *